Ухвала
від 29.11.2022 по справі 908/1740/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/28/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.11.2022 Справа № 908/1740/22

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали господарської справи

кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ривер Бриз 2017", код ЄДРПОУ 41563820 (49000, м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 68, кв. 21)

боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Кант Стенд", код ЄДРПОУ 38972764 (69063, м. Запоріжжя, вул. Святого Миколая, 71, офіс 9)

Представники сторін:

Від кредитора - не з`явився

Від боржника - не з`явився

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 13.10.2022р., зокрема, відкрито провадження у справі № 908/1740/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Кант Стенд». Визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ «Ривер Бриз 2017» у розмірі 176 000,00 грн. Введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Венську О.О. Попереднє засідання призначено на 29.11.2022 о 10-00.

На офіційному веб-порталі судової влади України здійснено публікацію оголошення за № 69384 від 17.10.2022р.

Представники сторін, розпорядник майна у судове засідання не з`явились.

Натомість, до суду 25.11.2022 надійшло клопотання кредитора про розгляд справи за відсутності представника.

Крім того, до суду 29.11.2022 розпорядником майна боржника подано повідомлення про розгляд вимог кредиторів та клопотання про продовження строку проведення інвентаризації майна боржника та витребування документів.

Зазначені документи приймаються судом до розгляду.

Відповідно до статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор - юридична або фізична особа, а також контролюючий орган, уповноважений відповідно до Податкового кодексу України здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у межах своїх повноважень, та інші державні органи, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких до боржника або іншої особи забезпечені заставою майна боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч.1 статті Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 2 статті 47 Кодексу України з процедур банкрутства, у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

У передбачений Кодексом України з процедур банкрутства строк, для заявлення вимог кредиторів, до суду не заявився жоден кредитор.

Як вже зазначалось вище, ухвалою суду від 13.10.2022 визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора у розмірі 176 000,00 грн основного боргу.

Дослідивши матеріали та обставини справи, суд вважає за необхідне грошові вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ «Ривер Бриз 2017» у розмірі 176 000,00 грн основного боргу віднести до четвертої черги задоволення.

Відповідно до ст. 13 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Принцип змагальності тісно пов`язаний з процесуальною рівністю сторін і забезпечує повноту фактичного й доказового матеріалу, наявність якого є важливою умовою з`ясування обставин справи. Відповідно до вказаного принципу, особи, зацікавлені в результаті справи, вправі відстоювати свою правоту у спорі шляхом подання доказів; участі в дослідженні доказів, наданих іншими особами шляхом висловлення своєї думки з усіх питань, що підлягають розгляду у судовому засіданні. Змагальність є різновидом активності зацікавленої особи (сторони). Особи, які беруть участь у справі, вправі вільно розпоряджатися своїми матеріальними і процесуальними правами й активно впливати на процес з метою захисту прав і охоронюваних законом інтересів.

Згідно п. 3 ч.1 ст. 42 ГПК України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до приписів пункту четвертого частини п`ятої ст. 13 ГПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цих кодексом.

Відповідно до положень ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Розглянувши клопотання розпорядника майна боржника про продовження строку проведення інвентаризації майна боржника та витребування документів, суд вважає за можливе його задовольнити.

Керуючись ст.ст. 2, 45, 46, 47 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 81, 119, 202, 216, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Віднести кредиторські вимоги ініціюючого кредитора - ТОВ «Ривер Бриз 2017» у розмірі 176 000,00 грн основного боргу до четвертої черги задоволення.

Продовжити строк проведення розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Кант Стенд" Венською О.О. інвентаризації майна боржника на тридцять днів.

Зобов'язати розпорядника майна боржника провести збори кредиторів відповідно до статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства.

Дата проведення зборів кредиторів та комітету - до 29.12.2022р.

Підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначити на 05.01.2023р. о 10-00.

Засідання суду відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4.

Витребувати у директора ТОВ «Кант Стенд» (код ЄДРПОУ 38972764) Рудько М.Ю. документи щодо майна та активів Боржника за період 2019-2022 рр.:

- баланс підприємства (форма N 1), для суб`єктів малого підприємництва - форма N

1-м);

- звіт про фінансові результати (форма N 2, для суб`єктів малого підприємництва -

форма N2-м);

- звіт про рух грошових коштів (форма N 3);

- звіт про власний капітал (форма N 4);

- примітки до річної фінансової звітності (форма N 5);

- звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма N 11 -03);

- обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма N 1-інновація);

- звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма N 1-Б);

- звіт з праці (форма N 1-ПВ);

- звіт про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці (форма N 1-ПВ (умови праці));

- звіт про використання робочого часу (форма N 3-ПВ);

- звіт про виробництво промислової продукції (форма N 1П-НПП);

- інформацію про залишки грошових коштів на рахунках боржника, відкритих в банківських установах, і залишки готівкових коштів в касі боржника, на дату проведення інвентаризації;

- копії правовстановлюючих документів на майно боржника;

- копії балансових довідок;

- копії господарських договорів та угод за 2018-2022 рр.;

- копії статистичної звітності за 2019-2022 рр.;

- відомості, про рухоме та нерухоме майно із зазначенням інвентарних номерів;

- опис та перелік необоротних активів боржника;

- опис та перелік запасів;

- відомості щодо дебіторської та кредиторської заборгованості згідно даних бухгалтерського обліку, станом на дату проведення інвентаризації;

- копії документів, щодо останньої проведеної інвентаризації;

- інші документи та інформацію, необхідну для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва боржника, перевірки повноти проведення інвентаризації майна боржника.

Зобов`язати директора ТОВ «Кант Стенд» (код ЄДРПОУ 38972764) Рудько Михайла Юрійовича надати розпоряднику майна інформацію щодо переліку та стану майна Боржника. Повідомити розпоряднику майна про заходи, здійснені керівником Боржника, щодо збереження майна Боржника. Повідомити розпорядника майна про подальші дії щодо збереження майна Боржника і наданням покрокового плану із зазначенням відповідальних осіб по кожному заходу.

Зобов`язати директора ТОВ «Кант Стенд» (код ЄДРПОУ 38972764) Рудько Михайла Юрійовича передати зазначену документацію розпоряднику майна ТОВ «Кант Стенд» Венській Оксані Олександрівні протягом 3-х днів з дати винесення ухвали, шляхом надсилання на поштову адресу: а/с 162, м. Дніпро, 49000, та в електронному вигляді на офіційну електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1

Копії ухвали надіслати учасникам судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення - 29.11.2022р. Ухвала суду може бути оскаржена лише в частині конкретних вимог кредиторів в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України, шляхом подання наразі апеляційної скарги через Господарський суд Запорізької області.

Ухвали складено та підписано - 02.12.22.

Суддя О.О. Юлдашев

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.11.2022
Оприлюднено05.12.2022
Номер документу107650228
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —908/1740/22

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 04.05.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 08.05.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 02.05.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 04.04.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 28.02.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Судовий наказ від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 05.01.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні