Ухвала
від 28.10.2022 по справі 606/1908/22
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 606/1908/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

28 жовтня 2022 року м. Теребовля

Суддя Теребовлянського районного суду Тернопільської області Марціцка І.Б., розглянувши матеріали позовної заяви представника позивача ОСОБА_1 -Семененка С.М. до відділу поліції №1(м. Бережани) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області (вул.С. Бандери 11 м. Бережани, 47500), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху,-

В С Т А Н О В И В :

26.10.2022 року представник позивача ОСОБА_1 - Семененко С.М. звернувся в суду із позовною заявою до відділу поліції №1(м. Бережани) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області (вул.С. Бандери 11 м. Бережани, 47500), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Крім того, поедставник позивача ОСОБА_1 - Семененко С.М. просив поновити строк для оскарження постанови, посилаючись на те, що пропустив строк на оскарження постанови з поважних причин, оскільки 30.08.2022 року разом з постановою про накладення адміністративного стягнення працівники поліції вручили ОСОБА_1 повістку на призов на військову службу під час мобілізації, після проходження військово-лікарської комісії він був мобілізований до Збройних сил України, де по даний час проходить службу.

Встановлено, що оскаржувана постанова винесена 30.08.2022 року.

Останній день строку на оскарження постанови на 09.09.2022 року.

Згідно з вимогам ч. 1 ст.121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи вищенаведені вимоги Закону та встановлені обставини справи, суд вважає, що зазначені у клопотанні представником позивача причини пропуску строку звернення до суду є поважними, а тому з метою забезпечення права громадян на доступ до правосуддя та гарантування права на судовий захист, клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 160, 161, 172 КАС України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Спір підсудний Теребовлянському районному суду Тернопільської області.

Керуючись ст. 121, 171, 257, 294, 295 КАС України,-

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача про поновлення строку на оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення задовольнити.

Поновити позивачу строк звернення до суду за захистом своїх прав, свобод та інтересів, як такий, що пропущено з поважних причин.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 -Семененка С.М. до відділу поліції №1(м. Бережани) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області (вул.С. Бандери 11 м. Бережани, 47500), про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання на 04.11.2022 року на 10 год. 15 хв. в приміщенні Теребовлянського районного суду Тернопільської області по вул. Князя Василька 116 м. Теребовля.

В судове засідання викликати сторони.

Відповідач вправіподати відзивна позов до судового засідання. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається -http:// court.gov.ua/sud1914/.

Суддя І.Б. Марціцка

СудТеребовлянський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення28.10.2022
Оприлюднено01.11.2022
Номер документу107016790
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —606/1908/22

Рішення від 24.11.2022

Адміністративне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

Ухвала від 28.10.2022

Адміністративне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Марціцка І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні