Ухвала
від 16.11.2022 по справі 902/1099/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі про банкрутство

16 листопада 2022 р. Справа № 902/1099/22

Господарський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Лабунської Т.І.

за відсутності учасників процесу

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Технопром" (пр. Оболонський, буд. 23-А, м. Київ, 04205, код 32044934)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарантія безпеки плюс" (пр. Юності, буд. 10-А, офіс 4, м. Вінниця, 21030, код 33639580)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

31.10.2022 до Господарського суду Вінницької області надійшла заява ТОВ "Технопром" б/н від 17.10.2022) про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс".

Ухвалою суду від 04.11.2022 заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду та призначено підготовче засідання на 16.11.2022.

В судове засідання на визначену дату представники заявника та боржника не з`явилися.

З матеріалів справи вбачається, що останні про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином ухвалою суду від 04.11.202, яка направлялася рекомендованою поштовою кореспонденцією та на електронні адреси.

Відтак, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення сторін належним чином про час і місце розгляду судової справи і забезпечення явки останніх в судове засідання для реалізації ним права на судовий захист своїх прав та інтересів.

Разом з тим, 14.11.2022 до суду від ТОВ "Технопром" надійшло клопотання про розгляд справи без участі ТОВ "Технопром".

Згідно приписів ч. 2 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства не перешкоджають проведенню засідання.

Враховуючи належне повідомлення сторін про дату, час та місце розгляду справи, а також зважаючи на клопотання ТОВ "Технопром", суд дійшов висновку про розгляд справи за відсутності останніх та за наявними у справі письмовими доказами.

Розглянувши матеріали справи, господарський суд прийшов до висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс", з огляду на наступне.

Частиною 2 статті 8 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що право на звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство мають боржник, кредитор.

Відповідно до ч. 1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

З матеріалів справи вбачається, що кредиторська заборгованість ТОВ "Гарантія безпеки плюс" перед ТОВ "Технопром" загалом складає 366 783,36 грн.

В обґрунтування підстав звернення з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство кредитор вказує, що Між ТОВ «Технопром» (Позикодавець) та ТОВ «Гарантія безпеки плюс» (Позичальник) 27.07.2021 було укладено Договір поворотної фінансової допомоги №27/07/2021.

Відповідно до пункту 1.1 Договору позики Позикодавець передає у власність Позичальника грошові кошти в сумі 353 000.00 грн., а Позичальник зобов`язується повернути таку ж саму суму грошових коштів Позикодавцю в строк обумовлений в Договорі. Згідно пунктів 2.2. 2.4 Договору позики визначено, що Позичальник зобов`язаний повернути Позикодавцю всю суму грошових коштів зазначену в п. 1.1. Договору позики у строк до 31.12.2021 року включно. При цьому. Позика вважається повернутою Позикодавцеві в момент зарахування грошей безготівково на банківський рахунок Позикодавця, про що буде свідчити платіжне доручення з відміткою банку.

27.07.2021 ТОВ «Технопром» у відповідності до умов Договору позики було перераховано на банківський рахунок ТОВ «Гарантія безпеки плюс» грошову суму в розмірі 353 000,00 грн. Зазначене підтверджується банківською випискою по особистому рахунку ТОВ «Технопром».

В порушення умов Договору позики Товариством з обмеженою відповідальністю «Гарантія безпеки плюс» у визначені строки позику не повернув.

ТОВ «Технопром», 01.08.2022 Позичальнику було вручено вимогу про виконання зобов`язань з повернення зазначеної позики. Однак, ТОВ «Гарантія безпеки плюс» грошове зобов`язання не виконав, грошові кошти не повернув, взагалі будь-якої відповіді не надав.

З метою звірки взаєморозрахунків за Договором позики, 07.10.2022 було складено Акт взаєморозрахунків за Договором поворотної фінансової допомоги №27/07/2021. Відповідно до змісту зазначеного Акту, станом на дату його складання заборгованість ТОВ «Гарантія безпеки плюс» за Договором поворотної фінансової позики №27/07/2021 складає 353 000.00 грн.

Враховуючи наведене, у зв`язку з невиконанням зобов`язань боржнику нараховано 3% річних за період з 01.01.2022 по 23.02.2022 в сумі 1 566,74 грн., інфляційне збільшення за період з з 01.01.2022 по 23.02.2022 в сумі 10 310,42 грн. та пеню в сумі 1 906,20 грн. за період з 01.01.2022 по 23.02.2022.

За розрахунком кредитора загальна сума заборгованості боржника становить 366 783,36 грн. складається з:

- 353 000,00 грн. - основного боргу;

- 10 310,42 грн. - інфляційне збільшення;

- 1 566,74 грн. - 3% річних;

- 1 906,20 грн. - пеня.

Станом на дату подачі заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство вказана заборгованість перед кредитором не погашена.

В підтвердження викладених в заяві обставин додано письмові докази.

З врахуванням встановлених обставин справи, суд дійшов таких висновків.

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Приписи ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, передбачають, що боржник - юридична особа або фізична особа, у тому числі фізична особа - підприємець, неспроможна виконати свої грошові зобов`язання, строк виконання яких настав.

Грошове зобов`язання - зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

Кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Отже підставою для застосування до боржника встановлених Кодексом процедур та, відповідно, відкриття провадження у справі є неплатоспроможність боржника. Ознакою такої неплатоспроможності є наявність невиконаного боржником зобов`язання перед кредитором незалежно від його розміру та строку виконання.

Відповідно до ч. 1, ч. 2, ч. 5, ч. 6 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, вирішує інші питання, пов`язані з розглядом справи.

За результатами розгляду заяви про відкриття провадження у справі та відзиву боржника господарський суд постановляє ухвалу про: відкриття провадження у справі; відмову у відкритті провадження у справі.

Господарський суд відмовляє у відкритті провадження у справі про банкрутство, якщо вимоги кредитора свідчать про наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження, або якщо вимоги кредитора (кредиторів) задоволені боржником у повному обсязі до підготовчого засідання суду.

Таким чином, завданням підготовчого засідання господарського суду у розгляді заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство є перевірка обґрунтованості вимог заявника на предмет відповідності таких вимог поняттю "грошового зобов`язання" боржника перед ініціюючим кредитором; встановлення наявності спору про право; встановлення обставин задоволення таких вимог до проведення підготовчого засідання у справі.

Підставою для відмови у відкритті провадження у справі, положення частини шостої статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства, визначають те, що вимоги кредитора свідчать про наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження.

Відсутність спору про право, в розрізі процедури банкрутства, полягає у відсутності неоднозначності у частині вирішення питань щодо сторін зобов`язання, суті (предмету) зобов`язання, підстави виникнення зобов`язання, суми зобов`язання та структури заборгованості, а також строку виконання зобов`язання тощо.

Методом встановлення таких фактів є дослідження господарським судом відзиву боржника, заслуховування пояснень представника боржника або дослідження Єдиного реєстру судових рішень, відомості з якого є відкритими та загальнодоступними, на предмет наявності на розгляді іншого суду позову боржника до ініціюючого кредитора з питань, що зазначені вище. Водночас, відсутність будь-яких заперечень боржника з приводу зазначеної вимоги кредитора може свідчити про її визнання, а відтак і про відсутність спору між сторонами про право.

Аналогічної позиції притримується Верховний Суд у постановах від 28.08.2020 № 922/2081/19 від 13.08.2020 у справі № 910/4658/20, від 03.09.2020 у справі № 910/4658/20 та від 16.09.2020 у справі № 911/593/20.

Отже, встановлення відсутності спору про право щодо вимог ініціюючого кредитора є необхідною передумовою для відкриття провадження у справі про банкрутство боржника. Протилежне матиме наслідком відмову у відкритті провадження у справі про банкрутство.

Боржником не надано відзиву та жодних заперечень з приводу зазначеної вимоги ініціюючого кредитора, в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня інформація щодо судових справ, сторонами в яких є ініціюючий кредитор та боржник, що свідчить про відсутність спору між сторонами про право.

З огляду на наявні у справі матеріали, суд дійшов висновку про відсутність підстав для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс, оскільки сума боргу ТОВ "Гарантія безпеки плюс" перед ТОВ "Технопром" в розмірі 353 000,00 грн. підтверджена актом звірки взаєморозрахунків від 07.10.2022, доказів на підтвердження оплати вищевказаної заборгованості боржником не надано.

Таким чином, заявником доведено належним чином, а боржником не спростовано факту існування у останнього заборгованості в розмірі 353 000,00 грн., строк оплати якої є таким, що настав.

З огляду на викладене, господарський суд приходить до висновку про наявність ознак неплатоспроможності ТОВ "Гарантія безпеки плюс" та підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство, введення мораторію на задоволення вимог кредитора.

Також слід зазначити, що Кодекс України з процедур банкрутства встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи (преамбула Кодексу). Метою відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом через застосування процедур банкрутства передбачених Кодексом, є саме задоволення вимог кредиторів.

За таких обставин, можна дійти висновку, що у разі відсутності належного виконання господарського грошового зобов`язання, у кредитора є можливість, окрім звернення до суду з позовом до боржника, скористатися можливістю застосування щодо такого боржника процедур передбачених Кодексом для задоволення своїх кредиторських вимог у тому випадку, коли відсутній спір про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, суд зазначає, що відсутність доказів вжиття заходів щодо стягнення з боржника суми боргу не є свідченням неправильного застосування господарським судом положень ст.ст. 1, 34, 35, 39 Кодексу України з процедур банкрутства, а також не вказує про передчасність, при ухваленні рішення про відкриття провадження у справі про банкрутство, оскільки можливість застосування щодо боржника процедур передбачених Кодексом є альтернативним способом задоволення грошових вимог кредитора у тому випадку, коли відсутній спір про право щодо вимог кредитора. Вищезазначена правова позиція викладена в Постанові Верховного Суду від 03.06.2020 у справі № 905/2030/19.

Відповідно до ч. 8 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі про відкриття провадження у справі про банкрутство зазначається про: відкриття провадження у справі про банкрутство; визнання вимог кредитора та їх розмір; введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; введення процедури розпорядження майном; призначення розпорядника майна, встановлення розміру його винагороди та джерела її сплати; вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати одного місяця та 20 днів після дати проведення підготовчого засідання суду; дату попереднього засідання суду, яке має відбутися не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду; строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника, який не може перевищувати двох місяців, а в разі значного обсягу майна - трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Ч. 13 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, передбачає, що процедура розпорядження майном вводиться господарським судом на строк, визначений частиною другою статті 44 цього Кодексу, одночасно з постановленням ухвали про відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 2 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства з процедур банкрутства, процедура розпорядження майном боржника вводиться строком до 170 календарних днів.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства, мораторій на задоволення вимог кредиторів вводиться одночасно з відкриттям провадження у справі про банкрутство, про що зазначається в ухвалі господарського суду. Ухвала є підставою для зупинення вчинення виконавчих дій. Про запровадження мораторію розпорядник майна повідомляє відповідному органу або особі, яка здійснює примусове виконання судових рішень, рішень інших органів, за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника та місцезнаходженням його майна.

Судом встановлено, що зазначена вище заборгованість ТОВ "Гарантія безпеки плюс" перед ТОВ "Технопром" боржником не погашена та не спростована.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заявлені вимоги в розмірі 353 000,00 грн. основного боргу - є обґрунтованими і підтверджені наданими доказами та підлягають визнанню, а представлені матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі № 902/1099/22 про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс" та введення процедури розпорядження майном боржника на 170 календарних днів.

Також, визнанню підлягають заявлені вимоги до боржника в розмірі 10 310,42 грн. - інфляційне збільшення та 1 566,74 грн. - 3% річних, як такі, що здійснені в межах чинного законодавства.

При цьому, оскільки в силу ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства до грошового зобов`язання не включаються неустойка (штраф, пеня) - вимоги до боржника в розмірі 1 906,20 грн. пені, судом на момент відкриття провадження у даній справі не розглядаються. Вказані вимоги будуть розглянуті в попередньому судовому засіданні.

Судовий збір за подачу заяви та авансування винагороди арбітражного керуючого не є у розумінні статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства грошовим зобов`язанням, яке є підставою для відкриття провадження у справі про банкрутство боржника, а є витратами, пов`язаними з розглядом справи. Вказані вимоги будуть розглянуті в попередньому судовому засіданні.

З урахуванням наведеного, визнанню підлягають вимоги ТОВ "Технопром" у загальному розмірі 364 877,16 грн.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заявлені вимоги в розмірі 364 877,16 грн. є обґрунтованими і підтверджені наданими доказами та підлягають визнанню, а представлені матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі № 902/1099/22 про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс" та введення процедури розпорядження майном боржника на 170 календарних днів.

Також, суд звертає увагу на необхідність призначення розпорядника майна боржника у даній справі.

В силу п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

В заяві ініціюючий кредитор посилаючись на ч. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, пропонує суду кандидатуру арбітражного керуючого Гонти О.А. (свідоцтво № 4 від 01.02.2013) для виконання повноважень розпорядника майна, заяву якого на участь у справі додано до матеріалів заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс".

За змістом ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі: 1) які є заінтересованими особами у цій справі; 2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років; 3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом; 4) які мають конфлікт інтересів; 5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження; 6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства, про призначення розпорядника майна господарський суд постановляє ухвалу.

Як вбачається із змісту заяви № 02-20/755 від 14.10.2022 арбітражним керуючим повідомлено, що вона не належить до осіб, які є заінтересованими у цій справі; які здійснювали раніше управління цим боржником-юридичною особою; які мають конфлікт інтересів; які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження.

Також арбітражним керуючим зазначено, що остання не належить до жодної категорії осіб, визначених ч.2 ст. 11 Кодексу України з процедур банкрутства, а саме не являється особою, яка визнана судом обмеженою у цивільній дієздатності або недієздатності; яка має не зняту або не погашену в установленому законом порядку судимість; яка не здатна виконувати обов`язки арбітражного керуючого за станом здоров`я, якій заборонено обіймати керівні посади.

Додатково у заяві повідомлено, що арбітражний керуючий здійснює діяльність (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) понад шістнадцять років; арбітражному керуючому присвоєно V (найвищий) рівень кваліфікації. Повноваження здійснюються відповідно до Свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 4 від 01.02.2013у.

Окрім того, арбітражний керуючий Гонта О.А. вказує, що має усі необхідні технічні можливості для виконання обов`язків арбітражного керуючого у даній справі.

Також, до поданої заяви, арбітражним керуючим додано, зокрема, копії Свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 4 від 01.02.2013 року; договору добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого № ДЦВАК/519/21 від 10.12.2021; свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Враховуючи вищевикладене, проаналізувавши норми діючого законодавства та дослідивши подані документи, суд дійшов висновку про відповідність кандидатури арбітражного Гонти О.А. (яка запропонована ініціюючим кредитором) вимогам Кодексу України з процедур банкрутства для призначення його розпорядником майна боржника у даній справі.

В зв`язку з викладеним, суд задовольняє клопотання ТОВ "Технопром" про призначення арбітражного керуючого та заяву № 01-20/755 від 14.10.2022 арбітражного керуючого Гонти О.А. про участь у справі та призначає розпорядником майна боржника ТОВ "Гарантія безпеки плюс" арбітражного керуючого Гонти О.А..

Що стосується встановлення розміру основної грошової винагороди, то відповідно до ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Довідка про середньомісячну заробітну плату керівника боржника у справі відсутня.

Враховуючи, що кредитором було долучено до матеріалів справи квитанції про сплату авансового внеску арбітражному керуючому у загальному розмірі 60 300,00 грн., господарський суд вважає за доцільне встановити основну грошову винагороду розпоряднику майна за рахунок коштів, авансованих кредитором на депозитний рахунок господарського суду. У разі якщо процедура триватиме після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

На підставі ч. 8 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, суд вважає за необхідне вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави

Керуючись ст. ст. 1, 2, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 28, 30, 34, 36, 39, 40, 41, 42, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, п.8 ч. 1 ст. 20, ст. 42, 73, 74, 76-79, 80, 86, 196, 232, 233, 234, 235, 236, 255, 256, 326 ГПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Гарантія безпеки плюс" (код ЄДРПОУ 33639580, адреса: проспект Юності, 10-А, офіс 4, м. Вінниця, Вінницька область, 21030).

2. Визнати вимоги кредитора - ТОВ "Технопром" (пр. Оболонський, буд. 23-А, м. Київ, 04205, код 32044934) в сумі 364 877,16 грн.

3. Ввести процедуру розпорядження майном боржника до 170 календарних днів.

4. Задовольнити клопотання кредитора та заяву № 01-20/755 від 14.10.2022 арбітражного керуючого Гонти О.А. про участь у справі про банкрутство ТОВ "Гарантія безпеки плюс".

5. Призначити розпорядником майна ТОВ "Гарантія безпеки плюс" арбітражного керуючого : Гонта Оксана Анатоліївна (Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 4 від 01.02.2013 року (поштова адреса: а/с 331, м. Вінниця, 21028; адреса офісу: вул. Хмельницьке шосе, 82, офіс 4.1, м. Вінниця, 21036; ел. адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

6. Встановити грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором) на депозитний рахунок Господарського суду Вінницької області, який розглядає справу.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

7. Зобов`язати розпорядника майна Гонту О.А. виконати вимоги Кодексу України з процедур банкрутства.

8. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів. Мораторій на задоволення вимог кредиторів - це зупинення виконання боржником грошових зобов`язань і зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), строк виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов`язань та зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію.

Ухвала про введення мораторію є підставою для зупинення вчинення виконавчих дій.

Розпоряднику майна повідомити відповідному органу або особі, яка здійснює примусове виконання судових рішень, рішень інших органів, за місцезнаходженням боржника та місцезнаходженням його майна про запровадження мораторію.

9. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави (у разі наявності).

10. Розпоряднику майна подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів до 19 грудня 2022.

11. Призначити попереднє засідання у справі на 21 грудня 2022 р. об 11:00 год. (в приміщенні Господарського суду Вінницької області, м. Вінниця вул. Пирогова, 29, 3-й поверх, 4-й зал).

12. Розпоряднику майна Гонті О.А. надати до суду реєстр вимог кредиторів.

13. Розпоряднику майна не пізніше двох місяців з дня відкриття провадження у справі № 902/1099/22 про банкрутство ТОВ"Гарантія безпеки плюс" провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість, відомості подати до суду.

14. Оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника (офіційне оприлюднення) на офіційному веб-порталі судової влади України.

15. Згідно ч. 12 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її постановлення.

16. Ухвала суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення до Північно-західного апеляційного господарського суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

17. Повний текст ухвали суду складено на підписано 21.11.2022.

18. Копію ухвали суду направити згідно переліку рекомендованим листом та на електронну адресу: ТОВ "Технопром" - offis.tehnoprom@gmail.com; представнику ТОВ "Технопром", адвокату Антоненку А.В. - ІНФОРМАЦІЯ_2 ; арбітражному керуючому - Гонті О.А. - ІНФОРМАЦІЯ_1 ; Першому відділу ДВС у місті Вінниці Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) - info_tsr@vnm.vn.dvs.gov.ua; Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради - cap@vmr.gov.ua; Вінницькому міському суду Вінницької області - inbox@vnm.vn.court.gov.ua; Центрально-Західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції - bankrut@vn.minjust.ua.

19. Рекомендувати учасникам справи з метою якісного та своєчасного розгляду справи:

- відстежувати дату призначення розгляду справи в Єдиному державному реєстрі судових рішень, на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/;

- отримувати процесуальні документи особисто в приміщенні суду або електронною поштою (попередньо подавши заяву через офіційну електронну адресу inbox@vn.arbitr.gov.ua, через систему "Електронний суд" або поштою, в якій зазначити адресу своєї електронної скриньки);

- для оперативного отримання інформації про дату, час і місце слухання справи і прийняті судом процесуальні рішення здійснити реєстрацію в системі "Електронний суд".

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук.прим.:

1 - до справи

2 - ТОВ "Гарантія безпеки плюс" - пр. Юності, буд. 10-А, офіс 4, м. Вінниця, 21030.

3 - Департамент адміністративних послуг Вінницької міської ради (м. Вінниця, вул. Соборна, 59, 21050)

Дата ухвалення рішення16.11.2022
Оприлюднено24.11.2022
Номер документу107458398
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —902/1099/22

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.04.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Постанова від 17.02.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 06.02.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 20.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 04.01.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 21.12.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні