Ухвала
від 04.11.2022 по справі 20/18б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

просп. Науки, 5, м. Харків, 61022, тел./факс (057)702-10-79, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

04 листопада 2022 року м.Харків Справа № 20/18б

Господарський суд Луганської області в складі головуючого судді Яресько Б.В.

розглянувши матеріали справи за заявою боржника - Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний в особі ліквідаційної комісії, смт. Центральний Перевальського району Луганської області

про банкрутство

ОБСТАВИНИ СПРАВИ: банкрутство, ліквідаційна процедура відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства,

в с т а н о в и в :

За заявою боржника, Відкритого акціонерного товариства Племінне птахогосподарство Мирний в особі ліквідаційної комісії, смт. Центральний Перевальського району Луганської області, господарським судом Луганської області 01.04.2009 р. порушено провадження у справі про банкрутство №20/18б стосовно зазначеного боржника відповідно до ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у зв`язку з неможливістю сплати боргу перед кредиторами у сумі 965760 грн. 74 коп., у встановлений Законом термін.

Постановою господарського суду Луганської області від 16.04.2009 р. №20/18б боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру терміном на дванадцять місяців, до 16.04.2010 р. та призначено ліквідатором у справі арбітражного керуючого Патєрікіну Тетяну Владленівну, ліцензія серія АВ №081191 від 09.08.2006 р., що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 , на яку покладені повноваження та обов`язки, передбачені ст. ст. 1, 31, 16, 23-34, 51 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, на строк дії ліквідаційної процедури.

На виконання ухвали суду від 17.02.2014 р. №20/18б ліквідатором Патєрікіной Т.В. надано поточний звіт ліквідатора б/н та б/д про наступне.

За період з 17.12.2013 по 18.04.2014 рр. ліквідатором банкрута проведені такі заходи.

На даний час вирішується питання передачі державного житлового фонду до комунальної територіальної громади - Чорнухинської селищної ради.

Так, 13.12.2013 р. ліквідатором підготовлено та надіслано запит № 02-04/464 до Чорнухинської селищної ради з проханням винести на розгляд чергової сесії питання прийняття до комунальної власності територіальної громади - Чорнухинської селищної ради державний житловий фонд, який не увійшов до статутного фонду ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний, але перебуває на його балансі, а саме: житловий будинок № 6 по вул. Королева, с. Круглік, крім приватизованої квартири № 3.

Комісія з питань зв`язку, транспорту, управління комунальною власністю та житлово-комунальним господарством 13.01.2014 р. проінформувала, що для розгляду питання про прийняття до комунальної власності територіальної громади державного житлового фонду на сесії ради, згідно Постанови КМУ від 06.11.1995 р. № 891 Про затвердження Положення про порядок передачі в комунальну власність державного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або в оперативному управлінні підприємств, установ та організацій - необхідно надати технічну документацію на будинок, а також документами, що встановлюють право на нього. Крім того, для вирішення питання необхідна ґрунтовна інформація стосовно зареєстрованих у даному будинку громадян, а також відведення земельної ділянки для обслуговування будинку.

Враховуючи зазначене, ліквідатор звернулася до БТІ Перевальського p-ну з проханням укласти договір на проведення технічної інвентаризації державного майна, що перебуває на балансі ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний, а саме: кв. № 1, б. 6 по вул. Королева, с. Круглік. 12.02.2014 р. БТІ Перевальського p-ну та ліквідатором банкрута укладено договір №9 на виконання робіт та 31.03.2014 р. ліквідатором отримано технічний паспорт на вказаний будинок.

Після отримання технічної документації, яка була запитувана Комісією з питань зв`язку, транспорту, управління комунальною власністю та житлово-комунальним господарством Чорнухинської селищної ради, ліквідатором 11.04.2014 р. на адресу ради надіслано повторний запит з проханням винести на розгляд чергової сесії питання прийняття до комунальної власності територіальної громади - Чорнухинської селищної ради державний житловий фонд, який не увійшов до статутного фонду ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний, але перебуває на його балансі, а саме: кв. 1, б. 6 по вул. Королева, с. Круглік, крім приватизованої квартири № 3, відповідь ще не отримана.

У грудні 2013 року власником державного майна Регіональним відділенням надіслано скаргу до прокуратури Перевальського району на відмову Чорнухинської селищної ради приймати до комунальної власності територіальної громади Чорнухинської селищної ради - кв. 1, б. 6 по вул. Королева, с. Круглік. та з проханням допомогти в передачі.

Прокуратурою повідомлено, що при наявності безспірної бази доказів прокуратурою буде подано заяву про визнання виморочною кв. З, б. 6 по вул. Королева, с. Круглік.

Слід зазначити, що ліквідаційна маса банкрута вже реалізована, інші джерела отримання грошових коштів у підприємства відсутні, у зв`язку з чим закрито ліквідаційний рахунок ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний, що підтверджується довідкою ПАТ Укрсоцбанк № 550-29-2188.

Як вбачається із матеріалів справи, на адресу суду надійшов лист від 17.04.2014 р. №10-01-01730 Регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області про таке.

В Реєстрі державного майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, створених у процесі приватизації, але перебуває на їх балансі, на балансі ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний за станом на 16.04.2014 р. продовжує значиться житловий будинок по вул.Корольова,6 у с- щі Круглик Перевальського району.

Проведення Перевальською райдержадміністрацією роботи по виключенню цього будинку, як непридатного для проживання, з житлового фонду з подальшим знесенням, неможливо у зв`язку з тим, що право власності на квартиру №3 зареєстроване за Алпатовою К.А. на підставі Свідоцтва про право власності на житло, видане Перевальським ДКП БТІ 26.07.1999 р., ОСОБА_1 на цей час є померлою.

Виконком Чорнухинської селищної ради, листом від 29.11.2013 р. №2.09/1073 повідомив, що селищна рада звернулася до суду із заявою про визнання спадщини на зазначену квартиру від умерлою. Подана заява мала недоліки, через що була повернута, після усунення недоліків заяву подано вдруге, але заяву знову повернено.

Таким чином, вже тривалий час радою не вирішується питання щодо визнання спадщини на зазначену квартиру від умерлою та з цього приводу затягується вирішення питання прийняття зазначеного житлового будинку до комунальної власності селища.

Ситуація, що склалася, унеможливлює завершення процедури ліквідації банкрута і призводить до порушення законодавчо встановлених строків завершення впровадження справи про банкрутство ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний, що не сприяє покращенню стану державного майна та не сприяє реалізації управлінських рішень щодо цього державного майна згідно з діючим законодавством.

За таких обставин Регіональне відділення листом від 24.12.2013 р. № 10-01-06562 звернулося до прокуратури Перевальського району з проханням вжити заходи прокурорського реагування до посадових осіб Чорнухинської селищної ради стосовно негайного проведення ними роботи по прийому державного майна, що перебуває на балансі банкрута, до комунальної власності селища, на даний час відповідь не отримана.

На лист Регіонального відділення від 23.01.2014 р. № 05-01-00327 до Чорнухинської селищної ради щодо необхідності у найкоротші терміни виконати розпорядження Регіонального відділення від 22.04.2009 р. №22 (зі змінами від 30.06.2009 р. №36) та створити комісію з питань передачі об`єкта державного житлового фонду - житлового будинку по вул.Корольова, 6 у с-щі Круглик Перевальського району, за винятком приватизованої квартири №3, який перебуває на балансі ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний, до комунальної власності територіальної громади смт.Чонухине та підписати акти приймання-передачі, відповідь не отримана.

У зв`язку з вищевикладеним, Регіональне відділення просить суд не закривати ліквідаційну процедуру банкрута до вирішення питання щодо подальшого використання житлового будинку по вул.Корольова, 6, у с-щі Круглик що перебуває на балансі ВАТ Племінне птахогосподарство Мирний.

Ухвалою від 16.11.2015 р. суд здійснив заміну кредитора у справі №20/18б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Племінне птахогосподарство Мирний- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області (ідентифікаційний номер 25938486) його правонаступником Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Рубіжному Луганської області (ідентифікаційний номер 25938256) та зобов`язав ліквідатора Патєрікіну Т.В. внести відповідні зміни до реєстру кредиторів.

22 червня 2017 року на адресу суду надійшло клопотання від 19 червня 2017 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Рубіжному Луганської області за яким просить витребувати у ліквідатора ВАТ "Племінне Птахогосподарство "Мирний" письмові докази підтвердження визнання кредиторських вимог відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Рубіжному Луганської області в сумі 64 835 грн 85 коп. та визначити в ухвалі суму заборгованості ВАТ "Племінне Птахогосподарство "Мирний" перед відділенням Фонду в сумі 64835,85 грн.

Ухвалою від 20.10.2017 р. суд здійснив заміну кредитора у справі №20/18б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Племінне птахогосподарство Мирний, смт. Центральний Перевальського району Луганської області, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в місті Рубіжне Луганської області на правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганської області в особі Рубіжанського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (93000, Луганської області, м. Рубіжне, площа Володимирська, 2, код 41457878).

Ухвалою Господарського суду Луганської області від 25.04.2018 р. суд усунув від виконання обов`язків арбітражного керуючого - ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний, смт. Центральний Перевальського району Луганської області, Патєрікіну Т.В. та Зобов`язав комітет кредиторів у справі №20/18б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний, смт. Центральний Перевальського району Луганської області, як представницький орган кредиторів, скликати збори комітету кредиторів, на яких розглянути питання щодо кандидатури арбітражного керуючого, на якого будуть покладені функції ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний, смт. Центральний Перевальського району Луганської області; відповідне рішення комітету кредиторів надати суду до 15 червня 2018 року.

Ухвалою суду від 01.10.2018 р., суд здійснив заміну кредитора з управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в особі Рубіжанського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (93411, м. Сєвєродонецьк, просп. Гвардійський, 30, код ЄДРПОУ 41313100)

Ухвалою від 18.11.2019 р. суд продовжив розгляд справи №20/18б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою суду від 15.07.2021 р. заяву Старобільського районного центру зайнятості від 30.06.2021 р. №570/06-21 про заміну кредитора у справі - задоволено; здійснено заміну кредитора у справі №20/18б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний з Перевальського районного центру зайнятості на його правонаступника - Старобільський районний центр зайнятості (92704, Луганська область, м. Старобільськ, кв-л Ватутіна, 68, код ЄДРПОУ 13392409).

У судове засідання, яке відбулось 18.06.2018, 01.10.2018, 04.02.2019, 27.05.2019, 16.09.2019, 18.11.2019, 21.09.2020, 08.02.2021 та 06.09.2021 р. представники сторін не прибули, письмових пояснень стосовно провадження справи про банкрутство суду не надали.

Ухвалою суду від 06.09.2021 р. відкладено розгляд справи на 16.05.2022 р.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Указом Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" від 14.03.2022 № 133/2022 у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 26 березня 2022 року строком на 30 діб.

Указом Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" від 18.04.2022 № 259/2022, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 квітня 2022 року строком на 30 діб.

Указом Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" від 23.05.2022 № 341/2022, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб.

Указом Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" від 17.08.2022 № 573/2022, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб.

Згідно зі ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

З моменту введення воєнного стану та початку ведення активних бойових дій, у місці знаходження Господарського суду Луганської області, у місті Харків, суд не може забезпечити безпеку учасників судових проваджень, апарату суду, суддів, що унеможливлює проведення судового засідання 07.11.2022 р.

З метою убезпечення від ризику життя та здоров`я людей, зокрема, учасників справи та працівників суду, судове засідання, призначене на 07.11.2022 р., слід відкласти.

На підставі викладеного, суд, керуючись ст. ст. 1, 2, 48, 58-61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 232, 234 Господарського процесуального кодексу України,

у х в а л и в:

1. Призначити розгляд справи на 10.04.2023 р. на 10 годин 40 хвилин у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, 5, каб. 108.

2. Зобов`язати комітет кредиторів у справі №20/18б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний, смт. Центральний Перевальського району Луганської області, як представницький орган кредиторів, скликати збори комітету кредиторів, на яких розглянути питання щодо кандидатури арбітражного керуючого, на якого будуть покладені функції ліквідатора Відкритого акціонерного товариства Племінне Птахогосподарство Мирний, смт. Центральний Перевальського району Луганської області; відповідне рішення комітету кредиторів надати суду до 10.04.2023 р.

Інформація про час і місце судового засідання додатково розміщена на сторінці суду офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (https://court.gov.ua/fair).

Ухвала набрала законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали підписано 04.11.2022 р.

СуддяБогдан ЯРЕСЬКО

Дата ухвалення рішення04.11.2022
Оприлюднено07.11.2022
Номер документу107111021
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство

Судовий реєстр по справі —20/18б

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 05.04.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 04.11.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 07.06.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 08.02.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 18.03.2020

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні