Ухвала
від 21.10.2022 по справі 905/638/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

21.10.2022 Справа № 905/638/22

Господарський суд Донецької області у складі:

судді Лободи Т.О.,

розглянувши матеріали у справі

за позовом ОСОБА_1 , м. Полтава, РНОКПП НОМЕР_1 ,

до відповідача 1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд", м. Бахмут Донецької області, код 35794650,

відповідача 2: Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради, м. Бахмут Донецької області, код 04052732,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - ОСОБА_2 , м.Київ, та Товариство з обмеженою відповідальністю "Гірничодобувна компанія "Полімікт", м. Київ, код 38451483,

про визнання припиненими повноважень керівника та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд" та Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради про визнання припиненими з 31.01.2022 повноважень Іпатова Романа Івановича на посаді директора ТОВ "Індустріальний фонд" та зобов`язання Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про Іпатова Романа Івановича як керівника і підписанта Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд".

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 15.08.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 905/638/22 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд" та Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради про визнання припиненими повноважень керівника та зобов`язання вчинити певні дії. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження. Залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - ОСОБА_2 та Товариство з обмеженою відповідальністю "Гірничодобувна компанія "Полімікт". Зобов`язано позивача протягом двох днів з дня отримання ухвали суду направити позовну заяву з додатками до неї на адресу третіх осіб, докази чого надати суду. Про дату, час і місце судового засідання учасників справи повідомити додатково відповідною ухвалою. Встановлено учасникам справи строк для подання заяв по суті справи.

З метою повідомлення учасників справи про відкриття провадження у справі, судом, у зв`язку із зупиненням поштових відправлень з 22.02.2022 у господарському суді Донецької області (розпорядження від 21.02.2022), копії ухвали суду від 15.08.2022 було направлено на електронну адресу позивача ІНФОРМАЦІЯ_1 та на електронні адреси відповідача 2 - register@bahmutrada.gov.ua, kanc@bahmutrada.gov.ua. Також відповідача 1, та третіх осіб було повідомлено про відкриття провадження у справі шляхом публікації оголошення на сайті господарського суду Донецької області. Крім того, судом передано позивачу телефонограму про відкриття провадження у справі. Передати телефонограму ТОВ "Полімікт" виявилось неможливим.

Відповідачі у встановлений строк відзиву на позов не надали, а відтак не скористалися наданими їм процесуальними правами. Письмових пояснень щодо позову від третіх осіб до суду також не надходило.

23.08.2022 до суду від позивача надійшло клопотання про долучення до матеріалів справи доказів надсилання позовної заяви з додатками до неї на адресу третіх осіб.

Відповідно до положень статті 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Частинам 2 та 3 ст. 177 ГПК України визначено, що підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Суд зазначає, що зважаючи на запровадження на території України воєнного стану, з метою недопущення випадків загрози життю, здоров`ю та безпеці учасників справи, при відкритті провадження у справі № 905/638/22 дата підготовчого засідання у справі не була призначена та було вирішено про дату, час і місце підготовчого засідання учасників справи повідомити додатково відповідною ухвалою.

На даний час Указом Президента України від 12.08.2022 № 573/2022 продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб.

Розглянувши матеріали справи, з метою недопущення надмірного затягування справи, суд вважає необхідним призначити підготовче засідання у справі.

Разом з цим, суд зазначає, що у зв`язку з тим, що в Україні введений воєнний стан, а місто Харків, де знаходиться Господарський суд Донецької області, перебуває під обстрілами, тобто існує загроза життю, здоров`ю та безпеці учасників судового процесу, доступ до приміщення суду учасникам справи обмежено. На час існування небезпеки для учасників провадження, пов`язаної з перебуванням останніх у приміщенні Господарського суду Донецької області, судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться, сторонам рекомендовано подавати заяви про розгляд справи за їх відсутності або участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Сторони мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду через особистий кабінет в системі "Електронний суд". У разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом). У разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Враховуючи, що в країні введено воєнний стан, а також те, що відповідачі зареєстрований в місці, де проводяться бойові дії, суд вважає за можливе надати відповідачам додатковий строк для надання відзиву на позов. Також суд вважає необхідним надати третім особам додатковий час для подання до суду письмових пояснень щодо позову.

Також, суд повідомляє, що у зв`язку із закінченням знаків поштової оплати (поштових марок) та проведенням відповідних процедур закупівлі, з 22 лютого 2022 року неможливе здійснення відправки вихідної кореспонденції.

Враховуючи викладене, з метою належного повідомлення учасників справи про рух справи, суд вважає можливим використати альтернативні способи вручення процесуальних документів учасникам справи, а саме шляхом направлення даної ухвали на електронні адреси позивача та відповідача 2. Враховуючи, що суду невідомі телефонні номери та електронна пошта відповідача 1 та третіх осіб, повідомити їх про відкриття провадження у справі шляхом публікації оголошення на сайті господарського суду Донецької області.

Керуючись статтями 165, 177, 181, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити підготовче засідання на 08.11.2022 року о 12:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, м. Харків, проспект Науки, 5, в залі судових засідань № 104/

Надати відповідачам строк до 05.11.2022 для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має надіслати суду відзив, який повинен відповідати вимогам статті 165 ГПК України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач має надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду та докази надіслання надати суду разом із відзивом на позов.

Надати третім особам строк до 05.11.2022 на подання до суду письмових пояснень щодо позову. В разі подання пояснень, надати суду докази їх направлення іншим учасникам справи.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю рекомендувати учасникам справи подавати до суду заяви про розгляд справи за їхньої відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 ГПК України або про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Сторони мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду через особистий кабінет в системі "Електронний суд". У разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом). У разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про рух справи шляхом направлення даної ухвали на електронну адресу позивача ІНФОРМАЦІЯ_1 та на електронні адреси відповідача 2 - register@bahmutrada.gov.ua, kanc@bahmutrada.gov.ua.

Повідомити відповідача 1 та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів, про рух справи шляхом публікації оголошення на сайті господарського суду Донецької області.

Ухвала набирає законної сили 21.10.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана 21.10.2022.

Суддя Т. О. Лобода

Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено25.10.2022
Номер документу106889798
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин пов’язані з діяльністю органів управління товариства

Судовий реєстр по справі —905/638/22

Судовий наказ від 16.03.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Рішення від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 21.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні