Ухвала
від 12.10.2022 по справі 947/23578/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/23578/22

Провадження № 1-кс/947/10138/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.10.2022 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження за №62021150020000037 від 09.04.2021 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, другим слідчим відділом (з дислокацією у місті Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, за процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури та оперативного супроводження другого оперативного відділу (з дислокацією у місті Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62021150020000037 від 09.04.2021 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку у складських приміщеннях (будівлях та спорудах) що розтошовані за адресою: Одеська обл., Одеський р-н., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 189, ринок «Пересип», кадастровий номер земельної ділянки 5110137600:35:003:0016.

Згідно даних реєстрів прав власності, земельна ділянка з кадастровим номером

5110137600:35:003:0016 належить на праві власності ТОВ «ОДЕСАХІМОПТТОРГ» ЄДРПОУ: 01882503.

Метою проведення обшуку у складських приміщеннях (будівлях та спорудах) що розтошовані за адресою: Одеська обл., Одеський р-н., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 189, ринок «Пересип», кадастровий номер земельної ділянки 5110137600:35:003:0016 є відшукання та вилучення наступних предметів, речей та документів: засобів мобільного зв`язку, комп`ютерної техніки (ПЕОМ, нетбуки, ноутбуки, планшети), у яких містяться дані або окремі файли з інформацією про протиправну діяльність учасників протиправної схеми та їх зв`язок між собою, чорнові записи, чорнова бухгалтерія; документів, що стосуються закупівлі, виготовлення, перевезення, поміщення, реалізації підакцизної групи товарів, у тому числі без марок акцизного збору, акти прийому-передачі, акти інвентаризації таких товарів, а також товаро-транспортних накладних, договорів, угод, рахунків, фактур; обладнання для виготовлення тютюнових виробів та їх окремих компонентів, обладнання для виготовлення пакування тютюнових виробів, окремі комплектуючі та складові, які використовуються для виготовлення сигарет та стіків (фільтри, офсетний папір, шрот тютюну), марки акцизного збору або пакування та марки, що дозволяють реалізацію підакцизних товарів у магазинах безмитної торгівлі; товарів підакцизної групи (тютюн, тютюнові вироби, нікотіно-вмісні вироби, алкогольні напої) які не мають документів щодо їх походження та сплати акцизного збору; іншого майна, яке здобуте злочинним шляхом, яке може містити відомості про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення та самостійно або в сукупності мати доказове значення для даного кримінального провадження, а також інші документи, речі та предмети, що містять інформацію щодо перевезення, поміщення, реалізації підакцизної групи товарів;

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі та просив задовольнити.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.41 Конституції України право приватної власності є непорушним.

Згідно з Конституцією України та Законом України «Про міжнародні договори і угоди», чинні міжнародні договори, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України і підлягає застосуванню поряд з національним законодавством України.

Згідно ст.2 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», рішення ЄСПЛ є обов`язковими для виконання Україною відповідно до ст.46 Конвенції.

У своїх висновках ЄСПЛ неодноразово зазначав, що аби не суперечити ст.8 Конвенції, втручання у приватне життя повинно здійснюватися «згідно із законом», мати легітимну мету та бути необхідним у демократичному суспільстві для досягнення цієї мети (рішення у справі «Кривіцька та Кривіцький проти України», п.42; «Шалімов проти України», п.84; «Кузнецов проти України», п.134).

Згідно рішення «S. and Marper v. the UK», п.101, втручання буде таким, що є «необхідним у демократичному суспільстві», якщо воно відповідає вимогам «загальної суспільної необхідності», зокрема є пропорційним його «законній меті», і якщо причини, наведені національними властями в його виправдання, є «суттєвими і достатніми».

Відповідно до рішення ЄСПЛ у справі «Геращенко проти України», п.132, для винесення постанови про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи суди відповідно до законодавства повинні переконатися в тому, що існують достатні підстави вважати, що розшукувані предмети знаходяться там».

Згідно ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи досліджені в судовому засіданні матеріали клопотання слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що у складських приміщеннях (будівлях та спорудах) що розтошовані за адресою: Одеська обл., Одеський р-н., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 189, ринок «Пересип», кадастровий номер земельної ділянки 5110137600:35:003:0016, можуть знаходитись речі, предмети та документи, які мають доказове значення для даного кримінального провадження, та містити інформацію щодо перевезення, поміщення, реалізації підакцизної групи товарів, а відтак з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 223, 233, 234, 235, 236, 369, 370, 372 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження за №62021150020000037 від 09.04.2021 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - задовольнити.

Надати групі слідчих другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві у складі: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , прокурорам групи прокурорів, дозвіл на проведення обшуку у складських приміщеннях (будівлях та спорудах) що розтошовані за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 5110137600:35:003:0016, що належать на праві власності ТОВ «ОДЕСАХІМОПТТОРГ» ЄДРПОУ: 01882503, з метою відшукання та вилучення наступних предметів, речей та документів засобів мобільного зв`язку, комп`ютерної техніки (ПЕОМ, нетбуки, ноутбуки, планшети), у яких містяться дані або окремі файли з інформацією про протиправну діяльність учасників протиправної схеми та їх зв`язок між собою, чорнові записи, чорнова бухгалтерія; документів, що стосуються закупівлі, виготовлення, перевезення, поміщення, реалізації підакцизної групи товарів, у тому числі без марок акцизного збору, акти прийому-передачі, акти інвентаризації таких товарів, а також товаро-транспортні накладні, договори, угоди, рахунки, фактури; обладнання для виготовлення тютюнових виробів та їх окремих компонентів, обладнання для виготовлення пакування тютюнових виробів, окремі комплектуючі та складові, які використовуються для виготовлення сигарет та стіків (фільтри, офсетний папір, шрот тютюну), марки акцизного збору або пакування та марки, що дозволяють реалізацію підакцизних товарів у магазинах безмитної торгівлі; товарів підакцизної групи (тютюн, тютюнові вироби, нікотіно-вмісні вироби, алкогольні напої) які не мають документів щодо їх походження та сплати акцизного збору; іншого майна, здобутого злочинним шляхом, яке може містити відомості про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення та самостійно або в сукупності мати доказове значення для даного кримінального провадження, а також інші документи, речі та предмети, що містять інформацію щодо перевезення, поміщення, реалізації підакцизної групи товарів;

Визначити строк дії ухвали про дозвіл на проведення обшуку один місяць.

Ухвала про дозвіл на проведення обшуку може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала оскарженню не підлягає

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення12.10.2022
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу106735023
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/23578/22

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 03.02.2023

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 25.11.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 12.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 12.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 12.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні