Ухвала
від 21.10.2022 по справі 204/8728/22
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/8728/22

Провадження № 2/204/2402/22

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

21 жовтня 2022 року суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Черкез Д.Л., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Про-Світ» про стягнення заборгованості по заробітній платі, -

В С Т А Н О В И В:

19 жовтня 2022 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Про-Світ» про стягнення заборгованості по заробітній платі. Вказана позовна заява була передана судді канцелярією суду 20 жовтня 2022 року.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Так, статтею 175 ЦПК України передбачено вимоги щодо форми і змісту позовної заяви.

Згідно з п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

З позовної заяви вбачається, що позивачем заявлені позовні вимоги майнового характеру про стягнення заборгованості по заробітній платі.

При цьому, відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 176 ЦПК України у позовах про стягнення грошових коштів ціна позову визначається сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

Однак, позивачем у позовній заяві не зазначено ціну позову.

Крім того, згідно з п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог.

У позовній заяві позивач просить стягнути з відповідача на його користь невиплачену суму заробітної плати за період з січня 2021 року по жовтень 2021 року включно. Однак, позивачем у прохальній частині позовної заяви не зазначено розмір заробітної плати, який він просить стягнути з відповідача, що обумовлює необхідність в уточненні змісту позовних вимог.

Також, відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК Українипозивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Однак, позивачем, до позовної заяви не додано доказів на підтвердження факту перебування у трудових відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Про-Світ», а додано лише копію першої, другої та третьої сторінок трудової книжки ОСОБА_1 серії НОМЕР_1 , з якої вбачається, що у період з 13 листопада 2003 по 02 січня 2007 року позивач працював у ТОВ «Стройімпекс».

Відповідно доч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За такихобставин,вважаю занеобхідне надатипозивачу строкдля усуненнявказаних недоліків,з метоюприведення позовноїзаяви увідповідність довимог ст.ст.175,177ЦПК України,а саме:зазначити цінупозову;уточнити змістпозовних вимог,зазначивши розмір заробітної плати,який позивачпросить стягнутиз відповідача; надати докази на підтвердження факту перебування позивача у трудових відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Про-Світ».

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, Законом України «Про судовий збір»,

У х в а л и В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Про-Світ» про стягнення заборгованості по заробітній платі - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків п`ять днів з моменту отримання копії ухвали.

У випадку не усунення недоліків у встановлений строк заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Л. Черкез

Дата ухвалення рішення21.10.2022
Оприлюднено26.10.2022
Номер документу106922977
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —204/8728/22

Рішення від 20.12.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні