Ухвала
від 21.10.2022 по справі 709/648/22
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/648/22

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

19 жовтня 2022 року Чорнобаївський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Кваші І.М.,

секретаря судового засідання - Дем`яненко Н.М.,

за участю:

представника позивачів - ОСОБА_1 (в режимі відеоконференції),

позивача - ОСОБА_2 (в режимі відеоконференції),

провівши підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 до приватного підприємства "ЛЮГ", третя особа: ОСОБА_5 , про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Чорнобаївського районного суду Черкаської області знаходиться вказана цивільна справа.

Судом у підготовчому судовому засіданні проведено всі дії, передбачені статтею 197 ЦПК України.

Позивач та представник позивачів у підготовчому судовому засідання не заперечували щодо призначення судового розгляду по даній справі.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися.

У відзиві відповідача ПП "ЛЮГ" міститься клопотання про залучення третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Приватного акціонерного товариства "Українська пожежно-страхова компанія". ПАТ "Українська пожежно-страхова компанія" застрахував відповідальність ПП "ЛЮГ" перед третіми особами за шкоду, завдану джерелом підвищеної небезпеки. Також ПАТ "Українська пожежно-страхова компанія" позивачам проводила виплату страхових коштів, на думку відповідача, у неповному розмірі.

Відповідно до ч.ч. 1, 5, 6 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Враховуючи, що ПАТ "Українська пожежно-страхова компанія" застрахувало відповідальність ПП "ЛЮГ" перед третіми особами за шкоду, завдану джерелом підвищеної небезпеки, а предметом даного спору є відшкодування шкоди, завданої смертю фізичної особи внаслідок ДТП, Приватне акціонерне товариство "Українська пожежно-страхова компанія" підлягає залученню до участі в справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовку справи до розгляду завершеною, тому приходить до висновку про закриття підготовчого засідання та призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 53, 197, 200 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство "Українська пожежно-страхова компанія", код в ЄДРПОУ 20602681, юридична адреса: 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 40.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, що згідно ч. 6 ст. 53 ЦПК України, вона має права та обов`язки, визначені у статті 43 цього Кодексу.

Запропонувати третій особі протягом 10-ти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду письмові пояснення щодо позову, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Копію ухвали разом з копією позову надіслати третій особі.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 до приватного підприємства "ЛЮГ", третя особа: ОСОБА_5 , про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 02 листопада 2022 року на 09-30 год, за адресою: смт Чорнобай, вул. Центральна, 134, зал судових засідань № 2.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Кваша

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено24.10.2022
Номер документу106880166
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —709/648/22

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 13.12.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Рішення від 23.11.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Рішення від 23.11.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні