Постанова
від 04.10.2022 по справі 903/262/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

04 жовтня 2022 року Справа № 903/262/22

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ІМПОРТ ТРАНС СЕРВІС», м.Луцьк

до Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ, м.Луцьк

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Суддя Шум М. С.

Секретар судового засідання Харкевич О. О.

за участю представників сторін:

від ініціюючого кредитора: н/з

від боржника: н/з

від кредиторів: н/з

розпорядник майна: н/з

встановив: ухвалою суду від 21.06.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ, визнано вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмежено. Відповідальністю «ІМПОРТ ТРАНС СЕРВІС» до Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ в розмірі 86 053 895 грн. 67 коп. основного боргу та 24 810 грн. 00 коп. судового збору, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ, введено процедуру розпорядження майном Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ строком на сто сімдесят календарних днів до 08.12.2022, розпорядником майна Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ призначено арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну.

23.06.2022 на офіційному сайті ВГСУ оприлюднено повідомлення про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ (номер повідомлення 68869).

Ухвалою суду від 30.08.2022 постановлено:

1. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» до Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ повністю в розмірі:

- 91 017 919 грн. 31 коп. основного боргу

- 4 962 грн. 00 коп. судового збору за подання відповідної грошової вимоги.

2. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІТОЙЛ» до Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ повністю в розмірі:

- 31 493 249 грн. 85 коп. основного боргу

- 4 962 грн. 00 коп. судового збору за подання відповідної грошової вимоги.

3. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕРГАЛ» до Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ повністю в розмірі:

- 100 000 000 грн. 00 коп. основного боргу

- 4 962 грн. 00 коп. судового збору за подання відповідної грошової вимоги.

4. Зобов`язати розпорядника майна боржника Рудецьку Оксану Ярославівну збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести в строки, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпоряднику майна Рудецькій О. Я. письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

5. Підсумкове засідання суду призначити на 04.10.2022 на 10:00 год.

03.10.2022 до суду надійшло клопотання арбітражної керуючої Рудецької О. Я. від 03.10.2022 про винесення постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, звіт розпорядника майна про виконану роботу у справі №903/262/22 з додатками, звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності неплатоспроможного підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ станом на 30.06.2022.

В клопотанні від 03.10.2022 арбітражний керуючий просить суд розгляд справи проводити без її участі.

Відповідно до ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації) або закривається провадження у справі.

До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів приймають одне з таких рішень, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У підсумковому засіданні господарський суд ухвалює одне з таких судових рішень, зокрема, постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Статтею 58 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Статтею 48 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про, зокрема, визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого; інші питання, передбачені цим Кодексом.

Судом встановлено, що Спільне українсько-англійське підприємство «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ зареєстровано за адресою: м. Луцьк, вул. Крилова, 1, код ЄДРПОУ 30887609.

Відповідно ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий зобов`язаний проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника та подавати результати такого аналізу до господарського суду разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Відповідно до ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника та виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства.

В звіті про виконану роботу розпорядник майна повідомляє наступне:

На виконання вимоги ухвали суду та КУзПБ розпорядником майна забезпечено проведення інвентаризації майна боржника за результатом проведення якої складено відповідні акти інвентаризації та інвентаризаційні описи, які наявні в матеріалах справи.

Відповідно ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий зобов`язаний проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника та подавати результати такого аналізу до господарського суду разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Відповідно до ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника та виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства.

З метою проведення фінансового аналізу з фізичною особою-підприємцем Собчаком Б.М. укладено договір за умовами якого замовник доручає, а виконавець зобов`язується надати послуги з проведення аналізу діяльності Спільного українсько- англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ.

За результатами проведеного аналізу фінансового-господарського стану СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ за період 2020 - 2022 років можемо зробити висновок, що станом на останню звітну дату - 30 червня 2022 року присутні всі ознаки надкритичної неплатоспроможності даного підприємства, а саме:

наявність непогашених боргових зобов`язань та відкриття провадження у справі про банкрутство СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ (ухвала Господарського суду Волинської області від 21 червня 2022 року, справа №7/903/262/22) за заявою ініціюючого кредитора ТОВ «ІМПОРТ ТРАНС СЕРВІС»;

значна сума накопичених непокритих збитків, які станом на 30.06.2022 становлять 347973,1 тис. грн.;

однією з причин погіршенням фінансового стану СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ можна вважати відсутність майнового потенціалу (необоротних активів) та трудових ресурсів, що позбавляє організацію можливості повноцінного ведення підприємницької діяльності на власній території власними засобами;

незадовільна структура балансу СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ за всі періоди, що аналізувалися, оскільки активи підприємства, згруповані за ступенем їх ліквідності, незабезпечені відповідними пасивами. Крім того, порушено оптимальні структурні пропорції активів, адже частка оборотних засобів підприємства в валюті балансу на кінець першого півріччя 2022 року становить 100%, тобто, ресурси підприємства розміщені лише в оборотних активах;

кредиторська заборгованість СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ, яка станом на дату відкриття провадження про його банкрутство становить 347466,3 тис. грн., значно перевищує (у 2407,9 разів) не лише розмір дебіторської заборгованості, а й величину всіх наявних у підприємства активів в розмірі 180,9 тис. грн. (у 1920,8 разів). Тобто, станом на 30.06.2022 року заборгованість СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ перед ініціюючим кредитором в розмірі 86053895,67 грн. не забезпечена його майном й дане підприємство не має можливості власними силами акумулювати кошти для погашення своїх зобов`язань.

Виконавцем в процесі аналізу не виявлено у діях керівництва СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ присутності фактів з навмисного погіршення фінансово- господарського стану підприємства, в той же час, саме керівництво організації зобов`язане здійснювати фінансовий моніторинг економічних показників діяльності, надавати достовірну інформацію кредиторам, вести претензійно-позовну роботу щодо стягнення кредиторської заборгованості, своєчасно виявляти тенденції формування незадовільної структури балансу й вживати випереджувальні заходи, спрямовані на запобігання банкрутству підприємства.

Наведені аргументи дають підстави для висновку про відсутність ознак доведення до банкрутства СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ. Не встановлено також фактів незаконних дій посадових осіб суб`єкта господарювання, які несуть субсидіарну та солідарну відповідальність у разі доведення до банкрутства чи приховування стійкої фінансової неспроможності.

В процесі проведення аналізу фінансово-господарського стану СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ в межах наявної інформації (відповідно до положень пункту 3 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства), не було виявлено ознак приховування стійкої фінансової неспроможності, ознак фіктивного банкрутства чи дій, які можуть кваліфікуватися за статтею 219 Кримінального Кодексу України (доведення до банкрутства) чи інших незаконних дій (чи бездіяльності) посадових осіб підприємства.

Економічних ознак фіктивного банкрутства СУАП «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ та фактів перерозподілу, приховування чи заниження вартості майна на користь інших суб`єктів підприємницької діяльності не виявлено.

11.07.2022 Другому відділу ДВС у м. Луцьку надіслано лист-повідомлення про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів та із проханням надати інформацію, щодо відкритих станом на дату підготовки відповіді виконавчих проваджень, стороною яких є боржник.

З метою з`ясування та підтвердження інформації про майнові активи боржника, було надіслано відповідні запити, на які отримано такі відповіді:

1. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України рекомендувало отримати запитувану інформацію на відповідних сайтах онлайн-реєстрів після чого розпорядником майна було здійснено пошук інформації на відповідних веб-порталах, та не було виявлено в боржника об`єктів права інтелектуальної власності.

2. Головне управління Держгеокадастру у Волинській області не надало відповіді на запит, однак із первинних бухгалтерських документів та іншої документації боржника не виявлено наявності в останнього відповідного виду активів.

3. Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області не надало відповіді на запит, однак із первинних бухгалтерських документів та іншої документації боржника не виявлено наявності в останнього відповідного виду активів.

4. Головне управління статистики у Волинській області не надало відповіді на запит. При цьому, необхідну інформацією було отримано безпосередньо із документів боржника.

5. Державна авіаційна служба України та Управління підтримання льотної придатності повідомили, що у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за боржником повітряні судна не зареєстровані.

6. Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» на запити розпорядника майна повідомило, що для надання інформації відносно наявності об`єктів промислової власності, які належать боржнику, необхідно провести іменний патентно-інформаційний пошук вартість проведення якого становить 864,00 грн. Проте, враховуючи, що в результаті пошуку інформації на онлайн-версіях державних реєстрів щодо об`єктів права інтелектуальної власності та інших реєстрів з питань інтелектуальної власності не було виявлено в банкрута об`єктів права інтелектуальної власності, то кошти за проведення патентно-інформаційного пошуку не сплачувались.

7. Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області не надало відповіді на запит, однак із первинних бухгалтерських документів та іншої документації боржника не виявлено наявності в останнього відповідного виду активів.

8. AT «Українська залізниця» Філія «Головний інформаційно-обчислювальний центр», повідомило, що інформації про вагони боржника, як власника, в АБД ПВ немає.

9. Державна служба геології та надр повідомила, що відповідно до відомостей, введених до бази даних Державного науково-виробничого підприємства «Державний інформаційний геологічний фонд України» інформація щодо наявності у боржника спеціальних дозволів на користування надрами відсутня.

10. Головне управління ДПС у Волинській області не надало відповіді на запит однак, із запитувану інформацію було отримано із бухгалтерської та іншої документації боржника.

11. Волинська митниця Держмптслужби повідомила, що Спільне українсько-англійське підприємство «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ перебувало на обліку до 04.12.2012 та протягом останніх десяти років митного оформлення або вивезення товарів не здійснювало.

12. Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку не надало відповіді на запит, однак із первинних бухгалтерських документів та іншої документації боржника не виявлено наявності в останнього відповідного виду активів.

13. Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області не надало відповіді на запит, однак із первинних бухгалтерських документів та іншої документації боржника виявлено наявність прав власності в боржника на транспортні засоби, які відповідно відображено при проведенні інвентаризації.

14. Державне космічне агентство повідомило про відсутність в боржника відповідного виду активів.

15. Державна служба України з безпеки на транспорті повідомила, про відсутність інформації щодо наявних у боржника активів.

16. Головне управління Держпраці у Волинській області повідомило, що за боржником великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, та підіймальних споруд не зареєстровано.?

Із відомостей, отриманих на веб-сайтах Міністерства юстиції України щодо «реєстру боржників» та «реєстру виконавчих проваджень», не вбачається відкритих виконавчих проваджень у яких боржник є стягувачем.

Зважаючи на фінансове становище боржника, обставини встановлені під час проведення процедури розпорядження майном та результати проведеного фінансового аналізу можливостей санації чи інших реорганізаційних позасудових заходів відновлення платоспроможності боржника немає, тому застосування відкритої процедури ліквідації є доцільним рішенням щодо майбутнього Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ.

До матеріалів справи розпорядником майна боржника долучено інвентаризаційні описи від 05.07.2022 згідно з якими встановлено наявність грошових коштів боржника в Казначействі України в сумі 36 609 грн. 16 коп., дебіторська заборгованість ДТЕК «Київські електромережі» ПАТ в сумі 145, 22 грн. та наявність необоротних активів на суму 40 386 грн. 86 коп.

Проведено аналіз щодо фінансово-господарської діяльності неплатоспроможного підприємства та ознак дій приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, про що оформлено Звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності неплатоспроможного підприємства та ознак дій приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства станом на 30.06.2022.

Згідно зі Звітом фактів приховування чи заниження вартості майна, яке знаходиться у розпорядженні Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ в процесі проведення аналізу не було виявлено, відповідно ознаки дій щодо приховування банкрутства відсутні. Економічні ознаки дій доведення до банкрутства відсутні. Задоволення визнаних вимог кредиторів можливе лише шляхом застосування ліквідаційної процедури, можливостей санації чи інших позасудових засобів відновлення платоспроможності боржника немає, тому застосування відкритої процедури ліквідації є доцільним рішенням щодо майбутнього Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ.

Розпорядником майна Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ у відповідності до ухвали Господарського суду Волинської області від 30.08.2022 по справі №903/262/22 внесено до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Згідно з протоколом №1 засідання зборів кредиторів боржника від 30.09.2022 одноголосно прийнято рішення про обрання членів комітету кредиторів боржника, а саме: ТзОВ «Вест Петрол Маркет», ТзОВ «Літойл», ТзОВ «Торгова Компанія «ІНТЕРГАЛ», ТзОВ «Імпорт Транс Сервіс», а також одноголосно вирішено уповноважити розпорядника майна Рудецьку О. Я. на звернення до господарського суду із клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Судом встановлено, що на засіданні зборів кредиторів 30.09.2022 були присутні усі кредитори боржника із загальною кількістю голосів 308 565, що становить 100% голосів кредиторів.

Згідно з протоколом №1 засідання комітету кредиторів боржника від 30.09.2022 одноголосно вирішено обрати ліквідатором Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ арбітражного керуючого Рудецьку О. Я. та уповноважити розпорядника майна на звернення до господарського суду із клопотанням про призначення арбітражного керуючого Рудецької О. Я. ліквідатором боржника.

Судом встановлено, що на засіданні зборів комітету кредиторів 30.09.2022 були присутні усі кредитори боржника із загальною кількістю голосів 308 565, що становить 100% голосів кредиторів.

Відповідно до п. 9 ст. 48 КУзПБ рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість голосів кредиторів, присутніх на зборах (комітеті) кредиторів.

З дня оголошення про порушення справи про банкрутство Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ на веб-сайті Вищого господарського суду України до даного часу не надійшло жодних заяв від інвесторів, санаторів, засновників та інших осіб, бажаючих провести фінансове оздоровлення Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ.

Враховуючи викладене, розпорядник майна у звіті зазначив, що жодних можливостей для оздоровлення фінансово-господарського становища боржника не має.

ВС у складі КГС в постанові від 16.07.2020 №918/454/18 зазначив, що завдання підсумкового засідання суду полягає в з`ясуванні ознак неплатоспроможності для визначення наступної судової процедури, згідно з клопотанням комітету кредиторів, однак остаточна оцінка ознак неплатоспроможності надається судом.

Підставою для визнання боржника банкрутом є недостатність його майна для задоволення вимог кредиторів, що встановлюється судом шляхом зіставлення активів і пасивів боржника.

Розглянувши матеріали справи, листи-відповіді уповноважених установ, інвентаризаційні описи, судом встановлено недостатність майна для задоволення вимог кредиторів.

Обставини неплатоспроможності боржника жодним із кредиторів не оспорюються, обставини щодо невчинення розпорядником повноти дій в частині виявлення майнових активів розпорядником майна не зазначено.

Врахувавши викладені обставини, клопотання зборів кредиторів та комітету кредиторів, суд дійшов висновку, що боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредитора не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури, а тому суд визнає Спільне українсько-англійське підприємство «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Відповідно до ч.1 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

В клопотанні від 03.10.2022 розпорядник майна боржника Рудецька О. Я. просить призначити її ліквідатором банкрута.

Приймаючи до уваги, що арбітражний керуючий Рудецька О. Я. не є заінтересованою особою стосовно боржника, відповідає вимогам ст. 28 КУзПБ, її кандидатуру запропоновано кредиторами, суд призначає арбітражного керуючого Рудецьку О. Я. ліквідатором Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ.

Відповідно до положень ч.1 ст.59 Кодексу України з процедур банкрутства з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу у процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов`язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов`язань, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов`язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Кодексом; скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника, накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, члени виконавчого органу (керівник) банкрута звільняються з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (органу, уповноваженого управляти майном) майна банкрута.

Згідно ч. 3 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 48, 49,58-60 Кодексу України з процедур банкрутства, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ (вул. Крилова, будинок 1, м.Луцьк, код ЄДРПОУ 30887609) та повноваження розпорядника майном боржника арбітражного керуючого Рудецької Оксани Ярославівни.

2. Визнати банкрутом Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ (вул. Крилова, будинок 1, м.Луцьк, код ЄДРПОУ 30887609).

3. Відкрити ліквідаційну процедуру Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ (вул. Крилова, будинок 1, м.Луцьк, код ЄДРПОУ 30887609).

4. Ліквідатором Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ (вул. Крилова, будинок 1, м.Луцьк, код ЄДРПОУ 30887609) призначити арбітражного керуючого арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №308 від 12.03.2013, адреса для кореспонденції: АДРЕСА_1, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

5. Ліквідатору Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ Рудецькій О. Я. здійснити ліквідацію боржника в строк, який не може перевищувати 12 місяців.

6. Встановити розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора у справі в розмірі трьох мінімальних заробітних плат.

7. Скасувати арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

8. Зобов`язати посадових осіб Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону.

9. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

10. Ліквідатору банкрута Рудецькій О. Я. до завершення ліквідаційної процедури Спільного українсько-англійського підприємства «ЗАХІДНА НАФТОВА ГРУПА» у формі ТзОВ у справі № 903/262/22 забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

11. Зобов`язати ліквідатора банкрута після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Постанова набирає законної сили в порядку ч.4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства з моменту її прийняття та може бути оскаржена у відповідності до ст.ст. 254, 255 ГПК України до Північно-західного апеляційного господарського суду

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення04.10.2022
Оприлюднено17.10.2022
Номер документу106705132
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/262/22

Ухвала від 30.04.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 17.01.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 14.10.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 04.10.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні