Ухвала
від 08.11.2022 по справі 340/5085/22
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

08 листопада 2022 року м. Кропивницький Справа № 340/5085/22

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Казанчук Г.П., розглянувши матеріали позовної заяви приватного підприємства "Дельта-Сервіс" (вул. Героїв України, 6/13, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25031; код ЄДРПОУ 31919933) до приватного виконавця виконавчого округу Кіровоградської області Бершадського Сергія Миколайовича (вул. Віктора Чміленка, 35, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25006), третя особа, що не заявляє вимог на стороні відповідача акціонерне товариство "Правекс Банк" (вул. Кловський Узвіз, буд.9/2, м. Київ, 01021; код ЄДРПОУ 14360920) про визнання протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИЛА:

Представляючи інтереси приватного підприємства "Дельта-Сервіс", адвокат Назаренко Ю.В. звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить визнати протиправною та скасувати постанову про опис та арешт майна боржника від 13 вересня 2022 року винесену у виконавчому провадженні реєстраційний номер ВП в АСВП: 69484103.

Суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Згідно частини 1 статті 122 КАС України, позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Відповідно до частини 1 статті 120 КАС України перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця визначені у статті 287 КАС України.

Пунктом 1 частини 2 статті 287 КАС України встановлено, що позовну заяву може бути подано до суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів.

Тобто, для даної категорії справ законодавством встановлено десятиденний строк звернення до суду для захисту порушеного права.

ПП "Дельта-Сервіс" оскаржує постанову про опис та арешт майна боржника від 13.09.2022 року, одна до суду позовну заяву подано 03.11.2022 року.

У заяві про поновлення пропущеного строку звернення до суду, адвокат зазначає, що 26.02.2022 року власник (директор та засновник) підприємства "Дельта-Сервіс" виїхали за межі України, а господарська діяльність підприємства була призупинена. Про спірну постанову директор підприємства дізнався випадково лише 28.10.2022 року. В якості доказу наведених обставин долучає копію однієї сторінки (за припущенням судді) закордонного паспорту із даними про візу.

Досліджуючи подані матеріали позовної заяви, суддя убачає, що серед останніх відсутні докази того, що Klymovych Nadiia (копія візи якої долучена до матеріалів позову) є директором приватного підприємства "Дельта-Сервіс". Крім того, наявна копія лише однієї сторінки закордонного паспорта не свідчить, що ця особа не поверталась до України.

Таким чином, в обґрунтування заяви про поновлення пропущеного строку звернення до суду необхідно надати докази, що Klymovych Nadiia є директором приватного підприємства "Дельта-Сервіс", а також відповідні докази неможливості отримати спірну постанову уповноваженою особою.

Крім того, суддя зауважує, що у разі відсутності директора підприємства, про що вказує адвокат, виникає обґрунтований сумнів у тому, ким саме від імені приватного підприємства ''Дельта Сервіс'' був укладений договір про надання правової допомоги б/н від 02.11.2022 року, на підставі якого виданий ордер про надання правничої (правової) допомоги Серія ВА №1041656 від 02.11.2022 року.

Принагідно суддя зауважує, що у системі ЛІГА містить інформація про те, що ОСОБА_1 має право вчиняти від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори того (виконуючий обов`язки директора), з огляду на вказані відомості, у разі відсутності директора є уповноважена особа виконувати обов`язки директора.

Відповідно до пунктів 5 та 8 частини 2 статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Частиною 4 статті 161 КАС України встановлено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

ПП "Дельта-Сервіс" оскаржує постанову про опис та арешт майна боржника від 13.09.2022 року винесену у виконавчому провадженні реєстраційний номер ВП в АСВП: 69484103. Натомість копію спірної постанови суду не надано, а відтак у матеріалах справи відсутній предмет спору. При цьому відсутні докази чи посилання на неможливість надання до суду спірної постанови (звернення адвоката до приватного виконавця із заявою про отримання спірної постанови тощо). Клопотання про витребування доказів у відповідності до частини 5 статті 161 КАС України адвокатом також не надано.

Відтак, враховуючи вищезазначене представнику ПП "Дельта-Сервіс" потрібно надати суду копію спірної постанови.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на вищевикладене, позовна заява підлягає залишенню без руху з встановленням строку для усунення недоліків.

Керуючись статтями 160, 161, 169 КАС України, суддя, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву приватного підприємства "Дельта-Сервіс" залишити без руху.

Повідомити особу, що подала позовну заяву про необхідність виправити вказані в описовій частині ухвали недоліки позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити особі, що подала позовну заяву, що у разі не усунення вказаних недоліків позовної заяви у встановлений строк, остання буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала судді набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Г.П. Казанчук

Дата ухвалення рішення08.11.2022
Оприлюднено11.11.2022

Судовий реєстр по справі —340/5085/22

Ухвала від 22.11.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Казанчук

Ухвала від 08.11.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.П. Казанчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні