Ухвала
від 10.01.2023 по справі 905/638/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

10.01.2023 Справа № 905/638/22

Господарський суд Донецької області у складі:

судді Лободи Т.О.

при секретарі судового засідання Яковенко К.І.,

розглянувши матеріали у справі

за позовом ОСОБА_1 , м. Полтава, РНОКПП НОМЕР_1 ,

до відповідача 1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд", м. Бахмут Донецької області, код 35794650,

відповідача 2: Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради, м. Бахмут Донецької області, код 04052732,

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - ОСОБА_2 , м.Київ, та Товариства з обмеженою відповідальністю "Гірничодобувна компанія "Полімікт", м. Київ, код 38451483,

про визнання припиненими повноважень керівника та зобов`язання вчинити певні дії,

за участю представників учасників справи:

позивача - не з`явився,

відповідача 1 - не з`явився,

відповідача 2 - не з`явився,

треті особи - не з`явились,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд" та Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради про визнання припиненими з 31.01.2022 повноважень ОСОБА_1 на посаді директора ТОВ "Індустріальний фонд" та зобов`язання Державного реєстратора відділу реєстрації Бахмутської міської ради виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про ОСОБА_1 як керівника і підписанта Товариства з обмеженою відповідальністю "Індустріальний фонд".

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 15.08.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження. Залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - ОСОБА_2 та Товариство з обмеженою відповідальністю "Гірничодобувна компанія "Полімікт". Встановлено учасникам справи строк для подання заяв по суті справи.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 07.12.2022 відкладено підготовче засідання по справі на 10.01.2023 року о 15:00 год.

З метою повідомлення учасників справи про призначення підготовчого засідання, судом, у зв`язку із обмеженою кількістю знаків поштової оплати, копії ухвали суду від 07.12.2022 було направлено на електронну адресу позивача ІНФОРМАЦІЯ_1 та на електронні адреси відповідача 2 - register@bahmutrada.gov.ua, kanc@bahmutrada.gov.ua. Відповідачів та третіх осіб було повідомлено про дату, час та місце проведення підготовчого засідання шляхом публікації оголошень на сайті Господарського суду Донецької області. Крім того, судом передано позивачу телефонограму про відкриття провадження у справі. Передати телефонограму ТОВ "Полімікт" та Державному реєстратору відділу реєстрації Бахмутської міської ради виявилось неможливим. Також, третіх осіб про дату, час та місце розгляду справи було повідомлено шляхом направлення відповідної ухвали на їх поштові адреси. Ухвала суду була отримана ОСОБА_2 , що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення. Ухвала суду від 07.12.2022, направлена на адресу ТОВ "Гірничодобувна компанія "Полімікт" повернута поштою без вручення.

Позивач у судове засідання не з`явився, 21.12.2022 до суду надійшло клопотання позивача про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач 1 в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, відзиву на позов не надав, а відтак не скористався наданим йому процесуальними правами. Суд звертає увагу на те, що відправлення поштової кореспонденції до м. Бахмут тимчасово не здійснюється, а адреса електронної пошти відповідача суду не відома. Одночасно, суд зазначає, що позивач до теперішнього часу є директором товариства відповідача, при цьому, суду не надано доказів призначення іншої особи бути представником відповідача в даній справі, а отже, 1-відповідач є таким, що належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення судового засідання.

Відповідач 2 в судове засідання не з`явився, в клопотанні (вх. №6900/22 від 10.11.2022) просив розглянути справу за його відсутності та прийняти рішення на власний розсуд суду відповідно до вимог чинного законодавства.

ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, письмових пояснень щодо позову до суду не надав.

ТОВ "Гірничодобувна компанія "Полімікт" в судове засідання не з`явилось, про причини неявки суд не повідомило, письмових пояснень щодо позову до суду не надало.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи в підготовчому засіданні, своїми процесуальними правами щодо участі у судовому засіданні та надання обґрунтування своєї позиції по справі не скористались, при цьому, позивач скористався правом подачі заяви про розгляд справи за його відсутності, явка позивача в судове засідання не була визнана судом обов`язковою.

За приписами статті 177 Господарського процесуального кодексу України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно п. 3 ч. 2 ст.185 Господарського процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд дійшов висновку, що судом під час підготовчого засідання вирішено питання, зазначені в ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України та вчинено усі необхідні дії, передбачені ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, з метою забезпечення правильного, своєчасного та безперешкодного розгляду справи по суті, у зв`язку з чим вважає за можливе закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Враховуючи наявність на даний час у суді обмеженої кількості знаків поштової оплати, нездійснення відправлень до м. Бахмут, з метою належного повідомлення учасників справи про дату, час та місце розгляду справи по суті, суд вважає за можливе використати альтернативні способи вручення процесуальних документів учасникам справи шляхом направлення даної ухвали на електронні адреси позивача та відповідача 2, здійснити направлення даної ухвали на адреси третіх осіб поштою. Враховуючи, що суду невідомі телефонні номери та електронні пошти відповідача 1 та третіх осіб додатково повідомити їх про рух справи шляхом публікації оголошення на сайті Господарського суду Донецької області.

Керуючись статтями 177, 182, 185, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті на 07.02.2023 року о 12:30 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Донецької області за адресою: 61022, м. Харків, проспект Науки, 5, в залі судових засідань № 104 .

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, участь учасників справи в судовому засіданні можлива лише в режимі відеоконференції, про що необхідно подати оформлену належним чином заяву.

Учасники справи також мають право подавати до суду заяви про розгляд справи за їхньої відсутності за наявними матеріалами.

Сторони мають право надсилати документи, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду через особистий кабінет в системі "Електронний суд". У разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом). У разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про рух справи шляхом направлення даної ухвали на електронну адресу позивача ІНФОРМАЦІЯ_1 та на електронні адреси відповідача 2 - register@bahmutrada.gov.ua, kanc@bahmutrada.gov.ua.

Повідомити третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів, про рух справи шляхом направлення цієї ухвали на їх адреси поштою.

Додатково повідомити відповідача 1 та третіх осіб про рух справи шляхом публікації оголошення на сайті Господарського суду Донецької області.

Ухвала набирає законної сили 10.01.2023.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана 10.01.2023.

Суддя Т. О. Лобода

Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу108357876
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин пов’язані з діяльністю органів управління товариства

Судовий реєстр по справі —905/638/22

Судовий наказ від 16.03.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Рішення від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 21.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні