Ухвала
від 28.10.2022 по справі 195/737/21
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/737/21

2-о/195/2/22

У Х В А Л А

іменем України

28.10.2022 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Суддя Томаківського районного суду Дніпропетровської області Кондус Л.А., розглянувши клопотання представника заінтересованої особи - Кадникової Л.Г. та представника заявника, адвоката Кіптіла М.М про забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за заявою ОСОБА_1 (адреса перебування: АДРЕСА_1 - Володимирівський ПНІ, адреса для листування: АДРЕСА_2 ), заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради (49023, м.Дніпро, пр.Мануйлівський, 31), ОСОБА_2 , КЗ "Володимирівський психоневрологічний інтернат" Дніпропетровської обласної ради (53550, Дніпропетровська область Томаківський район, с.Степанівка, вул. Степова, 1) про скасування рішення суду про визнання особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про скасування рішення суду про визнання особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності.

Від представника заінтересованої особи ОСОБА_2 - ОСОБА_3 до суду надійшло клопотання від 26.10.2022 та клопотання від представника заявника, адвоката Кіптіла М.М. від 14.06.2022 про можливість надати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суддя, враховуючи вищевикладені обставини, та розглянувши дані клопотання, вважає, що слід вирішити питання щодо розгляду справи у режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України: "Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України".

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у новій редакції.

Розділом ІІІ Порядку передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Таким чином, для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

З матеріалів справи вбачається, що представники зареєстровані у вказаній системі з використанням КЕП (ЕЦП).

Для забезпечення своєчасного розгляду справи та оперативності судового провадження, вважаю за необхідне задовольнити клопотання та проводити судові засідання в режимі відеоконференції за допомогою сервісу "EASYCON".

Керуючись ст.ст. 43, 212, 259,260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 (адреса перебування: АДРЕСА_1 - Володимирівський ПНІ, адреса для листування: АДРЕСА_2 ), заінтересовані особи: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради (49023, м.Дніпро, пр.Мануйлівський, 31), ОСОБА_2 , КЗ "Володимирівський психоневрологічний інтернат" Дніпропетровської обласної ради (53550, Дніпропетровська область Томаківський район, с.Степанівка, вул. Степова, 1 ) про скасування рішення суду про визнання особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності, призначений на 16.11.2022 о 10.00 год., та наступні судові засідання проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення « EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EASYCON" представникам заінтересованої особи та заявника необхідно попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку "EASYCON" за посиланням на офіційному веб-порталі Судової влади України (www.court.gov.ua) та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції системою відеоконференцзв`язку "EASYCON".

Особою яка буде приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою інтернет сервісу «EasyCon» є представник заінтересованої особи - Кадникова Людмила Геннадіївна, та представник заявника, адвокат Кіптіла Марина Миколаївна, АДРЕСА_3 , е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити, що відповідно ст. 212 ч.5 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Відповідно до ст.353 ЦПК України, ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.А.Кондус

28.10.2022

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.10.2022
Оприлюднено02.11.2022
Номер документу107033020
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —195/737/21

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні