Ухвала
від 25.05.2023 по справі 608/2707/21
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2023 року Справа № 608/2707/21

Номер провадження2/608/66/2023

Чортківський районний суд Тернопільської області у складі:

головуючої судді Запорожець Л. М.

за участю секретаря Фаштиковської М. І.,

представників сторін адвокатів Іжука Б.В., Камінського М.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Чорткові клопотання начальника Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи Ігоря Юхимця про залучення до проведення експертизи спеціаліста лікаря офтальмолога спеціаліста Департаменту охорони здоров`я Тернопільської обласної військової адміністратції (ДОЗ ТОВА) з напрямку офтальмологія у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним та надання медичної карти амбулаторного хворого на ім`я ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним.

Ухвалою суду від 27.02.2023 року було вирішено:

«Клопотання представника позивача адвоката Іжука Б.В. про призначення комісійної судово-медичної експертизи документів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним задоволити.

Призначити комісійну судово-медичну експертизу документів (за матеріалами цивільної справи) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним, проведення якої доручити експертам Тернопільського обласного бюро судово-медичних експертиз (м. Тернопіль, вул. Кн. Остроського, 5).

До проведення експертизи залучити лікаря-окуліста Тернопільської обласної клінічної лікарні.

Попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1. Виходячи із встановленого діагнозу наданого в медичних документах, саме: історії хвороби ОСОБА_3 з Клініки мікрохірургії ока «Медікус», якою: могла бути гострота зору на час складання заповіту ОСОБА_3 , а саме: 07.09.2018 року, та чи могла ОСОБА_3 самостійно читати або підписувати заповіти?

2.Виходячи із встановленого діагнозу наданого в медичних документах, а саме: історії хвороби ОСОБА_3 з Клініки мікрохірургії ока «Медікус», чи могла ОСОБА_3 з допомогою додаткових засобів (окулярів) самостійно читати або підписувати заповіти?

3.Витрати за проведення експертизи покласти на позивачку ОСОБА_1 та її представника адвоката Іжука Б.В. Роз`яснивши сторонам та їх представникам положення ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі, згідно з якими суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні. Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити. Надати експертам дублікат цивільної справи та копію наданої на вимогу суду директором ПП «Клініка мікрохірургії ока Медікус» А.М.Швед, історії хвороби пацієнтки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на 23 аркушах .»

27 березня 2023 року начальник Тернопільського бюро судово-медичної експертизи І. Юхимець подав суду письмове клопотання про залучення спеціаліста лікаря офтальмолога спеціаліста Департаменту охорони здоров`я Тернопільської обласної військової адміністрації ( ДОЗ ТОВА) з напрямку «Офтальмологія» .

03 квітня 2023 року ухвалою суду було відновлено провадження у справі та призначено до розгляду для вирішення клопотання начальника бюро Юхимця І.

12.04.2023 року, 26.04.2023 року, 05.05.2023 року справа слуханням відкладалась з різних об`єктивних причин.

На вимогу суду надати медичну картку амбулаторної хворої ОСОБА_3 згадана картка не була надана ні сторонами, ні їх представниками, ні установами, де хвора перебувала на лікуванні та де знаходилась в подальшому вказана медична картка.

Представник позивачкиадвокат ІжукБ.В.просить клопотаннязадоволити та залучитидля проведеннякомісійної судово-медичноїекспертизи документівлікаря- офтальмолога спеціаліста Департаменту охорони здоров`я Тернопільської обласної військової адміністрації ( ДОЗ ТОВА) з напрямку «Офтальмологія» .

Представник відповідача адвокат Камінський М.В. не заперечує.

Суд, дослідивши подані клопотання та матеріали справи, вислухавши думку представників сторін, вважає, що клопотання начальника бюро І.Юхимця від 23.03.2023 року слід задоволити, оскільки проведення комісійної судово-медичної експертизи не можливе без залучення до її проведення лікаря- офтальмолога спеціаліста Департаменту охорони здоров`я Тернопільської обласної військової адміністрації (ДОЗ ТОВА) з напрямку «Офтальмологія».

Керуючись ст. ст.84,116-118,353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задоволити.

Залучити до проведення комісійної судово-медичної експертизи документів (за матеріалами цивільної справи) щодо громадянки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проведення якої призначено ухвалою Чортківського районного суду Тернопільської області від 27.02.2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третьої особи без самостійних вимог Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області, приватного нотаріуса Доліби Олени Володимирівни про визнання заповіту недійсним, проведення якої доручено експертам Тернопільського обласного бюро судово-медичних експертиз (м. Тернопіль, вул. Кн. Остроського, 5) - лікаря- офтальмолога спеціаліста Департаменту охорони здоров`я Тернопільської обласної військової адміністрації (ДОЗ ТОВА) з напрямку «Офтальмологія».

Попередити залученого спеціаліста про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя/підпис/

Копія вірна:

Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах справи № 608/2707/21

Ухвала набрала законної сили 25 травня 2023 року.

Суддя: Л. М. Запорожець

Копію ухвали видано " "


року.

Секретар:

Дата ухвалення рішення25.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111129261
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —608/2707/21

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Запорожець Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні