Ухвала
від 01.11.2022 по справі 685/1028/22
БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білогірський районний суд Хмельницької області 30200 Хмельницька обл., смт Білогір`я, вул. Шевченка, 42, inbox@bg.km.court.gov.ua, Тел.(факс) 038 41 2 1444

Справа № 685/1028/22

Провадження № 2-о/669/47/22

У Х В А Л А

01 листопада 2022 року смт.Білогір`я

Білогірський районний суд Хмельницької області

в складі:

головуючої - судді Бараболі Н.С.,

присяжних Яремчук Н.В. та Мельник Л.С.,

за участю секретаря Бульбах Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Білогір`я цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа - орган опіки та піклування Михиринецької сільської ради Теофіпольського району Хмельницької області,

В С Т А Н О В И В :

05 жовтня 2022 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про продовження строку дії рішення Білогірського районного суду Хмельницької області №685/308/20 від 20 жовтня 2020 року в справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа - орган опіки та піклування Михиринецької сільської ради Теофіпольського району Хмельницької області.

Ухвалою судді від 14 жовтня 2022 року провадження у зазначеній справі відкрито та призначено розгляд по справі на 13 годину 30 хвилин 01 листопада 2022 року.

Судом встановлено, що припинилися повноваження Михиринецької сільської ради Теофіпольського району Хмельницької області як органу місцевого самоврядування, які перейшли до Теофіпольської селищної ради, в зв`язку з цим остання підлягає залученню до участі у справі в якості заінтересованої особи.

Згідно ст.45 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження місцевої ради, обраної на позачергових, повторних або перших виборах, закінчуються в день відкриття першої сесії відповідної ради, обраної на наступних (чергових або позачергових) виборах.

Відповідно до рішення Теофіпольської селищної ради Хмельницької області «Про набуття повноважень новообраними депутатами Теофіпольскої селищної ради» №1-1/2020 від 03 грудня 2020 року відкрито першу сесію новообраною Теофіпольською селищною радою Хмельницької області та розпочато повноваження депутатів Теофіпольскої селищної ради.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №727р від 12.06.2020 року «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Хмельницької області» відповідно до абзацу першого пункту 7-1 розділу V Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про місцеве самоврядування в Україні визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад Хмельницької області, в тому числі Теофіпольську територіальну громаду (код населеного пункту - адміністративного центру територіальної громади згідно з КОАТУУ 6824755100), до складу території якої ввійшли наступні територіальні громади (населені пункти): Теофіпольська, Базалійська, Бережинецька, Борщівська, Великолазучинська, Воронівецька, Волицька, Волиця-Польова, Гаврилівська, Гальчинецька, Ільковецька, Карабіївська, Кунчанська, Лідихівська, Михиринецька, Михнівська, Новоставецька, Олійницька, Ординецька, Поляхівська, Святецька, Турівська, Шибенська,Човгузівська.

Відповідно до п.6-1 «Перехідних та прикінцевих положень» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень:у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади); сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту.

Таким чином, правонаступником всього майна, прав та обов`язків Михиринецької сільської ради Теофіпольського району Хмельницької області є Теофіпольська селищна рада Хмельницької області, суд вважає за необхідне залучити останню до участі в справі.

Керуючись ст.ст. 294 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі, як заінтересовану особу орган опіки та піклування Теофіпольської селищної ради Хмельницької області.

Відкласти розгляд справи за заявою за заявою ОСОБА_1 про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересована особа - орган опіки та піклування Теофіпольської селищної ради Хмельницької області, на 09 годину 30 хвилин 03 листопада 2022 року.

В судове засідання викликати заявника та заінтересовану особу, надіславши їм копію ухвали, а заінтересованій особі, крім того, копію заяви з додатками.

Роз`яснити учасникам, що останні зобов`язані відповідно до ст.ст.43, 83 ЦПК України подати усі наявні у них докази та не приховувати такі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://bg.km.court.gov.ua/sud2201/info/csz.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н. С. Бараболя

Присяжні Н.В. Яремчук

Л.С. Мельник

СудБілогірський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення01.11.2022
Оприлюднено03.11.2022
Номер документу107054243
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —685/1028/22

Рішення від 20.03.2023

Цивільне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Бараболя Н. С.

Ухвала від 06.10.2022

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні