Ухвала
від 02.11.2022 по справі 450/2137/22
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/2137/22 Провадження № 2/450/1375/22

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

02 листопада 2022 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Кукси Д.А.

при секретарі Оленич О.І.

за участю представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Пустомити цивільну справу за позовною заявою представника позивача адвоката Попівняка Назарія Михайловича, який діє в інтересах ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю «Сокільники-Естрей», третя особа Сокільницька сільська рада Львівського району Львівської області, товариство з обмеженою відповідальністю «Львівбудпроект» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, -

встановив :

На розгляді Пустомитівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовною заявою представника позивача адвоката Попівняка Назарія Михайловича, який діє в інтересах ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю «Сокільники-Естрей», третя особа Сокільницька сільська рада Львівського району Львівської області, товариство з обмеженою відповідальністю «Львівбудпроект» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

02.11.2022 року представник відповідача, адвокат Малахівська І.В. подала до суду клопотання про витребування документів. Подане клопотання обґрунтовує тим, що, як вбачається, з позовної заяви, позивач покликається на те, що з північної сторони його земельної ділянки відповідач ніби-то облаштував два каналізаційні колодязі на калізаційному колекторі, який прокладено в сторону будівництва, яке здійснюється на земельній ділянці з кадастровим номером 4623686400:01:003:0214, замовником якого є ТзОВ «Сокільники - Естейт». При цьому, траси водопроводу та каналізації, що запроектовані ТзОВ «Львівбудпроект», були погоджені Сокільницькою сільською радою, по території якої запроектовано та побудовано інженерні мережі. Зазначає, що згідно відповіді Сокільницької сільської ради №2271 від 21.10.2022 року технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 4623686400:01:003:0199, власником якої є ОСОБА_3 на погодження до Сокільницької сільської ради не надходила.

Таким чином, для встановлення меж земельної ділянки (законності встановлення її меж в натурі), власником якої є позивач, а відповідно встановлення наявності чи відсутності порушення його права користування, як складової права власності на земельну ділянку, необхідно дослідити технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на місцевості. З цією метою представником відповідача, адвокатом Малахівською І.В. був надісланий 04.10.2022 року адвокатський запит до Відділу Держземагентства у Пустомитівському районі для одержання завіреної копії технічної документації, відповіді на який представнику відповідача не надано.

За таких обставин просить суд витребувати у Відділу Держземагентства у Пустомитівському районі копію технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) з кадастровим номером 4623686400:01:003:0199, власником якої є ОСОБА_3 .

В судовому засіданні представник відповідача подане клопотання підтримала, просить задоволити.

Представник позивача щодо задоволення клопотання заперечив.

Згідно ч. ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Відповідно до ч. ч. 1, 2, 4 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу.

Проаналізувавши матеріали справи суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача задоволити та витребувати в Головного управління Дергеокадастру у Львівській області належним чином завірену копію технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,1381 га, кадастровий номер 4623686400:01:003:0199, цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, розташованої на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області, яка перебуває у власності ОСОБА_3 . У випадку відсутності вказаної документації, надати інформацію про ліцензовану землевпорядну організацію розробника технічної документації.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 84, 259 - 261 ЦПК України, суд,-

постановив:

Клопотання представника відповідача, адвоката Малахівської І.В., про витребування доказів, - задоволити.

Витребувати в Головного управління Дергеокадастру у Львівській області належним чином завірену копію технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,1381 га, кадастровий номер 4623686400:01:003:0199, цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, розташованої на території Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області, яка перебуває у власності ОСОБА_3 .

У випадку відсутності вказаної документації, надати інформацію про ліцензовану землевпорядну організацію розробника технічної документації.

Ухвалу суду для її виконання невідкладно надіслати:

Головному управлінню Держгеокадастру у Львівській області /79019, м. Львів, проспект Вячеслава Чорновола, буд. 4/.

Зобов`язати виконавця цієї ухвали суду:

надіслати витребовувані судом матеріали до Пустомитівського районного суду Львівської області (м. Пустомити, вул. Грушевського, 35) протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали суду;

у разі неможливості виконати цю ухвалу суду з об`єктивних причин повідомити про це суд негайно.

Роз`яснити виконавцеві цієї ухвали суду, що за умисне не виконання рішення (ухвали) суду встановлено кримінальну відповідальність (ст. 382 КК України).

Роз`яснити позивачеві, що згідно п. 9 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала виконується негайно в порядку встановленому для виконання судових рішень.

СуддяД. А. Кукса

Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено08.11.2022
Номер документу107130146
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —450/2137/22

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні