Ухвала
від 17.11.2022 по справі 712/5038/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Провадження № 2/712/2032/22

Справа № 712/5038/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 листопада 2022 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді ПИРОЖЕНКО С.А.

при секретарі НАГАЄВСЬКІЙ В.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Герук і К» до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

До початку судового засідання від позивача надійшло до суду клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство «Страхова група «ТАС».

Представник позивача до судового засідання не з`явився, повідомлявся належним чином.

Представник відповідача до судового засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність, проти залучення співвідповідача по справі не заперечував.

У зв`язку з неявкою сторін фіксація технічними засобами відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Українине здійснювалася.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив наступні факти та відповідні їм правовідносини які регулюються нормами цивільно-процесуального законодавства.

Статтею 51частинами 1та 2ЦПК Українипередбачено,що судпершої інстанціїмає правоза клопотаннямпозивача дозакінчення підготовчогопровадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання залучитидо участіу нійспіввідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

В даному випадку, суд вважає, що для повного та об`єктивного розгляду справи, необхідно залучити до участі в справі в якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство «Страхова група «ТАС».

Керуючись ст. ст. 51,197-198, 258-260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

По цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Герук і К» до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, залучити в якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство «Страхова група «ТАС», про що повідомити останнє.

Справу призначити до судового засідання на 12 год. 00 хв. 14 грудня 2022 року.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони, залученому співвідповідачу направити судову повістку з копією ухвали та позову з додатками.

Встановити співвідповідачу п`ятнадцятиденний строкз днявручення даноїухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити співвідповідачу п`ятиденний строкз дняотримання відповідіна відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Учасники справи мають право отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мереже Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2316/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ :

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення17.11.2022
Оприлюднено21.11.2022
Номер документу107381452
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —712/5038/22

Постанова від 30.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Постанова від 30.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 17.11.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні