Ухвала
від 09.01.2023 по справі 462/4882/22
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 462/4882/22

УХВАЛА

09 січня 2023 року м. Львів

Суддя Залізничного районного суду м. Львова Гедз Б. М. розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичгруп» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди-

встановив:

директор ТзОВ «Галичгруп» ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом, в якому просить стягнути з відповідача на користь ТзОВ «Галичгруп» матеріальну шкоду, завдану майну внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у розмірі 17 890,00 грн та судові витрати у розмірі 2 481,00 грн.

Ухвалою судді Залізничного районного суду м. Львова від 04 листопада 2022 року відкрито провадження у вказаній справі, розгляд справи вирішено проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, справи, що виникають з трудових відносин, справи про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При цьому, згідно ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

В матеріалах справи міститься подане 17.11.2022 року представником позивача ТзОВ «Галичгруп» - адвокатом Каличаком О. Я. клопотання про призначення у справі транспортно-товарознавчої експертизи, поруч з цим 21.12.2022 року сторонами у справі також подано до суду мирову угоду разом із заявою про затвердження такої мирової угоди в межах справи № 462/4882/22, у зв`язку із врегулюванням спору.

Згідно ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням /викликом/ сторін.

Аналіз фактичних обставин даної справи із врахуванням норм процесуального закону, на переконання суду, дають можливість суду прийняти рішення про перехід від спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін до спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відтак, враховуючи обсяг та характер обставин у даній справі, що підлягають встановленню, з метою їх повного з`ясування та справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду, а також задля забезпечення можливості реалізації принципу рівності та справедливого балансу між сторонами, суд приходить до висновку, що дана справа підлягає надалі розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. 3, 19, 274-279 ЦПК України,

ухвалив:

розгляд справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Галичгруп» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди продовжити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 09.30 год. 01 лютого 2023 року в приміщенні Залізничного районного суду м. Львова за адресою: м. Львів,

вул. Ст. Бандери, 3, із повідомленням (викликом) сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України: http://zl.lv.court.gov.ua/sud1309/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя (підпис) Б. М. Гедз

З оригіналом згідно.

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах цивільної справи № 462/4882/22.

Суддя Б. М. Гедз

Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено10.01.2023
Номер документу108288554
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —462/4882/22

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 04.11.2022

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

Ухвала від 12.10.2022

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Гедз Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні