Ухвала
від 03.10.2022 по справі 554/7233/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 03.10.2022Справа № 554/7233/22 Провадження № 1-кс/554/11581/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.10.2022 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022170000000207 від 12.05.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановила:

Слідчими слідчого управління ГУ НП в Полтавській області, за процесуального керівництва прокурорів Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022170000000207 від 12.05.2022 за ч. 3 ст. 229 КК України, розпочатого за ознаками незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару виробника « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі.

Підставою для початку досудового розслідування слугувала заява представника компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_3 про те, що на території м. Полтава здійснюється незаконна реалізація товарів, які містить оригінальних позначень торгової марки «Adidas», що завдає матеріальну шкоду у значному розмірі.

Разом із заявою про вчинення кримінального правопорушення надійшло дослідження спеціаліста № 10/05/2022 від 10.05.2022, проведене ОСОБА_3 (має свідоцтво фахівця № 28 та 29 від 01.12.2021) щодо проведення порівняльної ідентифікації товарів на предмет достовірності продукції компаній « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Під час дослідження проведено огляд спортивного костюму та установлено, що кофта і спортивні штани визначені як не оригінальні, є фальсифікованою і контрафактною продукцією, тобто такою якою виготовлена з порушенням майнових прав інтелектуальної власності.

З метою встановлення осіб, що причетні до виготовлення та реалізації продукції та товарів, яка містить позначки « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та не є оригінальною продукцією надано доручення УСР в Полтавській області ДСР НП України.

У відповідь на доручення отримано інформацію, що в ході проведення оперативних заходів встановлено, що не території м. Полтава та м. Харків групою осіб було організовано виробництво текстильної продукції із використанням маркування відомих брендів одягу в тому числі «Adidas».

Крім того, в ході провдення досудового розслідування кримінального провадження було встановлено осіб, що організували реалізацію виробленої продукція через інтернет-магазин в меседжеру « ІНФОРМАЦІЯ_2 », залучені до проведення досудового розслідування кримінального провадження особи здійснили закупівлю вказаної текстильної продукції у кількох менеджерів. Отримана продукція була оглянута та направлена для проведення дослідження представникам компаній « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Встановлено, що до протиправної діяльності з виготовлення текстильної продукції з незаконним використанням торгових знаків для товарів відомих брендів, у тому числі ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » причетні ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та інші особи.

Вжитими в рамках даного кримінального провадження заходами встановлено, що вищевказані особи із використанням послуг поштово-вантажної компанії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » налагодили обмін фінансово господарськими та іншими документами встановлення яких має суттєве значення для повного, всебічного і об`єктивного досудового розслідування вказаного кримінального провадження.

Враховуючи викладене, у даному кримінальному проваджені виникла об`єктивна необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, з інформацією щодо відправлення/отриманнявантажів/грошовихкоштів (переказів)/документівта інше,а саме:«номер ЕН,дата створенняЕН (бізнес),місто-відправник,склад-відправник(адреса),місто-отримувач,склад отримувач(адреса),контрагент-відправник,контактна особавідправник,телефон-відправник,контрагент-отримувач,контактна особаотримувач,телефон-отримувач,технологія доставки,кількість місць,завовлення зворотньоїдоставки,дата закриттяЕН (бізнес),документи отримувача,найменування відправлення», перевезення товарів між відправниками та одержувачами засобами поштового зв`язку, перекази про оплату отриманих поштових відправлень, де відправником та одержувачем є:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , фактично проживає: АДРЕСА_1 .

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_2 , фактично проживає: АДРЕСА_2 .

ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_3 , фактично проживає АДРЕСА_3 .

за період з 01.05.2022 р. по дату винесення ухвали, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Крім того, необхідно отримати, за вищевказаною аналогією, інформацію щодо відправлень з використанням наступних номерів мобільних телефонів:

НОМЕР_4

НОМЕР_5

НОМЕР_6

Інформація отримана внаслідок тимчасового доступу до документів та їх вилучення має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

У судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, прохав задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З урахуванням обставин справи, існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, у зв`язку з чим розгляд клопотання повинен проводитися згідно вимог ч. 2 ст. 163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони перебувають.

Відповідно доч.5,ч.6ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ці речі абодокументи:1) перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи;2) самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні;3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ураховуючи те, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки відомості, які в ній містяться можуть бути використані як докази, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,

ухвалила:

Надати групі слідчих у складі слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_11 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_2 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_13 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_15 , старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_16 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_17 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_18 тимчасовий доступ до документів, з інформацією, щодо відправлення/отриманнявантажів/грошовихкоштів (переказів)/документівта інше,а саме:«номер ЕН,дата створенняЕН (бізнес),місто-відправник,склад-відправник(адреса),місто-отримувач,склад отримувач(адреса),контрагент-відправник,контактна особавідправник,телефон-відправник,контрагент-отримувач,контактна особаотримувач,телефон-отримувач,технологія доставки,кількість місць,завовлення зворотньоїдоставки,дата закриттяЕН (бізнес),документи отримувача,найменування відправлення», перевезення товарів між відправниками та одержувачами засобами поштового зв`язку, перекази про оплату отриманих поштових відправлень, де відправником та одержувачем є:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , фактично проживає: АДРЕСА_1 .

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІПН НОМЕР_2 , фактично проживає: АДРЕСА_2 .

ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІПН НОМЕР_3 , фактично проживає АДРЕСА_3 .

НОМЕР_4

НОМЕР_7

за період з 01.01.2021 р. по дату винесення ухвали, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_8 ( АДРЕСА_4 ).

Строк дії ухвали 2 місяці.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено14.05.2024
Номер документу106690469
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/7233/22

Ухвала від 01.12.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні