Ухвала
від 04.11.2022 по справі 300/835/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"04" листопада 2022 р. справа № 300/835/22

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Панікара І.В., розглянувши у письмовому провадженні питання щодо можливості залучення співвідповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (надалі - позивач) звернувся до суду з адміністративним позовом до Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації (надалі - відповідач) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

По справі здійснювався ряд наступних процесуальних дій.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 14.02.2022 року відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку, визначеному статтею 263 КАС України (а.с.16-17).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 26.05.2022 року витребувано у ОСОБА_1 інформацію щодо органу соціального захисту населення, який здійснив нарахування та виплату позивачу щорічну разову грошову допомогу до 5 травня за 2021 рік (а.с.32-33).

Після відкриття провадження у справі, ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 21.07.2022 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, шляхом подання до суду інформації щодо органу соціального захисту населення, який здійснив нарахування та виплату позивачу щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік (а.с.40-42).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 25.08.2022 року відмовлено в задоволенні клопотання позивача про залучення співвідповідача. Продовжено ОСОБА_1 процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви (а.с.55-57).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 19.09.2022 року витребувано від Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації інформацію щодо органу соціального захисту населення, який здійснив нарахування та виплату ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щорічну разову грошову допомогу до 5 травня за 2021 рік (а.с.65-67).

На виконання вимог ухвали суду від 19.09.2022 року, від відповідача 04.11.2022 року на адресу суду надійшла відповідна інформація, в якій зазначено, що ОСОБА_1 числиться у списках Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради для виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2021 році, поданих Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, суд зазначає наступне.

ОСОБА_1 є учасником бойових дій і має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни - учасників бойових дій, що підтверджується наявною в матеріалах справи копією посвідчення серії НОМЕР_1 від 14.04.2021 (а.с.6).

Згідно листа Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради від 01.11.2022 року № 928, ОСОБА_1 числиться у списках Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради для виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2021 році, поданих Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області. Виплату разової грошової допомоги позивачу, як учаснику бойових дій за 2021 рік проведено в сумі 1491 грн.

Відповідно до статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з частинами 3 та 4 статі 48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

З огляду на те, що розгляд цієї справи відбувається в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання, суд не має жодної процесуальної можливості встановити у позивача його позицію з питання можливості заміни неналежного відповідача, внаслідок чого, з метою об`єктивного, повного та всебічного розгляду даної адміністративної справи, а також, забезпечення належного виконання рішення суду, слід залучити Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради до участі у справі №300/835/22 в якості співвідповідача.

Частиною 6 статті 48 КАС України встановлено, що після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 48, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Залучити Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради (код ЄДРПОУ 20567482, вул. С.Стрільців, 22, м. Болехів, Івано-Франківська область, 77202) до участі у справі № 300/835/22 в якості співвідповідача.

2. Розгляд адміністративної справи № 300/835/22 - розпочати спочатку.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку, визначеному статтею 263 КАС України.

4. Встановити відповідачу - Управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради, з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву.

Відзив на позов повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, із поданням всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача - Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

6. Направити Управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради копію позовної заяви із доданими матеріалами.

7. Копію цієї ухвали надіслати (вручити) учасникам справи.

Ухвала, окремо від рішення суду, не оскаржується і набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду прийняте за наслідками розгляду справи.

Суддя Панікар І.В.

Дата ухвалення рішення04.11.2022
Оприлюднено07.11.2022
Номер документу107120021
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —300/835/22

Рішення від 05.12.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 04.11.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 18.09.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 24.08.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 21.07.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 25.05.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Панікар І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні