Ухвала
від 03.10.2022 по справі 723/2424/21
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Справа № 723/2424/21

Провадження № 2/723/404/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2022 року м.Сторожинець

Сторожинецький районний суд

Чернiвецької областi в складi:

головуючого суддi Пташник А.М.

за участю секретаря Полішенко С.П.

за участю: представника позивача Поляк М.В.

представника відповідача 2 Роговського В.П.

розглянувши у судовому засiданнi в м. Сторожинець клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи по цивiльній справі за позовом ОСОБА_1 до Красноїльської селищної ради Сторожинецького району Чернівецької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 п про визнання незаконним та скасування рішення селищної ради про затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки, визнання недійсним договору міни земельних ділянок, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

встановив:

Відповідно до повторного автоматизованого розподілу судових справ до провадження судді Пташник А.М. надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Красноїльської селищної ради Сторожинецького району Чернівецької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання незаконним та скасування рішення селищної ради про затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки, визнання недійсним договору міни земельних ділянок, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Ухвалою суду відкрито провадження у даній справі та встановлено, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

15 листопада 2021 року ухвалою суду закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті. Під час підготовчого судового засідання клопотань сторонами не заявлялось.

Під час розгляду справи по суті, представником позивача заявлено клопотання про поновлення строку на подання клопотання про призначення земельно-технічної експертизи та призначити у даній справі судову земельно-технічну експертизу на вирішення якої поставити наступні запитання: чи є земельна ділянка з кадастровим номером 7324555400:01:005:0243 площею 0,1463 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельною ділянкою під номером АДРЕСА_1 площею 0,15 га; чи накладається повністю чи частково зазначена вище земельна ділянка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на земельну ділянку під номером 5 площею 0,15га, яку розподілено ОСОБА_6 . З метою забезпечення проведення експертизи просить витребувати документи у Красноїльській селищній раді та у Головному управлінні Держгеокадастру у Чернівецькій області. Вважає, що причини пропуску позивачем процесуального строку на подання клопотання про призначення земельно- технічної експертизи та витребування доказів поважними, оскільки на момент подання позовної заяви позивач вважав, що обставини накладення земельних ділянок є доведеними. Крім того, на стадії підготовчого судового засідання відповідачі не заперечували проти цих обставин, що позбавило позивача можливості заявити відповідні клопотання. Враховуючи, що під час розгляду справи по суті, під час дослідження доказів виникла необхідність у проведенні земельно- технічної експертизи, тому просить клопотання задовольнити.

Представник відповідачазаперечував протизаявленого клопотання,посилаючись нате,що данеклопотання малоби розглядатисяна підготовчомузасіданні.

Заслухавши думки сторiн з цього приводу, суд приходить до наступних висновків.

Частиною 2 статті 83 ЦПК України визначено, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осі, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ який не може бути подано; причини з яких доказ не може бути додано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі належні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.4 ст.83 ЦПК України).

Відповідно до ч. 8 ст. 83 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання притребування доказів судом. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів.

За змістом п.8 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про призначення експертизи, виклик в судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста.

Встановлено, що ухвалою Сторожинецького районного суду 15 листопада 2021 року закрито підготовче провадження по даній справі та призначено справу до розгляду по суті на 20 грудня 2021 року. (а.с. 158 т.1)

Суд розпочав розгляд справи по суті, сторони надали пояснення по справі, були дослідженні матеріали цивільної справи. Враховуючи, що представником позивача на стадії завершення справи по суті було заявлене клопотання про призначення експертизи, не навівши при цьому переконливих доказів про причини незаявлення даного клопотання на стадії підготовчого судового засідання, суд приходить до висновку про залишення даного клопотання без задоволення.

Керуючись ст.ст. 83, 116, 197 ЦПК України суд,-

У Х В А Л И В

Клопотання представника позивача про поновлення строку та призначення судової земельно-технічної експертизи по цивiльній справі за позовом ОСОБА_1 до Красноїльської селищної ради Сторожинецького району Чернівецької області, ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення селищної ради про затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки, визнання недійсним договору міни земельних ділянок, скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку залишити без розгляду.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Чернівецького апеляційного суду через Сторожинецьки районний суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Повний текст виготовлений 07 жовтня 2022 року.

Суддя Сторожинецького районного суду А. Пташник

СудСторожинецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення03.10.2022
Оприлюднено13.10.2022
Номер документу106695350
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —723/2424/21

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Яківчик І. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Постанова від 30.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Перепелюк І. Б.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Перепелюк І. Б.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Перепелюк І. Б.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Пташник А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні