Ухвала
від 13.10.2022 по справі 183/4695/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/4695/21

Провадження № 2/183/1258/22

У Х В А Л А

13 жовтня 2022року м.НовомосковськДніпропетровськоїобласті

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді МайноїГ.Є.,

з участю секретаря судового засідання Дем`яненко А.І.,

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, третя особа приватний нотаріус Кам`янського нотаріального округу Дніпропетровської області Малашова Галина Вікторівна, про встановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини за законом,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, третя особа приватний нотаріус Кам`янського нотаріального округу Дніпропетровської області МалашоваГ.В., у якому просить встановити факт родинних відносин, а саме те, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , є сестрою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також визначити йому додатковий строк для прийняття спадщини три місяці, після смерті сестри ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 в порядку доповнення судового розгляду усно заявив клопотання про витребування доказів, а саме про витребування з Комунального закладу "Верхівцевський психоневрологічний інтернат" Дніпропетровської обласної ради" інформації щодо персональних даних відносно його сестри ОСОБА_2 , з метою з`ясування всіх обставин справи.

Суд, вислухавши клопотання позивача витребування доказів, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про необхідність його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно доч.1,ч.2,ч.3ст.83ЦПК Українисторони таінші учасникисправи подаютьдокази усправі безпосередньодо суду. Позивач,особи,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб,повинні податидокази разомз поданнямпозовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно з ч.1, ч.3 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Як убачається з актового записупро народження№ 783,який надійшовна адресу суду у засвідченій копії від Новомосковського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), ОСОБА_2 народилась ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В актовому записі про смерть № 21, складеному відносно ОСОБА_2 , який надійшов до суду від Верхньодніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кам`янському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у засвідченій копії, зазначено про те, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , народилась ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Таким чином, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне для з`ясування обставин справи, відповідно до ст. 84 ЦПК України витребувати з Комунального закладу "Верхівцевський психоневрологічний інтернат"Дніпропетровської обласної ради" належним чином засвідчені копії документів, що містять інформацію про персональні дані ОСОБА_2 , відповідно до яких було встановлено (посвідчено) особу ОСОБА_2 , яка була зареєстрована та проживала на території КЗ "Верхівцевський психоневрологічний інтернат" ДОР" з 26 травня 1998 року до дня смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 83, 84, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Комунальний заклад "Верхівцевський психоневрологічний інтернат" Дніпропетровської обласної ради" (кодЄДРПОУ 03188381,місцезнаходження юридичноїособи заадресою: 51660, Дніпропетровська обл., Верхньодніпровський р-н, місто Верхівцеве, вулиця Залізнична, будинок 1А)надати Новомосковськомуміськрайонному судуДніпропетровської області в десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали належним чином засвідчені копії документів, що містять інформацію про персональні дані ОСОБА_2 , відповідно до яких було встановлено (посвідчено) особу ОСОБА_2 , яка була зареєстрована та проживала на території КЗ "Верхівцевський психоневрологічний інтернат" ДОР" з 26 травня 1998 року до дня смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 13 жовтня 2022року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення13.10.2022
Оприлюднено25.10.2022
Номер документу106893091
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини за законом

Судовий реєстр по справі —183/4695/21

Рішення від 22.02.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 20.07.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні