Ухвала
від 11.11.2022 по справі 718/2479/22
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа718/2479/22

Провадження №2/718/630/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

11 листопада 2022 року м. Кіцмань, Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області Скорейко В.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 ) до Фермерського господарства «Ножихін І.М» (місце знаходження: с.Кліводин вул.Польова, 6 Чернівецький район Чернівецька область), про визнання договору оренди земельної ділянки припиненим ,-

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Біла У.М., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , звернулася до суду з позовом до Фермерського господарства «Ножихін І.М» про визнання договору оренди земельної ділянки припиненим.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей175,177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Кіцманського районного суду Чернівецької області.

Відсутні підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Таким чином, позовна заява підлягає прийняттю до розгляду в порядку загального позовного провадження із проведенням підготовчого засідання та з наданням відповідачу строку на відзив.

Крім того, в позовній заяві міститься вимога про витребування доказів, а саме витребувати від ФГ «Ножихін І.М.» договір оренди земельної ділянки площею 1,0487 га, кадастровий номер 7322584500:01:003:0162, яка розміщена на території Кліводинської сільської ради, і який укладено 01.12.2014., оскільки сторона позивача зазнає труднощів в отриманні цього доказу, оскільки на адвокатський запит від 18.10.2022 відповідач не відреагував.

Вивчивши письмові матеріали справи, зваживши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання означених доказів для доведення обставин справи, якими заявник обґрунтовує вимоги, суд доходить висновку про необхідність витребування зазначених доказів.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Керуючись ст.ст.19,27,187,190,191,192,353,354,355 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Ножихін І.М» (місце знаходження: с.Кліводин вул.Польова,6 Чернівецький район Чернівецька область), про визнання договору оренди земельної ділянки припиненим

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Провести підготовче засідання в судовому провадженні за вказаним позовом, яке призначити на29.11.2022 рокуоб 11 год 30 хв. в приміщенні Кіцманського районного суду Чернівецької області (вул. Незалежності, 48 м. Кіцмань, Кіцманський район Чернівецька область) з повідомленням учасників справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву і всіх письмових доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України. Відзив разом з доданими документами надсилається відповідачем учасникам справи одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу на підставі наданих матеріалів.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив відповідно дост.179 ЦПК Україниз одночасним надсиланням такої відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали надіслати позивачу, а відповідачукопію ухвали разом із копією позовної заяви з доданими до неї документами.

Клопотання адвокатки Білої У.М. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від ФГ «Ножихін І.М.» договіру оренди земельної ділянки площею 1,0487 га, кадастровий номер 7322584500:01:003:0162, цільове при значення якої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розміщена на території Кліводинської сільської ради, і який укладено 01.12.2014 року.

Копію ухвали надіслати для виконання до ФГ «Ножихін І.М.» за адресою АДРЕСА_2 .

Витребувані докази подати до 28.11.2022.

Роз`яснити, що відповідно до ч. ч .6-9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2406.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя Василь Скорейко

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення11.11.2022
Оприлюднено14.11.2022
Номер документу107261903
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —718/2479/22

Рішення від 08.12.2022

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні