Ухвала
від 21.11.2022 по справі 128/818/20
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/818/20

УХВАЛА

21 листопада 2022 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Васильєвої Т.Ю.,

секретар КострюковаЛ.В.

розглянувши в відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Фермерського господарства «Ягідка» Корнійчук Анатолій Павлович» до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області,

УСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом Фермерського господарства «Ягідка» Корнійчук Анатолій Павлович» до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області.

Після повернення справи з висновком експерта за результатом проведення судової експертизи ухвалою суду було призначено підготовче засідання.

Сторони по справі в підготовче засідання не з`явилися.

Представник позивача Фермерського господарства «Ягідка» Корнійчук Анатолій Павлович» в підготовче засідання не з`явився, однак попередньо подав суду клопотання, згідно якого просив підготовче судове засідання провести без його участі та призначити справу до судового розгляду. Інших клопотань, які підлягають до розгляду в підготовчому засіданні, позивачем не подано.

Представник відповідача Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області в підготовче засідання не з`явилась, проте попередньо подала заяву, відповідно до якої просила розгляд справи, призначеної на 21.11.2022 проводити без участі представника селищної ради, просить задовольнити заявлене письмове клопотання про виклик експерта для дачі пояснень. Вказане клопотання мотивоване тим, що є необхідність отримати роз`яснення від експерта щодо наданого суду висновку судової експертизи, у зв`язку з чим представник відповідача просить викликати в судове засідання головного судового експерта Вінницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Казака Олега Миколайовича. Інших клопотань, які підлягають до розгляду в підготовчому засіданні, відповідачем не подано.

Відповідач ОСОБА_1 та його представник в підготовче засідання не з`явилися, однак його представник, адвокат Саюк Б.О. подав суду заяву, згідно якої просив здійснити розгляд справи в підготовчому провадженні без участі представника відповідача. Клопотання Стрижавської сільської ради про виклик експерта підтримує та просить задовольнити. Інших клопотань, які підлягають до розгляду в підготовчому засіданні, відповідачем не подано.

За вказаних обставин, на підставі ст.ст. 197, 198, ч. 3 ст. 223 ЦПК України, суд вважає за можливе провести підготовче засідання за відсутності учасників справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 102 ЦПК України, суд має право за заявою учасників справи або з власної ініціативи викликати експерта для надання усних пояснень щодо його висновку.

Згідно з п. 8 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне клопотання представника відповідача Стрижавської селищноїради Вінницькогорайону Вінницькоїобластізадовольнити та викликати в судове засідання з розгляду справи по суті головного судового експерта Вінницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Казака Олега Миколайовича для надання усних пояснень щодо висновку експерта за результатами проведення судової земельно-технічної та будівельно-технічної експертизи від 28.09.2022 №7782/7783/20-21.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи відсутність інших клопотань, що підлягають вирішенню в підготовчому засіданні згідно ст. 197 ЦПК України, суд вважає можливим завершити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст.ст. 102, 197, 198, 200 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовчепровадження усправі запозовною заявою Фермерського господарства «Ягідка» Корнійчук Анатолій Павлович» до Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування рішення Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 21.12.2022о 14:30год, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі, про що повідомити учасників судового розгляду.

Викликати в судове засідання з розгляду справи по суті головного судового експерта Вінницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Казака Олега Миколайовича для надання усних пояснень щодо висновку експерта за результатами проведення судової земельно-технічної та будівельно-технічної експертизи від 28.09.2022 №7782/7783/20-21.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено23.11.2022
Номер документу107426606
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —128/818/20

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні