Ухвала
від 21.10.2022 по справі 905/387/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

21.10.2022 Справа № 905/387/22

Господарський суд Донецької області у складі:

судді Лободи Т.О.,

розглянувши матеріали у справі

за позовом ОСОБА_1 , смт. Володарське Донецької області, РНОКПП НОМЕР_1 ,

до відповідача 1: ОСОБА_2 , м. Маріуполь Донецької області, РНОКПП НОМЕР_2 ,

відповідача 2: ОСОБА_3 , м. Маріуполь Донецької області, РНОКПП НОМЕР_3 ,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Товариства з обмеженою відповідальністю "Аревіта", смт. Нікольське Донецької області, код 34440546

про зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до господарського суду Донецької області з позовом до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , в якому просить суд:

1. Прийняти рішення, яким усунути перешкоди в провадженні господарської діяльності ТОВ "Аревіта" шляхом припинення зловживання правом учасників ТОВ "Аревіта" та зобов`язати їх взяти участь в загальних зборах ТОВ "Аревіта".

2. Зобов`язати ТОВ "Аревіта" відповідно до Статуту розглянути питання:

- про вступ нового учасника до Товариства,

- про вступ нового учасника до Товариства,

- про збільшення розміру статутного фонду Товариства,

- про затвердження змін до статуту Товариства.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 28.07.2022 позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху. Надано позивачу строк 10 днів з дня вручення йому цієї ухвали для усунення недоліків, а саме шляхом надання до суду доказів сплати судового збору у розмірі 2 481,00 грн.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 01.09.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі 905/387/22 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про зобов`язання вчинити певні дії. Судом вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження. Про дату, час і місце судового засідання учасників справи буде повідомлено додатково відповідною ухвалою. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Аревіта". Зобов`язано позивачку направити позовну заяву з додатками до неї на адресу третьої особи, докази чого надати суду. Встановлено учасникам справи строки для подання заяв по суті справи.

З метою повідомлення сторін про рух справи, судом, у зв`язку із зупиненням поштових відправлень з 22.02.2022 у господарському суді Донецької області (розпорядження від 21.02.2022), копії ухвали суду від 01.09.2022 було направлено на електроні адреси позивачки - ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 Враховуючи, що суду невідомі телефонні номери та адреси електронної пошти відповідачів та третьої особи, вказаних осіб було повідомлено про відкриття провадження у справі шляхом публікації оголошення на сайті господарського суду Донецької області. Крім того, ТОВ "Аревіта" було додатково повідомлено про відкриття провадження у справі шляхом передання телефонограми.

Відповідачі в установлений строк відзиву на позов не надали, а відтак не скористалися наданими їм процесуальними правами. Письмових пояснень щодо позову від третьої особи до суду не надходило.

Також суд зазначає, що позивачем не виконано вимог ухвали суду від 01.09.2022 та не надано до суду доказів направлення позовної заяви з додатками до неї на адресу третьої особи.

Відповідно до положень статті 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Частинам 2 та 3 ст. 177 ГПК України визначено, що підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Суд зазначає, що зважаючи на запровадження на території України воєнного стану, з метою недопущення випадків загрози життю, здоров`ю та безпеці учасників справи, при відкритті провадження у справі №905/387/22 дата підготовчого засідання у справі не була призначена та було вирішено про дату, час і місце підготовчого засідання учасників справи повідомити додатково відповідною ухвалою.

На даний час Указом Президента України від 17.05.2022 № 341/22 продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб.

Розглянувши матеріали справи, з метою недопущення надмірного затягування справи, суд вважає необхідним призначити підготовче засідання у справі.

Разом з цим, суд зазначає, що у зв`язку з тим, що в Україні введений воєнний стан, а місто Харків, де знаходиться Господарський суд Донецької області, перебуває під обстрілами, тобто існує загроза життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів, доступ до приміщення суду учасникам справи обмежено. На час існування небезпеки для учасників провадження, пов`язаної з перебуванням останніх у приміщенні Господарського суду Донецької області, судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться, сторонам рекомендовано подавати заяви про розгляд справи за їх відсутності або участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Сторони мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду через особистий кабінет в системі "Електронний суд". У разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом). У разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Враховуючи, що в країні введено воєнний стан, а також те, що відповідачі та третя особа зареєстровані в місці, де проводяться бойові дії, суд вважає за можливе надати відповідачу додатковий строк для надання відзиву на позов та третій особі додатковий строк для надання письмових пояснень щодо позову.

Крім того, суд вважає необхідним повторно зобов`язати позивачку направити позовну заяву з додатками до неї на адресу третьої особи, докази чого надати суду.

Також, суд повідомляє, що у зв`язку із закінченням знаків поштової оплати (поштових марок) та проведенням відповідних процедур закупівлі, з 22 лютого 2022 року неможливе здійснення відправки вихідної кореспонденції.

Враховуючи викладене, з метою належного повідомлення учасників справи про рух справи, суд вважає можливим використати альтернативні способи вручення процесуальних документів учасникам справи, а саме шляхом направлення даної ухвали на відомі електронні адреси позивачки. Враховуючи, що суду невідомі телефонні номери та адреси електронної пошти відповідачів, повідомити їх про призначення підготовчого засідання шляхом публікації оголошення на сайті господарського суду Донецької області. Третю особу повідомити шляхом передання телефонограми.

Керуючись статтями 165, 177, 181, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити підготовче засідання на 08.11.2022 року о 12:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, м. Харків, проспект Науки, 5, в залі судових засідань № 104.

Надати відповідачам строк до 05.11.2022 для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають надіслати суду відзив, який повинен відповідати вимогам статті 165 ГПК України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копію відзиву та доданих до нього документів відповідачі мають надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду та докази надіслання надати суду разом із відзивом на позов.

Надати третій особі строк до 05.11.2022 на подання до суду письмових пояснень щодо позову. В разі подання пояснень, надати суду докази їх направлення іншим учасникам справи.

Повторно зобов`язати позивачку направити позовну заяву з додатками до неї на адресу третьої особи, докази чого надати суду.

З урахуванням положень статті 3 Конституції України про те, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю рекомендувати учасникам справи подавати до суду заяви про розгляд справи за їхньої відсутності за наявними матеріалами в порядку частини третьої статті 196 ГПК України або про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Сторони мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду через особистий кабінет в системі "Електронний суд". У разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом). У разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Повідомити учасників справи про рух справи шляхом направлення даної ухвали на електронні адреси позивачки ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_3.

Повідомити відповідачів про рух справи шляхом публікації оголошення на сайті господарського суду Донецької області.

Повідомити третю особу про рух справи шляхом передання телефонограми.

Ухвала набирає законної сили 21.10.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана 21.10.2022.

Суддя Т. О. Лобода

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено25.10.2022
Номер документу106889803
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин пов’язані з правами на акції, частку у статутному капіталі

Судовий реєстр по справі —905/387/22

Рішення від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 07.12.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 26.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 21.10.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 08.09.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

Ухвала від 31.08.2022

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лобода Тетяна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні