Ухвала
від 02.12.2022 по справі 340/10533/21
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про внесення виправлень у судове рішення

02 грудня 2022 року м. Кропивницький Справа № 340/10533/21

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А.,

розглянувши у письмовому провадженні питання про виправлення описки

в судовому рішенні в адміністративній справі

позивач: Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (25015, м. Кропивницький, вул. Пашутінська, 1, код ЄДРПОУ 38613719)

відповідач: відділ культури та туризму Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (27444, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Суботці, вул. Центральна, 24, код ЄДРПОУ 44515193)

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №340/10533/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до відділу культури та туризму Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18.11.2022 року у цій справі адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області задоволено. Застосовано до відділу культури та туризму Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді зупинення експлуатації приміщення Суботцівського сільського будинку культури, що розташоване за адресою: Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Суботці, вул. Центральна, 22, до повного усунення порушень у сфері пожежної безпеки, встановлених судом.

До суду 21.11.2022 року надійшла заява представника позивача, у якій він просить виправити описки в рішенні суду, замінити словосполучення "приміщення Суботцівського сільського будинку культури" на правильне - "будівлі Суботцівського сільського будинку культури".

Відповідно до статті 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Згідно з частиною 2 статті 68 Кодексу цивільного захисту України у разі встановлення порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров`ю людей, посадові особи центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сферах техногенної та пожежної безпеки, звертаються до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення роботи підприємств, окремих виробництв, виробничих дільниць, агрегатів, експлуатації будівель, споруд, окремих приміщень, випуску та реалізації пожежонебезпечної продукції, систем та засобів протипожежного захисту у порядку, встановленому законом.

У Державному класифікаторі будівель та споруд ДК 018-2000, затвердженому та введеному в дію наказом Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 17.08.2000 року №507, визначено, що будівлі - це споруди, що складаються з несучих та огороджувальних або сполучених (несуче-огороджувальних) конструкцій, які утворюють наземні або підземні приміщення, призначені для проживання або перебування людей, розміщення устатковання, тварин, рослин, а також предметів. До будівель відносяться: житлові будинки, гуртожитки, готелі, ресторани, торговельні будівлі, промислові будівлі, вокзали, будівлі для публічних виступів, для медичних закладів та закладів освіти та т. ін.

Згідно з Інструкцією про порядок проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, затвердженою наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.05.2001 року №127, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10.07.2001 року за №582/5773, приміщення - частина внутрішнього об`єму будівлі, обмежена з усіх сторін захисними конструкціями - стінами або перегородками (у тому числі з вікнами і дверима) зі стелею (перекриттям) і підлогою, з можливістю входу і виходу. Горищний простір, а також простір, огороджений сітчастими захисними конструкціями, перегородками не до стелі (перекриття) заввишки менше ніж 190 см, не є приміщенням.

Цей спір стосувався вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді зупинення експлуатації закладу культури - Суботцівського сільського будинку культури, у будівлі та в окремих приміщеннях якого позивач виявив порушення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. Проте в резолютивній частині рішення суду про задоволення позову відсутня вказівка про зупинення експлуатації будівлі Суботцівського сільського будинку культури, яка використовується відповідачем.

Суд вважає, що виявлена описка у резолютивній частині рішення суду підлягає виправленню, оскільки не змінює суті судового рішення. Питання про внесення виправлень може бути вирішено в порядку письмового провадження.

Керуючись ст.ст. 248, 253, 256, 294 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Виправити описку, допущену в резолютивній рішенні Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18.11.2022 року в адміністративній справі №340/10533/21, виклавши абзац другий в такій редакції:

"Застосувати до відділу культури та туризму Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді зупинення експлуатації будівлі та приміщень Суботцівського сільського будинку культури, що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Суботці, вул. Центральна, 22, до повного усунення порушень у сфері пожежної безпеки, встановлених судом."

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду у 15 - денний строк, установлений статтею 295 КАС України.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду О.А. Черниш

Дата ухвалення рішення02.12.2022
Оприлюднено07.12.2022
Номер документу107670134
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —340/10533/21

Ухвала від 02.12.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Рішення від 18.11.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 29.09.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні