Ухвала
від 03.05.2023 по справі 450/2137/22
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/2137/22 Провадження № 2/450/141/23

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

03 травня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Кукса Д.А.

секретаря судових засідань Оленич О.І.

за участі представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача Малахівської І.В.

представника третьої особи Орач О.А.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Пустомити цивільну справу за позовною заявою представника позивача адвоката Попівняка Назарія Михайловича, який діє в інтересах ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю «Сокільники-Естрей», третя особа Сокільницька сільська рада Львівського району Львівської області, товариство з обмеженою відповідальністю «Львівбудпроект» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Пустомитівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовною заявою представника позивача адвоката Попівняка Назарія Михайловича, який діє в інтересах ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю «Сокільники-Естрей», третя особа Сокільницька сільська рада Львівського району Львівської області, товариство з обмеженою відповідальністю «Львівбудпроект» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

Від представника відповідача надійшло клопотання про призначення земельно-технічної експертизи, проведення якої просить доручити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз, на вирішення якої просила поставити питання, які викладені в письмовому клопотанні про призначення судової земельно-технічної експертизи.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача щодо задоволення клопотання про призначення експертизи заперечив.

Представник відповідача заявлене клопотання підтримала та просила таке задоволити.

Представник третьої особи щодо задоволення клопотання заперечила та просила відмовити у призначенні експертизи.

Суд, розглянувши клопотання представника відповідача про призначення експертизи, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, в межах розгляду заявленого клопотання, приходить до висновку про необхідність призначення по справі судової земельно-технічної експертизи.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 103 ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Враховуючи, що для вирішення спору між сторонами необхідні спеціальні знання, суд дійшов висновку про необхідність призначення

судової земельно-технічної експертизи, проведення якої доручити експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

В зв`язку з призначенням експертизи, суд відповідно до вимог п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК України, провадження у справі слід на час проведення експертизи.

Оплату витрат суд покладає на відповідача.

Керуючись ст.ст.103,252 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Призначити у цивільній справі за позовною заявою представника позивача адвоката Попівняка Назарія Михайловича, який діє в інтересах ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю «Сокільники-Естрей», третя особа Сокільницька сільська рада Львівського району Львівської області, товариство з обмеженою відповідальністю «Львівбудпроект» про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

- Чи відповідає фактичне розташування земельної ділянки з кадастровим номером 4623686400:01:003:0199 правовстановлюючим документам на неї?

- Чи розташовані два каналізаційні колодязі та каналізаційний колектор на земельній ділянці з кадастровим номером 4623686400:01:003:0199? Якщо так, то яку площу земельної ділянки вони займавють та яка ринкова вартість цієї земельної ділянки?

- Чи накладаються межі земельної ділянки з кадастровим номером 4623686400:01:003:0199 з північної сторони та межі місць загального користування (дороги) Сокільницької сільської ради Львівського району Львівської області? Якщо так, то якою є площа накладення в натурі /на місцевості/. Водночас схематично відобразити накладення земельних ділянок.

Виконання експертизи доручити експертам Львівського науково-дослідному інституту судових експертиз (м.Львів, вул. Липинського, 54).

Попередити експерта про кримінальну відповідальність передбачену ст. ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Витрати за проведення експертизи покласти на відповідача.

В розпорядження експерта направити копію ухвали та матеріали даної справи.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після підписання її суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 - денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали суду.

Повний текст ухвали виготовлено 05.05.2023.

СуддяД. А. Кукса

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110655187
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —450/2137/22

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кукса Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні