Ухвала
від 18.10.2022 по справі 926/3821/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

58000, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 14, тел. 55-09-34, е-mail: inbox@cv.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

п р о з а л и ш е н н я п о з о в н о ї з а я в и б е з р у х у

18 жовтня 2022 року Справа № 926/3821/22 Господарський суд Чернівецької області у складі головуючого судді Миронюка Сергія Олександровича, розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОСЕМ»

до відповідача Приватного підприємства «ПРОСЯНИЙ»

про стягнення заборгованості у сумі 645 750,00 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОСЕМ» звернулося до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою до Приватного підприємства «ПРОСЯНИЙ» про стягнення заборгованості в сумі 645 750,00 грн.

Протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями від 17.10.2022 позовну заяву передано судді Миронюку С.О.

Розглянувши матеріали позовної заяви суд встановив наступне.

Згідно ч.1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч.1 п.1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують, відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Враховуючи п.1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Положення статті п.2 ч.3 статті 162 Господарського процесуального Кодексу України, передбачає, що позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

При зверненні з позовом Товариство з обмеженою відповідальністю «АГРОСЕМ», не дотрималося вищезазначених норм, а саме:

-до матеріалів заяви не надано належних доказів направлення відповідачу копії позовної заяви з доданими до неї документами;

-у позовній заяві невказана точна адреса місцезнаходження позивача та поштовий індекс.

Наказом Українського державного підприємства поштового зв`язку "Укрпошта" від 12 травня 2006 № 211 затверджено Порядок пересилання поштових відправлень, в п. 3.2.1 якого наведено зразок оформлення опису вкладення за формою 107.

Так, за формою 107 відправник складає опис вкладення поштового відправлення у двох примірниках із зазначенням у ньому найменування одержувача та його адреси, поіменного переліку предметів, загальної вартості вкладення і підписує його.

Таким чином, належним доказом направлення сторонам копії заяви та доданих до неї документів є оригінал опису вкладення, з зазначенням адреси і найменуванням адресанта, заповнений відповідно до переліку додатків, долучених до позовної заяви.

На підтвердження направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів позивачу слід надати оригінал фіскального чеку, накладної та опису вкладення.

За таких обставин, оскільки позивачем не дотримано вимог, встановлених статтями 162, 164, 172, Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення допущених недоліків.

Суд звертає увагу, що відповідно до ч.3 ст.174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Керуючись статтями 162, 164, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1.Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОСЕМ» до Приватного підприємства «ПРОСЯНИЙ» про стягнення заборгованості у сумі 645 750,00 грн залишити без руху.

2.Встановити позивачу строк у 10 (десять) календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

3. Для усунення недоліків позовної заяви позивачу слід надати суду докази направлення копії позовної заяви, а саме: опис вкладення, фіскальний чек та накладну, а також, зазначити у позовній заяві повну адресу (місцезнаходження) та поштовий індекс.

4. Роз`яснити позивачу, що позовна заява вважається неподаною і повертається згідно пункту 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України у тому разі, коли у встановлений судом строк позивач не усунув недоліків вказаних судом.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 18.10.2022 року.

Суддя С.О. Миронюк

Дата ухвалення рішення18.10.2022
Оприлюднено20.10.2022
Номер документу106800546
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/3821/22

Судовий наказ від 22.02.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Рішення від 18.01.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Ухвала від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Ухвала від 23.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Ухвала від 22.11.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Ухвала від 31.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

Ухвала від 18.10.2022

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Миронюк Сергій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні