Рішення
від 17.10.2022 по справі 728/1069/22
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 728/1069/22

Номер провадження 2-др/728/4/22

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ДОДАТКОВЕ

17 жовтня 2022 року Бахмацький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді Глушко О.І.

при секретарі Коваленко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Бахмач заяву представника позивача - адвоката Ковалюха В.М. про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу «Бахмацький базовий Будинок культури» Бахмацької міської ради, третя особа Бахмацька міська рада, про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Бахмацького районного суду Чернігівської області від 06.10.2022 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Комунального закладу «Бахмацький базовий Будинок культури» Бахмацької міської ради, третя особа Бахмацька міська рада, про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди задоволено частково:

визнано незаконними накази № 54-К та № 55-к від 01.08.2022 року про звільнення ОСОБА_1 з роботи в зв`язку зі скороченням;

поновлено ОСОБА_1 на посадах керівника художнього та керівника народного аматорського ВІА «Ритми часу» Комунального закладу «Бахмацький базовий будинок культури» Бахмацької міської ради з 03 серпня 2022 року;

стягнуто з Комунального закладу «Бахмацький базовий будинок культури» Бахмацької міської ради на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 03 серпня 2022 року по 06 жовтня 2022 року в сумі 11486 (одинадцять тисяч чотириста вісімдесят шість) гривень 15 копійок;

в іншій частині позовних вимог відмовлено.

стягнуто з Комунального закладу «Бахмацький базовий будинок культури» Бахмацької міської ради на користь ОСОБА_1 4700 гривень в рахунок витрат на правову допомогу адвоката;

стягнуто з Комунального закладу «Бахмацький базовий будинок культури» Бахмацької міської ради на користь держави судовий збір в сумі 1984 (одну тисячу дев`ятсот вісімдесят чотири) гривні 80 копійок.

07.10.2022 року представник позивча - адвокат Ковалюх В.М. звернувся до суду із заявою про ухвалення додаткового рішення, яким вирішити питання про негайне виконання рішення в частині поновлення ОСОБА_1 на роботі та стягнення з відповідача середнього заробітку за час вимушеного прогулу, але не більше, ніж за один місяць.

В судове засідання сторони та їх представники не з`явилися, але надали заяви про розгляд справи за їх відсутності.

В зв`язку з неявкою в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Вивчивши матеріали справи суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 4 ч.1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених ст. 430 цього Кодексу.

Згідно п.п.2,4 ст. 430 ЦПК України суд допускає негайне виконання рішень у справах про: присудження працівникові виплати заробітної плати, але не більше ніж за один місяць; поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного на іншу роботу працівника.

Враховуючи, що при ухваленні рішення судом не було вирішено питання про його негайне виконання відповідно до положень п.п.2,4 ст. 430 ЦПК України, заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 270, 430 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Заяву представника позивача - адвоката Ковалюха В.М. задовольнити повністю.

Допустити негайне виконання рішення Бахмацького районного суду Чернігівської області від 06.10.2022 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу «Бахмацький базовий Будинок культури» Бахмацької міської ради, третя особа Бахмацька міська рада, про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди в частині поновлення ОСОБА_1 на роботі та стягнення з відповідача на його користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу, але не більше, ніж за один місяць.

Позивач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідач: Комунальний заклад «Бахмацький базовий Будинок культури» Бахмацької міської ради, м. Бахмач Чернігівської області вул. Соборності, 59, ЄДРПОУ 33424557.

Третя особа: Бахмацька міська рада, м. Бахмач Чернігівської області, вул. Соборності, 42, код ЄДРПОУ 04061702.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до Чернігівського апеляційного суду потягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено тільки вступну і резолютивну частини судового рішення, або у разі розгляду справи без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Повний текст рішення складено 17.10.2022 року.

Суддя О.І. Глушко

Дата ухвалення рішення17.10.2022
Оприлюднено19.10.2022
Номер документу106779108
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —728/1069/22

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Рішення від 06.10.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Рішення від 06.10.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Глушко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні