Ухвала
від 22.11.2022 по справі 500/3573/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

Справа № 500/3573/22

22 листопада 2022 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого Чепенюк О.В.,

за участю секретаря судового засідання Кухар О.Л.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача Кметика Я.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача про витребування доказів в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Тернопільської обласної ради, державного реєстратора управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Євгенії Миколаївни, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Тернопільський ліцей №21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради Тернопільської області, Тернопільська міська рада про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через представника - адвоката Кметика Ярослава Степановича звернулася до суду з позовом до Тернопільської обласної ради, державного реєстратора управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Євгенії Миколаївни, у якому просить:

визнати незаконним та скасувати запис про державну реєстрацію юридичної особи Тернопільський ліцей № 21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети шляхом злиття, номер запису 16461340000011580 від 06.09.2018, внесений державним реєстратором управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Є.М.;

визнати незаконною та відмінити державну реєстрацію припинення юридичної особи Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети в результаті її реорганізації, номер запису 16461120013004923 від 06.09.2018, внесений державним реєстратором управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Є.М. та відновити запис про реєстрацію юридичної особи Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети;

зобов`язати Тернопільську обласну раду вчинити дії щодо відновлення роботи Тернопільської обласної експериментальної школи мистецтв імені Ігоря Герети.

Ухвалою суду від 12.10.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження суддею одноособово, залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Тернопільський ліцей №21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради Тернопільської області та призначено підготовче засідання у справі на 08.11.2022.

Підготовче засідання 08.11.2022 відкладено на 22.11.2022 у зв`язку з неявкою представників відповідачів та третьої особи.

Ухвалою суду від 22.11.2022 залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Тернопільську міську раду.

08.11.2022 представником позивача подано клопотання про витребування доказів, у якому просить витребувати в управлінні державної реєстрації Тернопільської міської ради такі документи: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації юридичної особи Тернопільський ліцей № 21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети, зареєстрованої по вул. Злуки № 51 в м. Тернополі, код ЄДРПОУ 42445905 та копії документів, на підставі яких була проведена реєстрація даної юридичної особи; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо припинення юридичної особи Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв імені Ігоря Герети, зареєстрованої по вул. Медова № 5 в м. Тернополі, код ЄДРПОУ 14042752 та копії документів, на підставі яких було внесено запис про припинення юридичної особи.

Представник позивача зазначає, що 05.10.2022 ним було направлено адвокатський запит на адресу відповідача державного реєстратора управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Є.М. з проханням про надання вищевказаних документів. Однак таких документів ні представником позивача, ні позивачем від відповідача отримано не було. З огляду на вказане та з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи просить суд витребувати зазначені докази.

У судовому засіданні 22.11.2022 представник позивача клопотання про витребування доказів підтримав з підстав, наведених у ньому.

При вирішенні вказаного клопотання суд виходить з такого.

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі -КАС України) встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі.

Відповідно до положень статті 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Частиною третьою статті 77 КАС України визначено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини першої статті 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (частина третя статті 80 КАС України).

На думку суду, з метою повного, об`єктивного та всебічного з`ясування всіх обставин справи, клопотання представника позивача належить задовольнити та витребувати у відповідача державного реєстратора управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Євгенії Миколаївни такі докази: витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо юридичних осіб Тернопільський ліцей № 21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети (вул. Злуки, 51, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 42445905), Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв імені Ігоря Герети (вул. Медова, 5, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 14042752), Тернопільська загальноосвітня школа I-III ступенів №21 Тернопільської міської ради Тернопільської області (проспект Злуки, 51, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 14039885) з усіма відомостями про них та даними про вчинені реєстраційні дії, та копії документів, на підставі яких були внесені записи про реєстрацію Тернопільського ліцею № 21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети та припинення Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети та Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів №21 Тернопільської міської ради Тернопільської області.

Керуючись статтями 9, 77, 80, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Кметика Ярослава Степановича про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати державного реєстратора управління державної реєстрації Тернопільської міської ради Береш Євгенію Миколаївну надати суду у строк до 01 грудня 2022 року такі докази:

витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо юридичної особи Тернопільський ліцей № 21 - спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Герети (вул. Злуки, 51, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 42445905) з усіма відомостями й даними про вчинені реєстраційні дії та копії усіх документів, на підставі яких була проведена реєстрація вказаної юридичної особи;

витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо юридичної особи Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв імені Ігоря Герети (вул. Медова, 5, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 14042752) з усіма відомостями й даними про вчинені реєстраційні дії та копії усіх документів, на підставі яких було внесено запис про припинення вказаної юридичної особи;

витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо юридичної особи Тернопільська загальноосвітня школа I-III ступенів № 21 Тернопільської міської ради Тернопільської області (проспект Злуки, 51, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 14039885) з усіма відомостями й даними про вчинені реєстраційні дії, та копії документів, на підставі яких було внесено запис про припинення вказаної юридичної особи.

Відповідно до частини шостої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України суд роз`яснює, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (частина сьома статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина восьма статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суд відповідно до пункту 3 частини першої статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Суд згідно з пункту 3 частини другої статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення.

У випадку невиконання процесуальних обов`язків, зловживання процесуальними правами представником учасника справи суд з урахуванням конкретних обставин справи може стягнути штраф як з учасника справи, так і з його представника (частина четверта статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України).

Ухвала набирає законної сили після її проголошення суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяЧепенюк О.В.

Дата ухвалення рішення22.11.2022
Оприлюднено24.11.2022
Номер документу107452575
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —500/3573/22

Ухвала від 26.01.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 06.12.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 22.11.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

Ухвала від 12.10.2022

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні