Ухвала
від 30.11.2022 по справі 480/2999/22
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Герасима Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, E-mail: inbox@adm.su.court.gov.ua

У Х В А Л А

про витребування доказів

30 листопада 2022 року Справа № 480/2999/22

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Павлічек В.О., розглянувши у приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Державного агенства водних ресурсів України до Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання", третя особа - Головне управління ДПС у Сумській області про аналювання дозволу,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державне агенство водних ресурсів України, звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання", третя особа - Головне управління ДПС у Сумській області, в якій просить анулювати дозвіл на спеціальне водокористування від 20.10.2017 № 41/СМ/49д-17, виданий Акціонерному товариству "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання".

Ухвалою Сумського окружного адміністративного суду відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без виклику сторін та встановлено строк відповідачам для подання відзиву та доказів, які наявні у відповідачів, а також встановлено строк позивачу для подання відповіді на відзив, а відповідачам заперечення.

Суд зазначає, що предметом розгляду даної справи є анулювання дозволу на спеціальне водокористування від 20.10.2017 № 41/СМ/49д-17, виданого Державним агенством водних ресурсів України Акціонерному товариству "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання", на підставі статті 55 Водного кодексу України.

При цьому у відзиві на позовну заяву, представник Акціонерного товариства "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання" стверджує, що анулювання дозволу на спеціальне водокористування АТ «Сумське НВО» може призвести до неможливості надання послуг з постачання теплової енергії населенню міста Суми у опалювальному сезоні 2022-2023 років, так як АТ «Сумське НВО» є єдиним постачальником води для виготовлення теплоносія підприємством ТОВ "КППВ", що надає послуги з постачання теплової енергії на території, яка раніше обслуговувалася відповідачем.

У зв`язку із зазначеним, суд листом від 11.11.2022 року зобов`язував Виконавчий комітет Сумської міської ради, протягом п`яти днів з моменту отримання даного листа, повідомити чи дійсно АТ «Сумське НВО» є єдиним постачальником води для виготовлення теплоносія підприємством ТОВ "КППВ", що надає послуги з постачання теплової енергії на території, яка раніше обслуговувалася Акціонерним товариством "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання", а також зазначити можливі наслідки під час опалювального сезону для мешканців міста Суми у разі анулювання дозволу на спеціальне водокористування від 20.10.2017 № 41/СМ/49д-17, виданого Акціонерному товариству "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання".

Даний лист був отриманий представником Виконавчого комітету Сумської міської ради 18.11.2022 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. Проте станом на 30.11.2022 року відповіді на даний лист Виконавчим комітетом Сумської міської ради суду не надано.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з вимогами ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами:

1) письмовими, речовими і електронними доказами;

2) висновками експертів;

3) показаннями свідків.

Враховуючи викладене вище та з метою забезпечення повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин справи, суд дійшов висновку про необхідність постановлення ухвали про витребування у Виконавчого комітету Сумської міської ради інформації щодо того, чи дійсно АТ «Сумське НВО» є єдиним постачальником води для виготовлення теплоносія підприємством ТОВ "КППВ", що надає послуги з постачання теплової енергії на території, яка раніше обслуговувалася Акціонерним товариством "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання", а також зазначити можливі наслідки під час опалювального сезону для мешканців міста Суми у разі анулювання дозволу на спеціальне водокористування від 20.10.2017 № 41/СМ/49д-17, виданого Акціонерному товариству "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання".

При цьому суд зазначає, що відповідно до ст. 370 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно до ч. 8 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 80, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Витребувати у Виконавчого комітету Сумської міської ради інформацію щодо того, чи дійсно АТ «Сумське НВО» є єдиним постачальником води для виготовлення теплоносія підприємством ТОВ "КППВ", що надає послуги з постачання теплової енергії на території, яка раніше обслуговувалася Акціонерним товариством "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання", а також зазначити можливі наслідки під час опалювального сезону для мешканців міста Суми у разі анулювання дозволу на спеціальне водокористування від 20.10.2017 № 41/СМ/49д-17, виданого Акціонерному товариству "Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання".

2. Копію ухвали надіслати до Виконавчого комітету Сумської міської ради для виконання.

3. Витребувані судом докази надати протягом трьох днів з моменту отримання даної ухвали за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159, каб. 101.

4. Попередити Виконавчий комітет Сумської міської ради, що у разі невиконання вимог суду, судом буде застосовано заходи згідно ст. 149 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя В.О. Павлічек

Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено02.12.2022
Номер документу107595346
СудочинствоАдміністративне
Сутьаналювання дозволу

Судовий реєстр по справі —480/2999/22

Постанова від 17.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Постанова від 17.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 13.04.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 13.04.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 23.03.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 07.02.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Рішення від 22.12.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 02.12.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні