Ухвала
від 21.11.2022 по справі 2-1938/11
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 2-1938/11

№ 4-с/207/15/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2022 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Бистрової Л.О.

при секретарі Єрмакової Н.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кам`янське Дніпропетровської області клопотання представника заявника адвоката Коломоєць Ірини Василівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 щодо бездіяльності державного виконавця Південного відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південно-Східного міжрайонного управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Геза Анастасії Сергіївни,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться вказана цивільна справа.

Від представника заявника адвоката Коломоєць Ірини Василівни надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Згідно ч.7 ст.11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Ч.3 ст.212 ЦПК України зазначено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Порядком роботи з технічними засобами відео конференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196, встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням відповідного програмного забезпечення.

Відповідно до пункту 2 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ зазначеного Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку № 196 ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги те, що у зв`язку з військовою агресією Збройних Сил Російської Федерації проти нашої держави на території України впроваджено воєнний стан відповідно до Указу Президента України та Верховного головнокомандувача ОСОБА_2 від 24.02.2022 року за № 64/2022 та Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року № 2102-ХІ, Закону України від 15.03.2022 року № 2119-ІХ, яким продовжено строк дії воєнного стану в Україні, а також необхідність забезпечення відповідачу ефективну реалізацію її права на судовий захист, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання та проведення судового засідання, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon".

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника адвоката Коломоєць Ірини Василівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Доручити представнику заявника адвокату Коломоєць Ірині Василівні (власний цифровий підпис користувача сервісу «EasyCon» - ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефон: НОМЕР_1 ) забезпечити проведення відеоконференції за особистою участю, у судовому засіданні у справі № 1-1938/11, призначеної на 09 грудня 2022 року на 09.30 годину та в подальших судових засіданнях, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію даної ухвали негайно направити для відома особам, які братимуть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Л.О.Бистрова

Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено22.11.2022
Номер документу107410241
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-1938/11

Постанова від 31.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

Ухвала від 23.12.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

Ухвала від 11.11.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні