Ухвала
від 20.10.2022 по справі 363/2188/22
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" жовтня 2022 р. Справа № 363/2188/22

УХВАЛА

20 жовтня 2022 року Вишгородський районний суд Київської області в складі головуючого-судді ЧірковаГ.Є., при секретарі Гриб Л.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Вишгороді цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училище» в особі директора Недашківського Руслана Михайловича, треті особи Профспілкова професійна спілка учнів державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училище», Департамент освіти і науки України Київської обласної державної адміністрації, Громадська організація «Правозахисна організація «Боротьба з корупцією в Україні», про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив:

в провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училище» в особі директора Недашківського Руслана Михайловича, треті особи Профспілкова професійна спілка учнів державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училище», Департамент освіти і науки України Київської обласної державної адміністрації, Громадська організація «Правозахисна організація «Боротьба з корупцією в Україні», про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Позивач до суду не прибув, подав клопотання про зупинення провадження по справі у зав`язку із його перебуванням в складі Збройних сил України.

Представник відповідача подав заяву про проведення судового засідання за його відсутності.

Представник третьої особи Громадської організації «Правозахисна організація «Боротьба з корупцією в Україні» подав заяву, в якій просив про задоволення клопотання про зупинення провадження по справі, засідання просив провести за його відсутності.

Представник Департаменту освіти і науки України Київської обласної державної адміністрації подав заяву про проведення судового засідання за його відсутності.

Представник Профспілкової професійної спілки учнів державного навчального закладу «Катюжанське вище професійне училище», будучи повідомленим про її розгляд, до суду не прибув та про причини своєї неявки суд не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Відповідно до вимог п. 2 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 253 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі із вказаних підстав до припинення перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» указом Президента України №64/2022 від 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб, який продовжувався указами Президента України №133/2022 від 14 березня 2022 року, №259/2022 від 18 квітня та №341/2022 від 17 травня 2022 року, та діє на даний час.

Як вбачається з листа ІНФОРМАЦІЯ_1 №2/4/3169 від 13 жовтня 2022 року військовозобов`язаний ОСОБА_1 , 1987 року народження, з 19 вересня 2022 року призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України.

Отже встановлені обставини є обов`язковими підставами для зупинення провадження у цій справі.

Відтак суд вважає, що провадження в цій справі зупинити з наведених підстав, до припинення перебування позивача у складі Збройних Сил України.

На підставі викладеного і керуючись статями 251-253, 260 ЦПК України,

ухвалив:

провадження в даній справі зупинити до припинення перебування ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у складі Збройних Сил України, що переведені на воєнний стан.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подання в зазначений строк апеляційної скарги.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.10.2022
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу106855292
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —363/2188/22

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 15.08.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні