Ухвала
від 27.10.2022 по справі 377/318/22
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/318/22

Провадження №2/377/189/22

27 жовтня 2022 року Славутицький міськийсуд Київськоїобласті ускладі головуючогосудді МалишенкоТ.О.,за участісекретаря судовогозасідання КононовоїН.О., сторони відсутні, розглянувши у підготовчому засіданні у залі суду в м. Славутичі за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Авто-Шанс Центр» про захист прав споживачів, відшкодування упущеної вигоди та шкоди,

У С Т А Н О В И Л А :

27 липня 2022 року через електронний суд до суду надійшла позовна заява, в якій позивач посилаючись на ст.ст. 43, 49, 364 ЦПК України, ст.ст. 15, 230, 673- 675, 682-684, 700, 708 ЦК України, ст.ст. 5,14, 15, 18, 22 Закону України «Про захист прав споживачів», просить:

- стягнути з відповідача на користь позивача відшкодування збитків (реальних збитків) грошовою сумою 57 256,38 гривень;

- стягнути з відповідача на користь позивача відшкодування шкоди грошовою сумою 10 060 гривень.

01.08.2022 року ухвалою судді Славутицького міського суду Київської області після виконання вимог, передбачених ч.6 ст.187 ЦПК України, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 01.09.2022 року.

01.09.2022 року у підготовче засідання сторони не з`явились, про час і місце розгляду справи сторони належним чином повідомлені.

Позивач надала письмову заяву про проведення підготовчого засідання без її участі. Письмово надала декілька клопотань.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, надано письмову заяву про відкладення розгляду справи для належної підготовки.

Ухвалою суду відкладено проведення підготовчого засідання на 28.09.2022 року, при цьому суд визнав явку позивача обов`язковою у підготовче засідання оскільки письмові клопотання які надіслані позивачем є для суду незрозумілими, і необхідні пояснення та уточнення позивача для вирішення клопотань по суті.

28.09.2022 року у підготовче засідання сторони не з`явились, про час і місце розгляду справи сторони належним чином повідомлені.

Позивач надала письмову заяву про проведення підготовчого засідання без її участі. Вимогу суду про обов`язкову явку позивача у підготовче засідання для уточнення змісту клопотань проігноровано.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, до суду надав письмову заяву про відкладення підготовчого засідання, оскільки ними до суду надіслано відзив на позов і квитанцію про направлення позивачу відзиву 28.09.2022 року.

Ухвалою суду відкладено підготовче засідання, надано позивачу час для надання відповіді на відзив, і у листі позивачу роз`яснено про те що її явка у підготовче засідання визнана обов`язковою, для уточнення змісту її клопотань. Підготовче засідання відкладено на 27.10.2022 року.

27.10.2022 року у підготовче засідання сторони не з`явились, про час і місце розгляду справи сторони належним чином повідомлені.

Позивач надала письмову заяву про проведення підготовчого засідання без її участі. Вимогу суду про обов`язкову явку у підготовче засідання для уточнення змісту клопотань позивачем проігноровано. 27.10.2022 року через канцелярію суду електронною поштою та електронним судом надіслано відповідь на відзив.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, надіслав письмову заяву про проведення підготовчого засідання без його участі, просив провести розгляд клопотань ОСОБА_2 , з врахуванням їх думки яка викладена їх у письмовому поясненні щодо її клопотань.

Згідно зч.2ст.247ЦПК України уразі неявкив судовезасідання всіхучасників справичи вразі якщовідповідно доположень цьогоКодексу розглядсправи здійснюєтьсясудом завідсутності учасниківсправи,фіксування судовогопроцесу задопомогою звукозаписувальноготехнічного засобуне здійснюється. З огляду на викладене, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Оскільки сторони не з,явились у підготовче засідання, суд вирішив провести підготовче засідання за наявними матеріалами справи.

Під час підготовчого засідання на підставі наданих сторонами пакету документів, судом визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

До позовної заяви позивач окремо надала декілька письмових клопотань:

- про витребування доказів судом (а.с.149), а саме витребування сертифікату відповідності завершеного колісного транспортного засобу №OPEL.2020.GRANDLAND X.25896-00; та про витребування електронного протоколу;

- про врахування судом обставин, які визнаються учасниками справи і не підлягають доказуванню (а.с.151);

- про огляд судом веб-сайтів та інших місць збереження даних в мережі Інтернет з метою встановлення та фіксування їх змісту (а.с.187);

- про надання доказів та їх повернення позивачу після підготовчого засідання (а.с.132);

- про надання та повернення доказів позивачу в день пред`явлення (а.с.133).

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ст.12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав передбачених ЦПК України.

В той же час відповідно до частини 2 статті 84 ЦПК, законодавець чітко зазначив, що у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2)обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргумент, які він може спростувати;

3)підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4)вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Судом неодноразово відкладалось підготовче засідання, визнано було явку позивача у підготовче засідання обов`язковою, для уточнення її письмових клопотань, з метою усунення недоліків клопотань, які не в повній мірі відповідають вимогам ч.2 ст.84 ЦПК України, проте позивач проігнорувала вимоги суду. Тому проаналізувавши зміст викладених письмових клопотань позивача, суд дійшов висновку, що вони не підлягають задоволенню.

Інших клопотань від учасників справи до суду не надходило, в той же час до позовної заяви, позивачем надані письмові документи, які позивач відповідно клопотань просить повернути у підготовчому засіданні, проте суд не може задовольнити ці вимоги, оскільки відповідно до вимог ст.196 та 197 ЦПК України підготовче засідання проводиться з метою організації судового засідання по справі і у підготовчому засіданні вирішуються процесуальні питання, дослідження письмових доказів які надані сторонами, а в даному випадку позивачем, будуть досліджені в судовому засіданні і тому дані клопотання в частині повернення письмових доказів після підготовчого засідання також не підлягають задоволенню.

Згідно п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин суд, ознайомившись з матеріалами справи які надані сторонами, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 197-200 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

В задоволенніписьмових клопотань ОСОБА_1 відмовити.

Закрити підготовче провадження та призначити справудо судовогорозгляду у відкритому судовому засіданні, яке відбудеться 16.11.2022року о14годині 00хвилин, в приміщенні Славутицького міського суду Київської області у залі судових засідань № 2 за адресою: Київська область, м. Славутич, Невський квартал, буд. 3 А.

У судове засідання викликати позивача, представника відповідача.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023.

Копію ухвали вручити (надіслати) учасникам справи.

Ухвала не може бути оскаржена і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала підписана 27.10.2022 року.

Суддя Т. О. Малишенко

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.10.2022
Оприлюднено31.10.2022
Номер документу106996668
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —377/318/22

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 05.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Таргоній Дар'я Олександрівна

Рішення від 16.11.2022

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Рішення від 16.11.2022

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні