Ухвала
від 30.11.2022 по справі 640/10787/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

30 листопада 2022 року Справа № 640/10787/22

Суддя Київського окружного адміністративного суду Войтович І.І., розглянувши в місті Києві у порядку письмового провадження клопотання представника третьої особи про заміну відповідача по справі та виправлення технічної описки в позовній заяві в адміністративній справі за позовом Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області до Головного управління Держгеокадастру у Київській області треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Смайл Констракшн" та фермерське господарство "-Лідія-" про визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування клопотання,

в с т а н о в и в:

У липні 2022 року до Окружного адміністративного суду м. Києва звернулась Білогородська сільська рада Бучанського району Київської області з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Київській області , у якому просила суд:

- визнати протиправними дії Головного управління Держгеокадастру у Київській області у проведенні перевірки дотримання вимог земельного законодавства щодо об`єкта - земельної ділянки, за результатами якої був складений акт від 24.02.2022 № 148-ДК/65/АП/09/01/-22.

- визнати протиправним та скасувати клопотання Головного управління Держгеокадастру у Київській області з питань дотримання вимог земельного законодавства щодо об`єкта - земельної ділянки від 03.06.2022 № 148-ДК/0008/КВ/06/01/-22.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 22 липня 2022 року передано справу за підсудністю до Київського окружного адміністративного суду.

30 вересня 2022 року протоколом автоматизованого розподілу судових справ між суддями справу передано на розгляд судді цього адміністративного суду Войтович І.І.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04 жовтня 2022 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, призначено судове засідання на 19 жовтня 2022 року о 10:00.

19 жовтня 2022 року судом протокольно ухвалено відкласти розгляд справи на іншу дату у зв`язку із неявкою в судове засідання представника відповідача, відсутності доказів належного повідомлення відповідача про дату та час слухання справи, ненадання останнім відзиву на позовну заяву до суду.

Розгляд справи призначено на 09 листопада 2022 року о 10:00 год.

09 листопада 2022 року ухвалою Київського окружного адміністративного суду задоволено клопотання представника позивача, залучено до участі в справі на стороні позивача в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "Смайл Констракшн" (код ЄДРПОУ 39593112) та фермерське господарство "-Лідія-" (код ЄДРПОУ 31856372).

Призначено судове засідання на 23 листопада 2022 року о 10:00 год.

09.11.2022 через систему Електронний суд отримано відзив від відповідача, в якому останній просить відмовити в задоволенні позову та справу розглянути без участі представника відповідача.

22.11.2022 судом отримано від преставника третьої особи ТОВ "Смайл Констракшн" В. Наконечного заяву про заміну сторони у справі та виправлення технічної описки в позові.

23.11.2022 до суду прибули представник позивача та представники третіх осіб по справі.

Представник позивача 23.11.2022 надав до суду заяву з проханням розглядати справу у порядку письмового провадження, на підставі наявних у ній доказів.

Представник третьої особи ТОВ «Смайл Констракшн» 23.11.2022 надав до суду клопотання з проханням розглянути справу у порядку письмового провадження.

28.11.2022 судом отримано від представника третьої особи ТОВ «Смайл Констракшн» пояснення щодо позову, в яких просив суд заовольнити позовні вимоги.

28.11.2022 представник третьої особи ФГ «-Лідія-» надав до суду заяву з проханням розглянути справу у порядку письмового провадження.

До суду 28.11.2022 також надійшов лист від відповідача з проханням врахувати відзив у справі та відмовити в задоволенні позову.

29.11.2022 до суду надійшли письмові пояснення від представника третьої особи ФГ «-Лідія-» щодо позовних вимог по справі, позов просив суд задовольнити.

Інших клопотань чи заяв, а також додаткових документів, від сторін по справі до суду не надійшло.

Враховуючи подані заяви від представників сторін по справі про подальший розгляд справи у порядку письового провадження, суд вважає можливим розглянути отримане клопотання 22.11.2022 від представника третьої особи ТОВ "Смайл Констракшн" у порядку письмового провадження.

Вирішуючи клопотання преставника третьої особи ТОВ "Смайл Констракшн" В. Наконечного заяву про заміну сторони у справі та виправлення технічної описки в позові, суд зазначає наступне.

У своєму клопотанні представник третьої особи зазначив про те, що постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2022 №1015 "Деякі питання територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру" постановлено про перейменування територіального органу Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - Головне управління Держгеокадастру у Київській області на Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області, відповідно реорганізовано територіальний орган Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - Головне управління Держгеокадастру у м. Києві шляхом його приєднання до Головного управління Держгеокадастру у м Києві та Київській області. 30.09.2022 було проведено державну реєстрацію змін до відомостей про відповідача, що містяться в Єдиному держвном уреєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в частині зміни повного та відповідно до наказу Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру від 03.10.2022 № 294 територіальний орган Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - Головне управління Держгеокадастру у м. Києві реорганізовується шляхом приєднання до Головного управління Держгеокадастру у м Києві та Київській області, правонаступником територіального органу, який реорганізовується є Головне управління Держгеокадастру у м Києві та Київській області.

Посилаючись на ч. 1 ст. 104 ЦК України, ч. 1 ст. 52 КАС України просить суд зійснити заміну відповідача у справі його правонаступником. Також, представник зазначив про допущену технічну описку в прохальній частині позовної заяви щодо номеру спірного акта де замість "..АП.." вказано"..А17..", відповідно просив суд вважати вірним номером акту від 24.02.2022 №148-ДК/65/АП/09/01/-22.

Суд зазначає, що відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згіно ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

В даній справі відповідачем вказано Головне управління Держгеокадастру у Київській області (код ЄДРПОУ 39817550) та судом встановлено, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2022 №1015 "Деякі питання територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру", яка набула чинності з 13.09.2022, постановлено:

1. Перейменувати територіальний орган Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - Головне управління Держгеокадастру у Київській області на Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

2. Реорганізувати територіальний орган Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - Головне управління Держгеокадастру у м. Києві шляхом його приєднання до Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

3. Установлено, що ... правонаступником територіального органу, який реорганізується згідно з пунктом 2 цієї постанови, є Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

Таким чином, вказаною постановою КМУ від 10.09.2022 №1015 перейменовано територіальний орган Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - Головне управління Держгеокадастру у Київській області на Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області та відповідно реорганізовано Головне управління Держгеокадастру у м. Києві шляхом його приєднання до Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області, правонаступником територіального органу визначено - Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

Відповідно за даними YouControl станом на 27.11.2022 Головне управління Держгеокадастру у Київській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області, яке також виступає правонаступником територіального органу Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, має незмінний код ЄДРПОУ 39817550.

Виходячи з вищевикладеного, задля об`єктивного та всебічного розгляду справи, дотримання судом принципів адміністративного судочинства, визначених ч. 3 ст. 2 КАС України, суд вважає необхідним задоовльнити клопотання представника третьої особи та допустити у справі правонаступництво - Головне управління Держгеокадастру у Київській області замінити на його правонаступника - Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області.

Також, суд вважаєможливим врахувати зазначені в клопотанні представника третьої особи допущення в позовній заяві технічної описки щодо номеру спірного акта по справі де замість "..АП.." вказано"..А17..", відповідно вважати вірним номер акту перевірки від 24.02.2022 №148-ДК/65/АП/09/01/-22.

У зв`язку із тривалою відсутністю електроенергії в приміщенні Київського окружного адміністративного суду, вказана ухвала суду виготовлена та підписана 30.11.2022.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Задовольнити клопотання представника третьої особи ТОВ "Смайл Констракшн" В. Наконечного від 22.11.2022.

Допустити правонаступництво у справі шляхом заміни відповідача по справі Головне управління Держгеокадастру у Київській області його правонаступником - Головне управління Держгеокадастру у м. Києві та Київській області (03115, вул. Серпова, 3/14, м. Київ, код ЄДРПОУ 39817550).

Ухвалу суду надіслати сторонам по справі для відома.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Войтович І.І.

Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено05.12.2022
Номер документу107619387
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин

Судовий реєстр по справі —640/10787/22

Ухвала від 23.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Постанова від 29.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 23.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 23.06.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 28.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 28.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Рішення від 06.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні