Ухвала
від 21.10.2022 по справі 159/4226/22
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/4226/22

Провадження № 2-о/159/180/22

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

21 жовтня 2022 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Шишилін О.Г., вивчивши заяву ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

встановив:

18 жовтня 2022 року ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради звернулась до суду із заявою в порядку окремого провадження про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Відповідно до положень ст. 19, 293 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Частиною четвертою статті 293 ЦПК України визначено, що у справах про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до протоколу попереднього відбору присяжних від 18 жовтня 2022 року, попередньо було відібрано двох присяжних для прийняття участі у розгляді справи.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі не інакше як на підставі заяви, поданої та оформленої в порядку, встановленому ЦПК України.

Подана заява відповідає вимогам ст. 175, 177, 297 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної та територіальної юрисдикції Ковельського міськрайонного суду Волинської області, підстав для залишення заяви без руху або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому суддя вважає за можливе прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цій справі та призначити її до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Згідно ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених ЦПК України.

Частиною першою статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 ЦПК України.

Разом із поданням заяви, заявником було подано клопотання про витребування історії хвороби і амбулаторної карти ОСОБА_2 для призначення та проведення психіатричної експертизи з КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» та з Київської обласної клінічної лікарні № 1.

Враховуючи неможливість самостійного надання відповідних доказів, їх процесуальне значення, а також дотримання процесуальних строків на подання відповідного клопотання, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання та витребувати відповідні докази.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 4, 13, 84, 175-177, 187, 294, 295-297 ЦПК України, суддя,

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Судове засіданнядля розглядусправи призначитина 09год.30хв.15листопада 2022року з повідомленням (викликом) сторін у приміщенні Ковельського міськрайонного суду Волинської області, що знаходиться за адресою: 45008, м. Ковель, вул. Незалежності, 15.

Витребувати зКНП «Чугуївськацентральна лікарняім.М.І.Кононенка» (63503, Харківська обл., м. Чугуїв, вул. Гвардійська, 52) та Київської обласної клінічної лікарні № 1 (04107, м. Київ, вул. Богговутівська, 1) історії хвороби та амбулаторні карти ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» та Київській обласній клінічній лікарні № 1 для виконання.

Встановити для КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» строрк виконання ухвали до 10.11.2022р.

Направити заінтересованій особі копію ухвалу про відкриття провадження по справі, копію заяви та доданих до неї документів та запропонувати подати до суду до розгляду справи пояснення щодо заяви з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються.

Визначити заінтересованій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень. Одночасно з надісланням пояснення до суду їх копії надсилаються заінтересованою особою заявнику.

У разі ненадання пояснень заінтересованою особою у встановлений судом строк без поважних причин, справу буде вирішено на підставі наявних у ній матеріалів.

Направити заявнику копію ухвали про відкриття провадження по справі.

Роз`яснити учасникам положення ч. 5-9 ст. 84 ЦПК України, відповідно до яких будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справиможуть отриматиінформацію посправі насторінці судув мережіІнтернет http:// https://court.gov.ua/sud1505/ на офіційному вебпорталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Шишилін

Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106866381
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —159/4226/22

Рішення від 26.07.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Рішення від 26.07.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Шишилін О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні