Ухвала
від 21.11.2022 по справі 483/346/22
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/346/22

Провадження 2/483/270/2022

У Х В А Л А

про залучення третьої особи та витребування доказів

21листопада 2022 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Рак Л.М.,

за участю секретаря Гречки С.Є.,

представника позивачів ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

під час розгляду у підготовчому судовому засіданні в режимівідеоконференції звикористанням представникамисторін власнихтехнічних засобівпоза межамиприміщення судуза допомогоюсистеми «EasyCon»за правилами загального позовного провадження цивільної справи за позовом ОСОБА_3 ,яка дієв інтересахмалолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 доприватного підприємства«ЛЕ ФРОМАЖ» про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину,

В С Т А Н О В И В :

26 травня 2022 року ОСОБА_3 ,яка дієв інтересахмалолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 звернулися до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із вказаною позовною заявою до приватного підприємства «ЛЕ ФРОМАЖ», предметом якої є стягнення з останнього на їх користь 5970200 грн. в рахунок моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину.

Також 26 травня 2022 року представником позивачів подано письмове клопотання про витребування доказів, а саме: належним чином завіреної копії протоколу та/або наказу та/або рішення щодо прийняття на роботу в ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» ОСОБА_8 , письмових відомостей про те, чи здійснювало ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» діяльність з перевезення вантажів у м. Києві станом на 18-19 червня 2021 року та належним чином завіреної копії наказу про закріплення автомобіля DAF XF 95 за ОСОБА_8 .

Крім того, 07 липня 2022 року від представника відповідача надійшло письмове клопотання про залучення до участі в справі ПрАТ «Страхова Група «ТАС» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача, а також про витребування з ПрАТ «Страхова Група «ТАС» матеріалів страхової справи за виплатою згідно з полісом № ЕР-201448816, страхувальник ПП «ЛЕ ФРОМАЖ», страхова подія 18 червня 2021 року, яке обґрунтовується тим, що, вина водія забезпеченого транспортного засобу відсутня та кримінальне провадження відносно нього закрито, а водночас подія є страховим випадком, тому у страховика виник обов`язок виплатити страхове відшкодування за шкоду, завдану забезпеченим транспортним засобом, яка пов`язана зі смертю потерпілого, а її розмір має бути визначено відповідно до положень Закону України «Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів»; оскільки до теперішнього часу невідомо, чи виконано ПрАТ «Страхова Група«ТАС»покладені на нього Законом обов`язки з відшкодування моральної шкоди внаслідок смерті потерпілого в повному обсязі, це може призвести в разі задоволення позову до подвійного відшкодування моральної шкоди на користь позивачів.

Представник позивачів в підготовчому судовому засіданні своє клопотання підтримала у повному обсязі, заперечувала протизадоволення клопотання представника відповідача,посилаючись нате,що страховик ПрАТ «Страхова Група«ТАС»виконав свої страхові обов`язки у повному обсязі, а отже відсутні підстави для залучення його в якості третьої особи.

Представник відповідача в підготовчому судовому засіданні своє клопотання підтримав та не заперечував проти задоволення клопотання представника позивачів.

Вислухавши пояснення учасників справи, дослідивши подані клопотання, суд дійшов такого.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З врахуванням викладеного, суд вважає необхідним залучити ПрАТ «СтраховаГрупа «ТАС»до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України у разі, якщо в отриманні доказів у сторін та інших осіб, що приймають участь у справі є труднощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Суд вважає, що клопотання представників позивачів та відповідача про витребування доказів є також обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки вказані вище докази необхідні для повного та всебічного вирішення спору.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст. 53, 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивачів ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного підприємства «ЛЕ ФРОМАЖ»:

-належним чином завірену копію протоколу та/або наказу та/або рішення щодо прийняття на роботу в ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» ОСОБА_8 ;

-письмові відомості про те, чи здійснювало ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» діяльність з перевезення вантажів у м. Києві станом на 18-19 червня 2021 року;

-належним чином завірену копію наказу про закріплення автомобіля DAF XF 95, реєстраційний номер НОМЕР_1 за працівником ПП «ЛЕ ФРОМАЖ» ОСОБА_8 .

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про залучення третьої особи та витребування доказів задовольнити.

Залучити доучасті усправі запозовом ОСОБА_3 ,яка дієв інтересахмалолітніх ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 доприватного підприємства«ЛЕ ФРОМАЖ» про відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину, приватне акціонерне товариство «Страхова Група«ТАС»в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Направити третій особі копію цієї ухвали.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до вимог ст. 192 ЦПК України у десятиденний строк з дня отримання ухвали треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Витребувати у приватного акціонерного товариства «Страхова Група«ТАС» завірені копії матеріалів страхової справи за виплатою згідно з полісом № ЕР-201448816, страхувальник ПП «ЛЕ ФРОМАЖ», страхова подія 18 червня 2021 року.

У зв`язку із залученням третьої особи та витребуванням доказів оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні до 11 год. 00 хв. 21 грудня 2022 року.

Ухвала в частині витребування доказів підлягає виконанню протягом п`яти днів з дня її отримання.

Особи, які не мають можливості надати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено22.11.2022
Номер документу107410003
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —483/346/22

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Рішення від 31.07.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 28.08.2022

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні