Ухвала
від 30.11.2022 по справі 607/5529/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.11.2022 Справа №607/5529/22

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі головуючого судді Дзюбич В.Л., з участю секретаря судового засідання Кочмар С.М., позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_1 адвоката Скиби Л.С., представника відповідача ПП «УкрМедіка» - адвоката Гриба О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства «УкрМедіка» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, -

УСТАНОВИВ:

позивач ОСОБА_1 звернулась в Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області із позовом до приватного підприємства «УкрМедіка» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за період 01.01.2017 до 31.12.2019 року в розмірі 125299,98 гривень без урахування податків та зборів.

В ході розгляду справи по суті представник позивача адвокат Скиба Л.С. заявила клопотання про витребування від Головного управління ДПС у Тернопільській області податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку (форма 1 ДФ) за період з 01.01.2017 до 31.05.2017, який подається до контролюючих органів щоквартально для підтвердження інформації щодо заборгованості з виплати заробітної плати. Вказане клопотання обґрунтувала тим, що відповідно до журналу обліку нарахувань заробітної плати станом на травень 2017 року у ПП «УкрМедіка» була заборгованість перед ОСОБА_1 в розмірі 30992,50 гривень (з урахуванням пдфо-18%, військового збору 1,5 %).

З метою доведення чи спростування наявної заборгованості просить витребувати запитувану інформацію.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечив щодо замовлення клопотання сторони позивача.

В ході розгляду справи по суті представник відповідача адвокат Гриб О.В. заявив клопотання про витребування у Головного управління ДПС у Тернопільській області (вул.. Білецька,1, м. Тернопіль, 46003) наявну документацію щодо подання звітності приватним підприємством «УкрМедіка» за період 2016-2019 роки. В обґрунтування заявленого клопотання вказав, що позивач була прийнята на роботу до приватного підприємства «УкрМедіка» на посаду головного бухгалтера, однак вона не виконувала своїх трудових обов`язків, оскільки підприємство не працювало. З метою доведення чи спростування факту виконання ОСОБА_1 своїх трудових обов`язків за період із 2016 року до 2019 року просить витребувати запитувану інформацію.

Крім цього, представник відповідача адвокат Гриб О.В. просить витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль, 46001) наявну документацію щодо подання звітності та проведених нарахувань до Пенсійного фонду приватним підприємством «УкрМедіка» за період 2016-2019 роки. Запитувану інформацію та документи просить витребувати з метою доведення чи спростування факту наявності заборгованості по заробітній платі підприємства перед головним бухгалтером «УкрМедіка», а також виконання ОСОБА_1 свої трудових обов`язків, як головного бухгалтера підприємства.

Позивач та представник позивача в судовому засіданні не заперечили щодо задоволення клопотання сторони відповідача.

Частинами 1, 2, 3, 4 та пунктом 4 ч. 5 ст. 12 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частин 1, 6, 7 та 8 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України, письмовими доказами є документи, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Частиною 2 ст.258 ЦПК України передбачено, що процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Беручи до уваги, що інформація та документи, які витребовуються мають значення для прийняття рішення по даній справі, сторони у справі вправі витребовувати докази, якими вони доводять обставини на які посилаються в обгрунтування заявлених вимог та заперечень щодо них, а тому для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи виникла необхідність витребувати запитувані сторонами у справі інформацію та документи.

З огляду на викладене суд вважає, що клопотання сторін у справі підлягають до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 76, 84, 258, 260, 261 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати від Головного управління ДПС у Тернопільській області податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку (форма 1 ДФ) приватним підприємством «УкрМедіка» за період з 01.01.2017 до 31.05.2017, який подається до контролюючих органів щоквартально для підтвердження інформації щодо заборгованості з виплати заробітної плати, в тому числі щодо головного бухгалтера приватного підприємства «УкрМедіка» ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Витребувати від Головного управління ДПС у Тернопільській області належним чином завірену копію документації щодо подання звітності приватним підприємством «УкрМедіка» за період 2016-2019 роки.

Витребувати від Головного управління ДПС у Тернопільській області інформацію про те, коли і ким, у які періоди та яка податкова звітність подавалась приватним підприємством «УкрМедіка» за період 2016-2019 роки до Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Витребувати від Головного управління ДПС у Тернопільській області інформацію про отримані доходи головним бухгалтером ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) у вказаному підприємстві за період 2016-2019 років.

Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області належним чином завірену копію наявної документації щодо подання звітності та проведених нарахувань по заробітній платі до Пенсійного фонду приватним підприємством «УкрМедіка» за період 2016-2019 роки, в тому числі щодо головного бухгалтера приватного підприємства «УкрМедіка» ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області інформацію про те, коли і ким, у які періоди та яка звітність подавалась приватним підприємством «УкрМедіка» за період 2016-2019 роки до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській.

Встановити строк виконання даної ухвали протягом 5 днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити положення частин 6 - 10 статті 84 ЦПК України, відповідно до яких будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали для виконання направити до:

-Головного управління ДПС у Тернопільській області (вул. Білецька,1, м. Тернопіль, 46003);

-Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль, 46001).

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяВ. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено05.12.2022
Номер документу107648160
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —607/5529/22

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 10.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 10.03.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні