Ухвала
від 08.11.2022 по справі 760/458/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/458/22

Провадження № 2/760/5876/22

УХВАЛА

про відмову у задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні

в режимі відеоконференції

08 листопада 2022 року м. Київ

Суддя Солом`янського районного суду міста Києва Аксьонова Н.М., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Журавльової Ю.Р., про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «Кредо-Аверс» про визнання договору про надання фінансового кредиту виконаним,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Солом`янського районного суду м. Києва з позовом до ТОВ «ФК «Кредо-Аверс», в якому просить суд визнати договір про надання фінансового кредиту №17102811 від 04 липня 2020 року, укладений між ОСОБА_1 та ТОВ «Сос Кредит», виконаним.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 14 січня 2022 року вказану цивільну справу прийнято до розгляду, відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

03 листопада 2022 року до суду надійшла заява представника позивача - адвоката Журавльової Ю.Р., в якій вона просить надати їй можливість брати участь в судовому засіданні, що призначене на 08 листопада 2022 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через сервіс EasyCon.

Суд, вивчивши клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини першої статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з частиною другою статті 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З аналізу вищевказаних норм вбачається, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду та не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Крім того, задоволення клопотання про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду та постановлення відповідної ухвали можливе лише за умови, що суд, в приміщенні якого буде проводитись відеоконференція, зможе організувати її виконання.

Здійснивши підготовчі дії, спрямовані на забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд встановив, що у Солом`янському районному суді міста Києва система відеоконференції працює у двох залах судових засідань, які обладнанні також спеціальними приміщеннями для утримання осіб, що перебувають під вартою - в даних залах судових засідань проводяться судові засідання з розгляду кримінальних проваджень.

Для вирішення питання щодо проведення засідання у даній справі у режимі відеоконференції було проведено моніторинг судових засідань, призначених на 08 листопада 2022 року у кримінальних провадженнях, що проводяться у залах, де встановлено відповідні системи.

Так, за результатами моніторингу у Солом`янському районному суді міста Києва відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання 08 листопада 2022 року о 12 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції.

У зв`язку з вищевикладеним, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, оскільки відсутня технічна можливість проведення судового засідання в такому режимі.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Журавльової Ю.Р., про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «Кредо-Аверс» про визнання договору про надання фінансового кредиту виконаним - відмовити.

Роз`яснити особі, що подала клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, її право на участь в судовому засіданні, а також право на подання відповідної заяви про проведення розгляду справи у її відсутність.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Солом`янського

районного суду міста Києва Н.М. Аксьонова

Дата ухвалення рішення08.11.2022
Оприлюднено16.11.2022
Номер документу107292688
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —760/458/22

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні