Ухвала
від 12.10.2022 по справі 462/4882/22
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 462/4882/22

УХВАЛА

12 жовтня 2022 року м. Львів

Суддя Залізничного районного суду м. Львова Гедз Б.М., вивчивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичгруп» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди, -

встановив:

директор ТзОВ «Галичгруп» Б. Дундер звернувся до суду із позовом, в якому просить стягнути з відповідача матеріальну шкоду, завдану внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у розмірі 17890,00 грн та понесені судові витрати.

Відповідно дост. 4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

При вирішенні питання щодо можливості прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд, передусім, виходить з того, що позовна заява повинна бути подана з додержанням вимог, визначених ст. ст.175,177 Цивільного процесуального кодексу України.

Перевіривши матеріали позовної заяви встановлено, що така не відповідає зазначеним вимогам Цивільного процесуального кодексу України.

Частиною 2 ст. 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч. 7 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

За приписамич.1ст.47ЦПК Українипроцесуальноюдієздатністю (здатністю особисто здійснюватипроцесуальні правата виконуватисвої обов`язкив суді) наділені фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи.

Частиною 2ст.48ЦПК Українипередбачено,що сторонамив судовомупроцесі - позивачами івідповідачами -можуть бутифізичні іюридичні особи,а також держава.

Відповідно дост. 80 ЦК Україниюридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленому законом порядку. Юридична особа наділяється цивільною правоздатністю і дієздатністю, може бути позивачем та відповідачем у суді.

Як вбачається із тексту позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичгруп», така підписана директором вказаного ТзОВ «Галичгруп» - Б. Дундер, поруч з цим повноваження директора Б. Дундер матеріалами долученими до позовної заяви жодним чином не підтверджені.

Стороною позивача також не долучено до позову жодних відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо реєстрації у встановленому законом порядку як юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичгруп».

У відповідностідо ст.185ЦПК Українисуддя,встановивши,що позовнузаяву поданобез додержаннявимог,викладених устаттях 175і 177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного та враховуючи, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статті 177 ЦПК України, то таку слід залишити без руху і надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для їх усунення.

Керуючись ст. ст. 177, 185 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичгруп» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди залишити без руху.

Позивачі маютьправо протягомп`яти днів,з днявручення ухвалипро залишенняпозовної заявибез рухуписьмово усунутивказані недоліки.Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттями 175і177цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) Б. М. Гедз

З оригіналом згідно.

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах цивільної справи № 462/4882/22.

Суддя Б. М. Гедз

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення12.10.2022
Оприлюднено14.10.2022
Номер документу106731329
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —462/4882/22

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 04.11.2022

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 12.10.2022

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні