Ухвала
від 25.11.2022 по справі 475/714/22
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Доманівський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/714/22

Провадження № 2/475/267/22

У Х В А Л А

25.11.2022смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді: Кривенко О.В.,

за участю секретаря: Маташнюк О.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представників відповідача Усікова О.В., ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства Колос про усунення перешкод шляхом скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки,

в с т а н о в и в :

На розгляді Доманівського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом позовом голови ОСОБА_1 про повернення земельної ділянки кадастровий номер 4822781500:05:000:0023 та скасувати державну реєстрацію додаткової угоди від 05.05.2015 року до договору оренди земельної ділянки укладеної між ОСОБА_4 та СФГ Колос.

В підготовчому судовому засіданні судом винесено на обговорення клопотання представників відповідача про витребування у Сергіївській сільській раді Саратського району Одеської області заповіт, складений 08 квітня 2015 року ОСОБА_4 на користь ОСОБА_5 , книгу реєстрації нотаріальних дій та у Доманівській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості особову справу ОСОБА_4 разом з додатками.

Клопотання мотивоване тим, що у справі необхідно провести повторну комісійну судово-почеркознавчу експертизу. Для проведення експертизи необхідно витребувати вільні зразки підписів ОСОБА_4 ,

Витребувати самостійно зазначені докази представники не мають можливості.

У підготовчому судовому засіданні представники відповідача клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Представник позивача у підготовчому содову засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання.

Вислухавши думку сторони по справі, перевіривши матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Частиною 1 ст. 2 ЦПК України передбачено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК Українисуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1ст. 13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Дослідивши матеріали справи, з метою всебічного, об`єктивного, повного та неупередженого розгляду справи, суд вважає доцільним клопотання представника представника позивача ОСОБА_6 ,задовольнити.

Зважаючи на те, що зазначена інформація має важливе значення при розгляді даної справи, клопотання підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ч.2 ст.294, ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Витребувати у Сергїївській сільській раді Саратського району Одеської області заповіт, складений 08 квітня 2015 року ОСОБА_4 на користь ОСОБА_5 та книгу реєстрації нотаріальних дій.

Витребувати у Доманівської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості особову справу ОСОБА_4 разом з додатками.

У зв`язку з витребуванням доказів проведення підготовчого судового засідання відкласти до 10-30 год 27 січня 2023 р.

Копію ухвали для виконання направити Сергїївській сільській раді Саратського району Одеської області та Доманівській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Витребувані докази направити (подати) до Доманівського районного суду Миколаївської обалсті до 27 січня 2023 р.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені в ухвалі строки, такі особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, про можливість застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог даної ухвали, передбачених статтею 144 Цивільного процесуального кодексу України.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

суддя : О. В. Кривенко

Дата ухвалення рішення25.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107493003
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод шляхом скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —475/714/22

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

Ухвала від 26.10.2022

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні