Ухвала
від 29.11.2022 по справі 608/2707/21
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2022 року Справа № 608/2707/21

Номер провадження2/608/131/2022

Чортківський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Запорожець Л. М.

за участю секретаря Фаштиковської М. І.,

з участю представника позивача адвоката Іжука Б. В.

представника відповідача адвоката Камінського М.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Чорткові клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним.

Ухвалою від 07 грудня 2021 року було відкрито провадження у даній справі.

28 листопада 2022 року представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Іжук Б.В. подав суду клопотання про витребування з благодійної служби милосердя « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_1 , амбулаторну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки с. Базар Чортківського району Тернопільської області, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Представник позивачки адвокат Іжук Б.В. в судовому засіданні клопотання підтримує, просить задоволити.

Представник відповідача адвокат Камінський М.В. не заперечує проти задоволення клопотання.

Суд, враховуючи думку учасників процесу, дослідивши клопотання та додані до позовної заяви докази, приходить до наступного.

Відповідно дост. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення доказів, є зокрема витребування доказів. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Згідност. 118 ЦПК Українизаява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.

Суд за клопотанням заявника може забезпечити докази без повідомлення інших осіб, які можуть отримати статус учасників справи: 1) у невідкладних випадках; 2) якщо неможливо встановити, хто є або стане такими особами; 3) у разі, якщо повідомлення іншої сторони може унеможливити або істотно ускладнити отримання відповідних доказів.

За результатами розгляду заяви про забезпечення доказів суд постановляє ухвалу про задоволення чи відмову у задоволенні заяви.

У разі задоволення заяви, суд в ухвалі зазначає доказ, а також дії, що необхідно вчинити для його забезпечення.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи вищевикладене, а також неможливість витребування вказаних доказів позивачем самостійно, пересвідчившись, що витребування зазначених позивачем доказів має значення для встановлення певних фактів та обставин, які підлягатимуть встановленню у справі, суд приходить до висновку, що вказане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.84,116-118,353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про витребування доказів - задоволити.

Підготовче судове засідання у цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третьої особибез самостійнихвимог Білобожницькоїсільської радиЧортківського районуТернопільської області,приватного нотаріусаДоліби ОлениВолодимирівни провизнання заповітунедійсним слуханням відкласти на 10 годину 00 хвилин 23 грудня 2022 року.

Витребувати в благодійної служби милосердя «Карітас», 48500, Тернопільська область, м. Чортків, вул. Монастирська, 1 амбулаторну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки с. Базар Чортківського району Тернопільської області, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Роз`яснити, що відповідно до вимогст. 84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити для виконання благодійної служби милосердя «Карітас», 48500, Тернопільська область, м. Чортків, вул. Монастирська, 1.

Ухвала підлягає до негайного виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя/підпис/

Копія вірна:

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах справи № 608/2707/21.

Ухвала набрала законної сили " "


року.

Суддя: Л. М. Запорожець

Копію ухвали видано " "


року.

Секретар:

Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107589865
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —608/2707/21

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні