Ухвала
від 25.11.2022 по справі 908/2281/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 15/172/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25.11.2022 Справа № 908/2281/22

м. Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Горохова І.С., розглянувши матеріали

за позовом Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» в особі Запорізьких міських електричних мереж, 69035, м. Запоріжжя, вул. Сталеварів, буд. 14

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Твердиня, 69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 53

про стягнення коштів

без виклику представників сторін

установив

14.11.2022 до Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» в особі Запорізьких міських електричних мереж, м. Запоріжжя до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Твердиня, м. Запоріжжя про стягнення заборгованості за необліковану електричну енергію згідно з Актом про порушення № 10000430 від 13.11.2019.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.11.2022 справу № 908/2281/22 передано на розгляд судді Горохову І.С.

22.11.2022 на адресу суду надійшла заява представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Твердиня про залишення позовної заяви без руху. В обґрунтування заяви зазначив, що як, вбачається з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України за кодом 00130926 зареєстрована організація, яка має повну назву: Публічне акціонерне товариство «Запоріжжяобленерго», тоді як у позові зазначено «Публічне акціонерне товариство «Запоріжжяобленерго» в особі Запорізьких міських електричних мереж. Крім того, зазначає, що довіреність Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» на ім`я Лєлєкової В.В. видана в порядку передоручення, однак в порушення закону нотаріально не посвідчена.

Розглянувши заяву відповідача, суд не вбачає підстав для залишення позовну без руху, з наступних підстав.

Законодавчий порядок організації структури підприємств установлено сі. 64 Господарського кодексу, якою визначено право підприємства створювати філії, представництва відділення та інші відокремлені підрозділи.

Відповідно до ч. 1 ст. 64 Господарського кодексу підприємство може складатися з виробничих структурних підрозділів (виробництв, цехів, відділень, дільниць, бригад, бюро, лабораторій тощо), а також функціональних структурних підрозділів апарату управління (управлінь, відділів, бюро, служб тощо).

Функції, права та обов`язки структурних підрозділів підприємства визначаються положеннями про них, які затверджуються в порядку, визначеному статутом підприємства або іншими установчими документами.

Структурні підрозділи юридичної особи поділяються на відокремлені та невідокремлені.

Відповідно до п. 5.1. Статуту Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» створені товариством філії, представництва, відділення й інші відокремлені підрозділи та дочірні підприємства можуть наділятися майном та обіговими коштами, що належать Товариству. Філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи Товариства діють на підставі положень про них, затверджених наглядовою радою Товариства (далі Наглядова рада), а дочірні підприємства - на підставі статуту, затвердженого у порядку, встановленому цим Статутом. Філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи Товариства здійснюють свою діяльність від імені Товариства. Керівники філій, представництв, відділень та інших відокремлених підрозділів призначаються Товариством та діють на підставі довіреності, виданої Товариством.

Згідно з інформацією офіційного сайту Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» вбачається, що Запорізькі міські електричні мережі є невідокремленим структурним підрозділом Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго».

Повноваження представника адвоката Лєлєкової В.В. на підписання процесуальних документів та представництво інтересів Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» підтверджені довіреністю № 344 від 22.12.2021, яка видана уповноваженою особою ПАТ «Запоріжжяобленерго» в особі в.о. Генерального директора Ангелової О.П., відомості щодо якої як посадової особи товариства внесені до Єдиного державного реєстру у відповідності до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань».

Відповідно до ст. 244 Цивільного кодексу України довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі.

Довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами (ст. 246 Цивільного кодексу України).

Повноваження представника адвоката Лєлєкової В.В. на підписання процесуальних документів та представництво інтересів Публічного акціонерного товариства «Запоріжжяобленерго» підтверджені довіреністю № 344 від 22.12.2021, яка видана уповноваженою особою ПАТ «Запоріжжяобленерго» в особі в.о. Генерального директора Ангелової О.П., відомості щодо якої як посадової особи товариства внесені до Єдиного державного реєстру у відповідності до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань».

Позовна заява відповідає вимогам, закріпленим у ст. 162, ч. ч. 1, 5 ст. 164, ст. 172 Господарського процесуального кодексу України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження у справі судом не встановлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами загального або спрощеного позовного провадження.

За змістом ч. 3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, зокрема: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Оцінивши у сукупності обраний позивачем спосіб захисту, викладені позивачем обставини справи, обсяг та характер доказів, в тому числі наявність доданих до позову заяв свідків, суд дійшов до висновку, що розгляд даної справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 176, 182, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 908/2281/22.

2. Присвоїти справі номер провадження № 15/172/22.

3. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

4. Підготовче судове засідання призначити на 22.12.2022 о/об 11:00 год.

Справа буде розглядатися в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, Гетьманська, 4, корпус № 2, каб. № 218.

5. Відповідачу у порядку ст. 165 ГПК України, надати відзив із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження по даній справі; заперечення на відповідь з викладенням своїх пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Докази, які підтверджують обставини на які йде посилання в запереченнях з доказами надсилання (надання) заперечень і доданих до них доказів учасникам справи.

6. Позивачу надати відповідь на відзив із зазначенням своїх пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та наведенням мотивів їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив надати докази, на які йде посилання в відповіді. Документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді і доданих до неї доказів іншим учасникам справи. Відповідь на відзив надати до суду в строк до 22.12.2022.

7. Суд зазначає, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

8. При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників (правовстановлюючі документи, довіреність).

Попередити сторони, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 25.11.2022.

СуддяІ. С. Горохов

Дата ухвалення рішення25.11.2022
Оприлюднено28.11.2022
Номер документу107507092
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг енергоносіїв

Судовий реєстр по справі —908/2281/22

Судовий наказ від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Судовий наказ від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Рішення від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 07.02.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

Ухвала від 25.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Горохов І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні