Ухвала
від 15.11.2022 по справі 185/9370/22
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/9370/22

Провадження № 2/185/3589/22

У Х В А Л А

15 листопада 2022 року суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Головін В.О., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Варварівської сільської територіальної громади Павлоградського району Дніпропетровської області про визнання права власності на земельну ділянку після померлого в порядку спадкування за законом

В С Т А Н О В И В :

01 листопада 2022 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до Варварівської сільської територіальної громади Павлоградського району Дніпропетровської області про визнання права власності на земельну ділянку після померлого в порядку спадкування за законом.

Вказана позовна заява була передана судді Головіну В.О. канцелярією суду 10 листопада 2022 року, згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя вважає, що її слід залишити без руху з огляду на наступні підстави.

Згідно з ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом.

Згідност. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у цивільній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленомуЦПК України.

Згідно п. 2. ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містить повне найменування (для юридичних осіб) сторін, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

У заяві у якості відповідача позивачем вказано - Варварівську сільську територіальну громаду Павлоградського району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 20295948). Однак згідно даних Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, ЄДПРОУ 20295948 має інша юридична особа.

Згідно п.5, п. 8 ч.3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Зазначеного позовна заява не містить, в тому числі позивачем не надано підтвердження того, що вона є донькою померлого ОСОБА_2 .

Згідно п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містить зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Позивач просить суд визнати за нею право власності на земельну ділянку розміром 0,22 га в склі Долина по АДРЕСА_1 після померлого ОСОБА_2 , однак не зазначає повну адресу місцезнаходження земельної ділянки.

Таким чином, позивачу слід уточнити зміст позовних вимог.

Крім того, у позовній заяві позивач просить витребувати спадкову справу. У відповідності до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Вимоги щодо форми та змісту клопотання встановлені ч. 2 ст. 84 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 185 ЦПК України, позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України підлягає залишенню буз руху з наданням строку для усунення недоліків.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону, суд приходить до висновку, що заяву слід залишити без руху і надати позивачу строк у десять днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви, шляхом подання до суду уточненої позовної заяви (її копій) (ч.1 ст. 177 ЦПК України), із вказанням обставин на які суд вказує у цій ухвалі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175, 185, 260 ЦПК України,суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Варварівської сільської територіальної громади Павлоградського району Дніпропетровської області про визнання права власності на земельну ділянку після померлого в порядку спадкування за законом - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення зазначених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання ухвали суду в установлений строк позовна заява вважається неподаною та повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Cуддя: В. О. Головін

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.11.2022
Оприлюднено25.11.2022
Номер документу107466905
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —185/9370/22

Рішення від 22.03.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні