Ухвала
від 25.10.2022 по справі 908/1724/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 27/136/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25.10.2022 Справа № 908/1724/22

м. Запоріжжя Запорізька область

Господарський суд Запорізької області у складі судді Дроздової С.С. при секретарі судового засідання Ініній І.М., розглянувши матеріали справи

за позовом: Приватного підприємства Метизи-94 (69006, м. Запоріжжя, вул. Портова, 2, ідентифікаційний номер юридичної особи 24911663)

до відповідача 1: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Портовик Запоріжжя (69006, м. Запоріжжя, вул. Портова, 19, ідентифікаційний номер юридичної особи 25217019)

відповідача 2: Публічного акціонерного товариства Запоріжжяобленерго (69035, м. Запоріжжя, вул. Сталеварів, 14, ідентифікаційний номер юридичної особи 00130926)

про зобов`язання виконати дії

за участю

представника позивача: не прибув

представник відповідача 1: не прибув

представник відповідача 2: не прибув

У С Т А Н О В И В:

До Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Приватного підприємства Метизи-94 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Портовик Запоріжжя та Публічного акціонерного товариства Запоріжжяобленерго про:

1. зобов`язання відповідача 1 відновити стан електроустановок позивача, який був до моменту порушення відповідачем прав позивача, а саме відновити підключення КЛ0,4кВ до РУ 0,4кВ в ТП-2312 для надання можливості надходження електричної енергії до КЛ 0,4кВ, через яку живиться об`єкт позивача (будівля буд. групи літ. 3- 2 по вул. Портовій, буд. 2. м. Запоріжжя);

2. зобов`язання відповідача 1 та відповідача 2 укласти (переукласти) договір про спільне використання технологічних електричних мереж, в який внести інформацію про субспоживача ПП Метизи-94 та відобразити підключення позивача до ТП-2312.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.09.2022, справу № 908/1724/22 передано на розгляд судді Дроздовій С.С.

Ухвалою суду від 13.09.2022 позовну заяву залишено без руху, надано позивачу строк для усунення недоліків.

21.09.2022 на адресу суду від Приватного підприємства Метизи-94 надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви на виконання ухвали суду.

До заяви про усунення недоліків додано клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження із повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою суду від 26.09.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/1724/22, присвоєно справі номер провадження 27/136/22.

Розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження на 25.10.2022.

Відповідно до ст. 222 Господарського процесуального кодексу України, за наявності заперечень з боку будь-кого з учасників судового процесу проти здійснення повного фіксування судового засідання за допомогою відеозаписувального технічного засобу - таке фіксування здійснюється лише за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Технічна фіксація здійснюється на комплексі "Акорд". Проведено перевірку комплексу, комплекс працездатний.

25.10.2022 року представники сторін у судове засідання не прибули, про час та місце розгляду справи були попереджені належним чином.

До канцелярії суду від позивача та відповідачів-1,-2 була подана сумісна заява про відкладення розгляду справи на іншу дату.

Заява прийнята судом.

Відповідач-1 до канцелярії суду надав заяву про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Заява прийнята судом.

За приписами ст. 248 ГПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ст. 252 ГПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Згідно ч. 6 ст. 250 ГПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Статтею 177 ГПК України встановлено, що завданнями підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 182 ГПК України, у підготовчому засіданні суд в тому числі вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення; вирішує заяви та клопотання учасників справи; направляє судові доручення; встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення; встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання.

Згідно ст. 210 ГПК України, суд під час розгляду справи повинен безпосередньо дослідити докази у справі: ознайомитися з письмовими та електронними доказами, висновками експертів, поясненнями учасників справи, викладеними в заявах по суті справи, показаннями свідків, оглянути речові докази.

За змістом ч. 2 ст. 232 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

За вказаних обставин, господарський суд Запорізької області переходить від спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначає підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 42, 46, 120, 182, 183, 232, 234, 250 ч. 6 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Перейти від спрощеного позовного провадження до розгляду справи № 908/1724/22 за правилами загального позовного провадження.

2. Підготовче провадження призначити на 30.11.2022 о 12 год. 30 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4, корпус 2, кабінет № 116.

3. Суд роз`яснює позивачу що відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

4. Встановити позивачу строк для подання до суду: відповіді на відзив із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи - протягом 5 днів з дня отримання відзиву.

5. Відповідачам -1,-2, відповідно до ст. 165 ГПК України, у строк до 17 листопада 2022 року включно запропонувати подати до суду відзив із його документальним обґрунтуванням. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи, докази направлення/надання надати суду (додати до відзиву).

Суд зазначає, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України в разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

6. Відповідно до положень ч. 5 ст. 165, ч. 3 ст. 166 ГПК України та ч. 3 ст. 167 ГПК України, копія відзиву/відповіді на відзив/заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву/відповіді на відзив/заперечення до суду.

7. При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

8. Звернути увагу учасників судового процесу, що копії документів завіряються відповідно до вимог п. 5.27 Державної Уніфікованої системи документації ДСТУ 4163-2020.

9. Звернути увагу учасників справи на встановлення на усій території України карантину та утримання від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової присутності учасників сторін та щодо утримання від відвідин суду, якщо у громадян є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

12. Попередити сторони, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

13. Явку учасників судового процесу визнати обов`язковою (у разі направлення у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представника відповідно до вимог ст. 60 ГПК України).

Повний текст ухвали буде розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою у мережі Інтернет за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя С.С. Дроздова

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення25.10.2022
Оприлюднено28.10.2022
Номер документу106975064
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —908/1724/22

Судовий наказ від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Судовий наказ від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Рішення від 01.03.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 23.01.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 25.10.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 26.09.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 12.09.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні