Ухвала
від 31.10.2022 по справі 947/24838/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/24838/22

Провадження № 2-о/947/404/22

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.10.2022 року Київський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого - судді Огренич І.В.

при секретарі Грабовій Т.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні суду в м. Одесі цивільну справу за заявою Головного управління ДПС у м. Києві про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Слотс Ю.ЕЙ», Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Південний»,-

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у м. Києві звернулось до суду з заявою та просить розкрити банківську таємницю по рахунках: р/р № НОМЕР_1 (980-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ), який належать ТОВ «Слотс Ю.ЕЙ» (код ЄДРПОУ 43846231), за період з 12.11.2020 року по 19.10.2022 року, із зазначенням руху коштів, їх відправника і одержувача та призначенням платежу (розшифровкою контрагентів та призначенням платежу). При цьому заявник посилається на те, що зазначена інформація необхідна для встановлення господарюючих суб`єктів, тобто фактичних кредиторів та дебіторів, які здійснювали фінансово-господарські взаємовідносини з товариством, і що має істотне значення для встановлення фактичного обігу грошових коштів, а також з метою перевірки щодо своєчасності та повноти сплати податків, зборів до бюджетів та державних цільових фондів і в свою чергу є банківською таємницею.

Представник заявника у судове засідання не з`явився, надав заяву з проханням слухати справу у їх відсутність.

Представник ПАТ Акціонерний банк «Південний», представник ТОВ «Слотс Ю.ЕЙ» в судове засідання не з`явились, повідомлялись.

Відповідно до ч.2 ст. 289 ЦПК України, їх неявка не перешкоджає розгляду справи.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Як встановлено у судовому засіданні, 12.04.2021 року рішенням комісії з регулювання азартних ігор та лотерей №150 видано ТОВ «Слотс Ю.ЕЙ» ліцензію на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет.

27.09.2022року ДПСУкраїни ГУДПСу м.Києвізвернулось доАБ «Південний»з запитомщодо наданняінформації прообсяг коштівта обігкоштів врозрізі контрагентівз наданнямдати проведенняоперації,суми платежів,призначення платежів,найменування пономеру рахунку НОМЕР_1 (980-УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ), ТОВ «Слотс Ю.ЕЙ» за період з 12.11.2020 року по 27.09.2022 року.

14.10.2022 року АБ «Південий» надав відповідь в якій зазначив, що запит щодо надання інформації не підлягає виконанню, у зв`язку з тим, що він не відповідає вимогам чинного законодавства України.

Відповідно до ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками на письмову вимогу суду або за рішенням суду.

Відповідно до ст.348ЦПК України у заяві до суду про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичної або фізичної особи має бути зазначено, серед іншого, обґрунтування необхідності та обставини, за яких вимагається розкрити інформацію, що містить банківську таємницю, щодо особи, із зазначенням положень законів, які надають відповідні повноваження, або прав та інтересів, які порушено; обсяги (межі розкриття) інформації, яка містить банківську таємницю, щодо особи та мету її використання.

Згідно з роз`ясненнями Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, що містяться в п.12 постанови від 30 вересня 2011 року«Про судову практику в цивільних справах про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю, що юридичних та фізичних осіб»передбачено, що у разі, якщо підставою звернення до суду, зокрема, органу державної податкової служби із заявою про розкриття банківської таємниці, є дії порушника податкового законодавства і стосовно таких дій для цих органів відповідними спеціальними законами передбачений спосіб реагування, то суд не має підстав для задоволення заяви. Винятком є обґрунтовані посилання заявника на неможливість вчинення ним дій відповідно доспособів реагування, передбачених законами. Зокрема, це можуть бути обґрунтовані посилання з поданням відповідних доказів про те, що особа, щодо якої вимагається розкриття банківської таємниці, не знаходиться за місцем своєї реєстрації; підтверджена неможливість вручення повідомлення з копією наказу про проведення документальної перевірки.

Також, ніяким чином не обґрунтований заявником і період, за який Банку необхідно надати інформацію, що містить банківську таємницю відносно ТОВ «Слотс Ю.ЕЙ».

При таких обставинах та враховуючи, що заявником не зазначено будь-яких виняткових обставин, суд вважає заяву ДПС України ГУДПС у м.Києві не доведеною та такою, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.2,3,347-350,354 ЦПК України, Законом України «Про банки і банківську діяльність», суд,

ВИРІШИВ:

У задоволенні заяви Головному управлінню ДПС у м. Києві про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Слотс Ю.ЕЙ», Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Південний» відмовити.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку, шляхом подачі в 30-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийнятті постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

В разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Огренич І. В.

Дата ухвалення рішення31.10.2022
Оприлюднено03.11.2022
Номер документу107049806
СудочинствоЦивільне
Сутьрозкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Слотс Ю.ЕЙ», Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Південний

Судовий реєстр по справі —947/24838/22

Постанова від 15.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Склярська І. В.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Чорна Т. Г.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Чорна Т. Г.

Ухвала від 31.10.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Огренич І. В.

Ухвала від 28.10.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Огренич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні