Ухвала
від 02.11.2022 по справі 392/1102/22
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/1102/22

Провадження № 2/392/562/22

У Х В А Л А

02 листопада 2022 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Кратка Д.М., із участю секретаря судових засідань Покуц І.С,, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Наконечна Ольга Ігорівна до Злинської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

встановив:

Адвокат Наконечна О.І., діючи в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Злинської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області в якому просила суд визначити ОСОБА_1 додатковий строк достатній для подання нею заяви про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 .

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області суду від 17 жовтня 2022 року в даній справі відкрито провадження, визначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

В судове засідання учасники справи не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Від представника позивача надійшла заява про розгляд справи за відсутності позивача та її представника, підтримала позовні вимоги у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Частинами 1 та 2 статті 13 ЦПК України визначено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

За приписами частини 7 статті 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Маючи сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав та виконання обов`язків щодо доказів, суд вважає за необхідне витребувати з Маловисківської районної державної нотаріальної контори Кіровоградської області копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , актовий запис № 58.

При цьому, суд виходить із того, що вирішення справи потребує дослідження відомостей спадкової справи, проте учасники справи ухиляються від їх надання.

На підставі вищевикладеного, керуючись пунктом 3 частини 1 статті 43, частиною 3 статті 77, статтею 84 та 116 ЦПК України, -

ухвалив:

Витребувати з Маловисківської районної державної нотаріальної контори Кіровоградської області (Кіровоградська обасть, Новоукраїнський район, місто Мала Виска, вул. Містечкова, будинок 40): копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , про що 25 листопада 2021 року виконавчим комітетом Злинської сілської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, було складено актовий запис № 58.

Надати витребувані докази до Маловисківського районного суду (вул. Містечкова, 53, в м. Мала Виска Новоукраїнського району Кіровоградської області) протягом 5 (п`яти) днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Відповідно до частини 7 статті 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Кратко

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.11.2022
Оприлюднено09.11.2022
Номер документу107173408
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —392/1102/22

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні