Ухвала
від 24.10.2022 по справі 554/7233/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 24.10.2022Справа № 554/7233/22 Провадження № 1-кс/554/12570/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.10.2022 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого - ОСОБА_3 розглянувши слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022170000000207 від 12.05.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України про проведення обшуку,

встановила:

Слідчими слідчого управління ГУ НП в Полтавській області, за процесуального керівництва прокурорів Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022170000000207 від 12.05.2022 за ч. 3 ст. 229 КК України, розпочатого за ознаками незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару виробника «Adidas», що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі.

Підставою для початку досудового розслідування слугувала заява представника компанії «Adidas AG» «Adidas Snternational Markering B.V.» ОСОБА_4 про те, що на території м. Полтава здійснюється незаконна реалізація товарів, які містить оригінальних позначень торгової марки «Adidas», що завдає матеріальну шкоду у значному розмірі.

Разом із заявою про вчинення кримінального правопорушення надійшло дослідження спеціаліста № 10/05/2022 від 10.05.2022, проведене ОСОБА_4 (має свідоцтво фахівця НОМЕР_1 та 29 від 01.12.2021) щодо проведення порівняльної ідентифікації товарів на предмет достовірності продукції компаній «Adidas International Marketing B.V.» та «Adidas AG». Під час дослідження проведено огляд спортивного костюму та установлено, що кофта і спортивні штани визначені як не оригінальні, є фальсифікованою і контрафактною продукцією, тобто такою якою виготовлена з порушенням майнових прав інтелектуальної власності.

З метою встановлення осіб, що причетні до виготовлення та реалізації продукції та товарів, яка містить позначки «Adidas» та не є оригінальною продукцією надано доручення УСР в Полтавській області ДСР НП України.

У відповідь на доручення отримано інформацію, що в ході проведення оперативних заходів встановлено, що не території м. Полтава та м. Харків групою осіб було організовано виробництво текстильної продукції із використанням маркування відомих брендів одягу в тому числі «Adidas».

Крім того, в ході провдення досудового розслідування кримінального провадження було встановлено осіб, що організували реалізацію виробленої продукція через інтернет-магазин в меседжеру «Вайбер», залучені до проведення досудового розслідування кримінального провадження особи здійснили закупівлю вказаної текстильної продукції у кількох менеджерів. Отримана продукція була оглянута та направлена для проведення дослідження представникам компаній «Adidas International Marketing B.V.» та «Adidas AG».

Під час проведення слідчих та процесуальних дій у кримінальному провадженні встановлено, що додаткове виробництво з пошиву брендового спортивного одягу, що належить ОСОБА_5 виявлено у АДРЕСА_1 де останній користується вказаною будівлею на праві оренди. За вказаною адресою знаходяться виробничі цехи по крою, пошиву та складуванню текстильної продукції із незаконним використанням знаків для товарів відомих брендів, у тому числі ТМ «Adidas».

Так 10.08.2022 року на підставі ухвали слідчого судді Октябрського р/с м. Полтава ОСОБА_1 було проведено обшук за місцем додаткового виробництва з пошиву брендового спортивного одягу, що належить ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 в ході якого, було вилучено текстильну продукцію та обладнання для виробництва незаконної текстильної продукції.

Однак в ході проведення досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що особи, які причетні до вчинення кримінального правопорушення продовжують здійснювати виробництво текстильної продукції з торговими марками відомих брендів одягу та взуття.

У зв`язку із вказаним під час розслідування кримінального провадження виникла слідча та оперативна необхідність в отриманні та долученні до матеріалів кримінального провадження оригіналів документів та речей, які стосуються виробництва фальсифікованої текстильної продукції, а саме: тканини, фурнітуру, знаки та наліпки відомих брендів в тому числі «Adidas», «Nike», «Puma», станки, в тому числі швейні машинки (оверлоки), для пошиву текстильної продукції, готову текстильну продукцію із позначенням відомих брендів в тому числі «Adidas», «Nike», «Puma», знаряддя для нанесення наліпок та знаків на текстильну продукцію, документи на походження такої продукції, документи на походження тканин, документи, щодо працівників, що здійснюють пошив такої продукції, документи, щодо реалізації готової продукції, жорстких дисків накопичування інформації комп`ютерної техніки (системних блоків, ноутбуків, тощо); флеш-накопичувачів, лазерних дисків з інформацією на яких можуть міститися відомості стосовно такої діяльності, журналів, блокнотів, аркушів паперу з чорновими записами, які містять відомості стосовно вчинення кримінального правопорушення, в т.ч. чорнових записів, мобільні телефони осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та інші документи, що містять сліди вчинення кримінального правопорушення.

Зважаючи на вказане, виникає слідча та оперативна необхідність у проведенні обшуку за місцем виробництва текстильної продукції за адресою АДРЕСА_1 . Приміщення за адресою АДРЕСА_1 відповідно витягу із реєстру речових прав на нерухоме майно належить ОСОБА_6 ..

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та прохав його задовольнити.

Підставою для проведення обшуку є наявність достатніх даних стверджувати, що у вказаному приміщенні можуть знаходитися предмети, речі та документи, що матимуть доказове значення у провадженні та можуть бути використані під час проведення відповідних експертиз.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення такий дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Ураховуючи викладене, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 233-235 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем виробництва текстильної продукції за адресою АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення документів та речей, які стосуються виробництва фальсифікованої текстильної продукції, а саме: тканини, фурнітуру, знаки та наліпки відомих брендів в тому числі «Adidas», «Nike», «Puma», станки, в тому числі швейні машинки (оверлоки), для пошиву текстильної продукції, готову текстильну продукцію із позначенням відомих брендів в тому числі «Adidas», «Nike», «Puma», знаряддя для нанесення наліпок та знаків на текстильну продукцію, документи на походження такої продукції, документи на походження тканин, документи, щодо працівників, що здійснюють пошив такої продукції, документи, щодо реалізації готової продукції, жорстких дисків накопичування інформації комп`ютерної техніки (системних блоків, ноутбуків, тощо); флеш-накопичувачів, лазерних дисків з інформацією на яких можуть міститися відомості стосовно такої діяльності, журналів, блокнотів, аркушів паперу з чорновими записами, які містять відомості стосовно вчинення кримінального правопорушення, в т.ч. чорнових записів, мобільні телефони осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та інші документи, що містять сліди вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали - 30 днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення24.10.2022
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу106921879
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/7233/22

Ухвала від 01.12.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні