Ухвала
від 24.11.2022 по справі 128/3648/21
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/3648/21

УХВАЛА

24 листопада 2022 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Бондаренко О.І. отримавши заяву заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка В. про залучення до участі у справі співвідповідача, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовною заявою заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка В., в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області, третя особа на стороні позивача Вінницька обласна державна адміністрація до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , треті особи на стороні відповідачів, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Фермерське господарство «Вінагропост» про скасування наказів і усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками шляхом їх повернення.

Заступник керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюк В. через канцелярію суду надав заяву про залучення до участі у справі співвідповідача ОСОБА_2 , виключивши її зі складу третіх осіб на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, так як оскаржуваний наказ прийнято ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області відносно ОСОБА_2 і в даному випадку вона є суб`єктом спірних правовідносин. Крім того, оскільки третя особа на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а в даному випадку правонаступництво не допускається, слід виключити останнього зі складу числа третіх осіб на стороні відповідачів, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Оглянувши подану заяву і матеріали справи, приходжу до висновку про необхідність задоволення даної заяви, оскільки відповідно до ч.1 ст. 33 ЦПК України, суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред`явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Відповідно до ч. 4ст. 25 ЦК Україницивільна правоздатність фізичної особи припиняється у момент її смерті.

Відповідно, в момент смерті також припиняється цивільна процесуальна правоздатність фізичної особи.

Правоздатність ОСОБА_3 припинилася ще 01.09.2018 в зв`язку з його смертю, а позивач звернувся до суду з даним позовом 30.12.2021.

ЦПК Українине містить норм, які б передбачали здійснення провадження у справах щодо осіб, які померли до відкриття провадження у справі.

Таким чином, ОСОБА_3 слід виключити зі складу третіх осіб на стороні відповідачів, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору в зв`язку з його смертю.

Керуючись ст. ст. 25, 33, 200 ЦПК України,

у х в а л и в :

Заяву заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка В. про залучення до участі у справі співвідповідача задоволити.

Змінити статус третьої особи на стороні відповідачів, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 та залучити у якості співвідповідача ОСОБА_2 до участі в справі за позовною заявою заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка В., в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області, третя особа на стороні позивача Вінницька обласна державна адміністрація до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , треті особи на стороні відповідачів, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Фермерське господарство «Вінагропост» про скасування наказів і усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками шляхом їх повернення.

Виключити ОСОБА_3 зі складу третіх осіб на стороні відповідачів, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору в зв`язку з його смертю.

Продовжити розгляд цивільної справи за позовною заявою заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка В., в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області, третя особа на стороні позивача Вінницька обласна державна адміністрація до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи на стороні відповідачів, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_4 , Фермерське господарство «Вінагропост» про скасування наказів і усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельними ділянками шляхом їх повернення

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Бондаренко

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення24.11.2022
Оприлюднено25.11.2022
Номер документу107480282
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —128/3648/21

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Міхасішин І. В.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні