Ухвала
від 05.12.2022 по справі 545/6174/22
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/6174/22

Провадження № 2/545/2215/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.12.2022 року Суддя Полтавського районного суду Полтавської області Богомолова Л.В., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства «Таскомбанк» до ОСОБА_1 , третя особа: Полтавський відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження майном,-

В С Т А Н О В И В :

До Полтавського районного суду Полтавської області надійшла позовна заява Акціонерного товариства «Таскомбанк» до ОСОБА_1 , третя особа: Полтавський відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження майном.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи цивільна справа передана у провадження судді Богомолової Л.В.

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, при цьому підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ст.19ч.6ЦПК України для цілей ЦПК України малозначними є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2)справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Справи, що розглядаються в порядку спрощеного позовного провадження, визначені ст. 274 ЦПК України.

Згідно ст.277ч.1ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ст.279ч.5ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд, враховуючи вищевказані положення ЦПК України, вважає за можливе розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Заяв чи клопотань, які б були подані позивачем одночасно з позовною заявою та були вирішені без виклику сторін, судом не вирішувалось.

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, відповідає вимогам, встановленим ст. 175 ЦПК України, відсутні підстави для відмови у відкритті провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.187,189,190 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства «Таскомбанк» до ОСОБА_1 , третя особа: Полтавський відділ державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження майном.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на 22 грудня 2022 року о 08-30 годині в приміщенні Полтавського районного суду Полтавської області за адресою: м. Полтава, вул. Європейська,154-А.

Розглянути справу з повідомленням сторін.

Повідомити відповідачеві про право подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачеві десятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Повідомити відповідачеві про право протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання копії ухвали суду про відкриття провадження подати до суду відзив на позовну заяву, в якому викласти заперечення проти позову. До відзиву мають бути докладені документи, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Повідомити позивачеві право подати до суду відповідь на відзив відповідача на позовну заяву, в якій позивач має викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив відповідача протягом п`яти календарних днів з дня отримання відзиву відповідача на позовну заяву, до якої мають бути докладені документи, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються посилання позивача, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Надіслати копії ухвали учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Виклик відповідача здійснити шляхом розміщення оголошення на офіційному сайті Судової влади України.

Повідомити учасникам справи, що інформацію щодо справи, що розглядається, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за наступною веб-адресою сторінки https://pl.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Суддя: Л. В. Богомолова

Дата ухвалення рішення05.12.2022
Оприлюднено06.12.2022
Номер документу107662495
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження майном

Судовий реєстр по справі —545/6174/22

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Богомолова Л. В.

Рішення від 17.03.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Богомолова Л. В.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Богомолова Л. В.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Богомолова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні