Ухвала
від 09.11.2022 по справі 915/357/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

09 листопада 2022 року Справа № 915/357/22

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Алексєєва А.П. розглядає справу за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю "ЄЙ-ПІ ІНЖЕНІРІНГ" (65009, Одеська область, м. Одеса, Фонтанська дорога, буд. 33/1, офіс 6 Н, код ЄДРПОУ 31277611), пред`явленою до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісний центр "Металург" (57286, Миколаївська область, с. Галицинове, вул. Набережна, буд. 64, код ЄДРПОУ 32654880), про стягнення заборгованості у розмірі 342600 гривень.

ВСТАНОВИВ:

21.09.2022 року господарським судом Миколаївської області постановлено ухвалу по даній справі, якою прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Підготовче засідання у справі призначено на 21.10.2022 року об 11 годині у приміщенні господарського суду Миколаївської області.

Ухвалою було запропоновано відповідачу в 15-денний строк від дня отримання цієї ухвали надати суду відзив на позов.

Згідно рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення №5400500731792 ухвала була направлена на адресу відповідача 23.09.2022 року, тобто завчасно.

У рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення №5400500731792 вказано, що поштове відправлення було вручено адресату 04.10.2022 року.

Таким чином, суд належним чином повідомив відповідача про підготовче засідання та використання права надання відзиву на позовну заяву у встановлений судом строк.

Відповідно до ч. 2 ст. 119 ГПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Частиною 3 ст. 119 ГПК України передбачено якщо інше не встановлено законом, заява про продовження процесуального строку, встановленого судом розглядається судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Згідно ч. 6 ст. 119 ГПК України про продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

З огляду на обставини відправки поштової кореспонденції та встановлений судом строк кінцевою датою надання відповідачем відзиву на позовну заяву є 19.10.2022 року.

У клопотанні про продовження строку на подання відзиву адвокат зазначає, що звернувся до відповідача із запитом про надання необхідних документів та інформації стосовно існування кредиторської заборгованості. ТОВ "Сервісний центр "Металург" надало адвокату відповідь про неможливість надання витребуваних документів та інформації у зв`язку зі знаходженням ТОВ "Сервісний центр "Металург" в районі проведення воєнних (бойових) дій. Адвокат вказав, що без наданих відповідачем документів та інформації він не може надати обґрунтований відзив на позовну заяву, тому просить суд продовжити строк на подання відзиву на позовну заяву.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Розглянувши клопотання про продовження строку на подання відзиву, суд, керуючись завданням господарського судочинства, дійшов висновку про можливість продовження відповідачу строку для подання відзиву на позовну заяву.

11.10.2022 року від відповідача надійшла заява, в якій міститься прохання забезпечити можливість представнику відповідача Тубальцевій Л.О. взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого електронного кабінету та власних технічних засобів (електронна адреса, яка використана користувачем для реєстрації в підсистемі "Електронний кабінет" ЄСІТС - ІНФОРМАЦІЯ_1, тел. НОМЕР_1 ).

Розглянувши подане клопотання, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи подають заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 197 ГПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Клопотання представника відповідача відповідає вимогам ст. 197 ГПК України.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.13 ГПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи, що у господарського суду Миколаївської області є технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, зокрема, з використанням системи "EasyCon", суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

21.10.2022 року розгляд справи не відбувся у зв`язку із знаходженням головуючого судді у відпустці.

Керуючись ст. ст. 113, 119, ч. 2 ст. 120, ч. 2 ст. 121, 197, 232-235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю "Сервісний центр "Металург" строк для подання відзиву на позовну заяву. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву по 25.11.2022 року включно.

2. Клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю "Сервісний центр "Металург" від 11.10.2022 року про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити та забезпечити участь представника відповідача Тубальцевої Лідії Олексіївні (електронна адреса, яка використана користувачем для реєстрації в підсистемі "Електронний кабінет" ЄСІТС - ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1 ) у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua/).

3. Повідомити позивача - товариство з обмеженою відповідальністю "ЄЙ-ПІ ІНЖЕНІРІНГ" та відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю "Сервісний центр "Металург" про призначення підготовчого судового засідання на 30 листопада 2022 року о 13 годині 30 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя А.П. Алексєєв

Дата ухвалення рішення09.11.2022
Оприлюднено11.11.2022
Номер документу107215394
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості у розмірі 342600 гривень

Судовий реєстр по справі —915/357/22

Рішення від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 09.11.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

Ухвала від 20.09.2022

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Алексєєв А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні